Arkadaşlar, bildiğiniz üzere alışveriş için örneğin Fc Moto gibi AB ülkelerini kullandığımızda 150 Euro'ya kadar %18 , Aliexpress gibi AB dışı ülkelerden alışveriş yaptığımızda da %20 vergi ödüyorduk. AB ülkeleri için bu %18 rakamı sabit kalmış ama AB dışı ülkelerden yapılan alışverişlerimizde vergi oranı %20'den %30'a çıkmış bilginiz olsun.
Peki bu zam ithal edilen ürünleredemi gelicek, en yakın örnek vericek olursam Ab dışı üretilen motosikletler bunlardamı zamlanıcak?
Dudağınızın kenarında bir ıslaklık oldu mu?Adamlar öpmeye doyamıyor.
Ona da bir karar çıkar.Eli kulağındadır, AB üyesi ülkeler dışı üretim motosikletlere yeni zamlar kapıda.Markalar bazında yeni zam başlıkları bekliyoruz
Peki bu zam ithal edilen ürünleredemi gelicek, en yakın örnek vericek olursam Ab dışı üretilen motosikletler bunlardamı zamlanıcak?
Kanunda "Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen" diye geçiyor. Ben burdan sadece şahsi alımları kapsıyor diye anlıyorum. Yani bir firmanın ticari olarak ithal ettiği her hangi bir ürün bu kapsama girmiyor.