Eskileri ayıklarken bulunca çalıştırmadan duramadım
Pilli oyuncakların olmadığı zamanda, çocukluğunda, oynamış olan, hatırlayan kimler var?
Eskileri ayıklarken bulunca çalıştırmadan duramadım
Pilli oyuncakların olmadığı zamanda, çocukluğunda, oynamış olan, hatırlayan kimler var?
Ben çocukken oynardım bununla ama şimdi çocuklara alayım diye aradım bulamadım.
Tam benzine alternatif bulduk galiba diye düşünürken 15 saniyede hayallerimiz yıkıldı be hocam :D
Devri yüksek hız artmıyor kaçırıyor gibi hocam 😜
Ah be bende de vardı çok vakit geçmiş
Bunlar hala satılıyor mu ki? internetten aradım bulamadım. Hata üretip satan olsa alırdım.
Bir çeşit stirling mi var abi bunda? Hani atesi görünce hareketlenmeye başlaması onu andirdi bana.
Değilse sistemi söyleyin aynisini imal edeyim. ��
Aliexpresste bir iki satıcı hala satıyor.
Ama biraz tuzlu.
http://aliexpress.com/_m0fSRfw
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------
Pamuğa damlattığım 2 damla benzinle 15 sn
2 damla benzinle 15sn çalışan motor var mı
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:52 ----------
İki bakır boru var. Bu borular bir diyaframa giriyor. Boruları suyla dolduruyorsun. Sonra ateşi veriyorsun. Bir borudan suyu çekip diğer borudan atıyor. Diyafram ısıyla genleşiyor gevşiyor. Bu arada "pat pat" sesi çıkıyor. Aslında temel bir "pulse motor".
Şu videoda adam kendisi yapıyor motoru.
Çalışma prensibi görülüyor burdan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------
O zamanlar için muhteşem bir oyuncaktı bizim gözümüzde.
Ateşleme sorunlu çünkü sıcak suya koymuştum
Çok güzel yaaa!
Bizi çocukluğumuza geri döndürdün.
Samet, dün sıcak su kullanmamdan dolayı motorun teklediğini düşününce, temelde buda bir stirling motora benziyor.
Stirlingte ısınan hava pistonu itiyor. Pistonun itildiği noktada hava soğuyor ve pistonu geriye çekiyor.
Buradaki farksa diyafram ısıdan genleşiyor. Genleşen diyafram suyu içeriye çekiyor.
Bu kez içeriye çekilen suyun soğukluğundan diyafram soğuyor eski haline gelirken suyu itiyor.
Su kapalı sistem kullanılır ve dışarıya atılan su bir soğutucuyla soğutulursa stirling gibi çalışabilir sanki.
Bu kez hareket elde etmek için diyafram üzerine bir volan sistemi yapmak gerekecek.
Çalışmaya başla istersen
Yaptım bile deeermişim...
Diyafram üzerine bir biyel kolu konur bir krankla volan bağlantısı yapılır ama stabil çalışacağını zannetmiyorum. En ufak teklemede ya durmaya yada ters dönmeye zorlanır durur gibime geliyor.
Piston olsa bir nebze ama diyafram krank için yeterince ritmik hareket etmeyebilir.
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Sini içinde pat pat motorlu tekne çok tatlıymış.
Ben yolda bulduğum patates tanesini mangalda, tandırda yakacağım diye koca arsayı 9 yaşımda yanlışlıkla yakmış, ailemin itfaiye ile papaz olmasına neden olmuş sıkıntılı bir çocuktum.
Yetmedi, 4-5 sene sonra biraz daha büyüyünce de pederin teknesini kaçırıp yine yanlışlıkla pervaneyi kaybettik, rezil olduk.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)