Hocam şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Öncelikle noterden "zamanında satış yapıldığını ancak eski sisteme göre trafikten tescil edilmemesi sebebiyle sistemde motorun eski sahibi adına görüldüğünü, bu sebeple yanlışlık giderilmesi için motorun asıl sahibi üzerine noterden devredilmek istendiğinde motorun hacizli olması sebebiyle devir yapılamadığını haczin kalkması halinde asıl sahibine devredileceğini" bildiren bir yazı almaya çalışın. Bu yazıyı alsanız da almasanız da icra dairesine gönderin. Aynı şehirde değilseniz bulunduğunuz şehirdeki icra dairesine gidip muhabere yoluyla göndermek istediğinizi söyleyin. Kısa ve öz bir dilekçeyle durumun bundan ibaret olduğunu haczin kaldırılmasını talep ettiğinizi yazın. İcra müdürlüğü bunu kabul ederse harç yatırılması gerekecektir haczi kaldırmak için. Harç yatırdıktan sonra haciz kaldırılır ve noterden devrini alırsınız. Eğer icra müdürlüğü bu talebini reddederse ( ki redddetmesi gerekir ) icra hukuk mahkemesine şikayette bulunup sorunu ordan %100 çözeceksiniz. Size tavsiyem bunun daha kolayı olan alacaklı avukatıyla görüşüp durumu izah etmeniz ve masraf yapmak istemiyorum, uğraşmak istemiyorum bakın ben haczi böyle kaldırtabilirim bunu siz de biliyorsunuz uğraştırmayalım birbirimizi harcı ben yatırim haczi kaldıralım ben malımın devrini alim diyerek ikna etmeye çalışmanız.
Motorun markası, modeli nedir ki? Anlaşılıyor ki bütün çabanız ürküttüğünüz kurbağaya değmeyecek.
Madem öyle siz de motoru torbacılara hibe edin, bundan sonrasını motorun eski sahibi düşünsün.
Sizin de yapacağınız Şekil 1a:
Sorununuz resmi yollardan çözülemiyorsa ruhsat sahibi, motor için "çalındı" ihbarında bulunsun, siz de o sırada motoru parçalayın, parça parça satın, paranızı kurtarın.
Ben olsam ilgilenmeyen adama park halindeki mercedese çarpıcam plakayıda camına not olarak bırakıcam diyin bakalım ne diyor.
Adamlar ne kadar geniş.Satışını yapıp devrini vermediğin aracı başkası kullanırken kaza yapsa.Arabalar olmuş bir milyon seviyesinde Ne trafik sigotrası yeter nede kasko.Adam nasıl rahat uyuyor oda ayrı konu.
Gerçekten merak ediyorum,motorun Değeri-ederi ne kadar?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------
Bu düşünce ye katılmamak elde değil 👍🧐
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------
Buda aklıma geldi yani👍
O iş öyle değil motosiklet kocanın üzerinde gözüküyor. Hacizi koyan karısı. Bir kaza anında sorumlu koca yani kadın için hava hoş tabiri caizse.
Bu olaydan alacağımız ders öyle abidik gubidik işler yapmayacağız.
Neyse zamanında yapılması gereken onu yapacağız yoksa başımız ağrıyabilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)