bende neredeyse 1 günümü bu yağ araştırmasına harcadım. edindiklerim;
otomatik yağlama sistemi kuranlar çılgınlar gibi bu sistemi savunuyor hatta onca firmanın ürettiği servislerin ve üreticilerin tavsiye ettiği yağlara kötü, zararlı, tü kaka en iyisi çıkma motor yağını damlamalı kullanmaktır diyor, ama sanırım az buçuk sıçratma gibi durumlar olabiliyor bunlarda ve görüntü olarak galiba kartoncu motoru zinciri gibi duruyor zincir o yüzden ben çok yanaşmadım.
servisler iyi şartlarda kullanılan bir zincirin 500-600 hatta 1000 km yağlamadan rahat gidebileceğini düşünüyor.
bazı arkadaşlar temizlik maddesi olarak gaz yağı ve mazot kullanırken bazıları asla dokundurmayın oringlere zarar verir diyor.
bazı arkadaşlar sadece c1 ile 200 km de bir temizlerken bazı arkadaşlar 1000-2000 km arası temizleyip aralarda sadece yağ sürüp devam ediyor.
bazı arkadaşlar yine hiç temizlemiyor ve sadece 300-400-500-600-700 km aralığında zincirlerine yağ sürüyorlar..
benim planım ise; temizliğe çok yanaşmadan sadece kirlendiğinde (1000-2000 km arası) c1 ile temizleyip onun dışında yine takip ederek 300-400-500 km aralığında sadece yağ sürmek.
yağ olarakta görüntüsü iyi olduğu için würth görünmez yağı kullanacağım..
(yalnızca güzel havalarda süreceğimi var sayarak yazıyorum bunları)
kolay gelsin