Ben fiyatında değilim artık. Sen alamıyorsun, ben alamıyorum, o da alamıyor.
Devletin ben de alamıyorum demesine ne kadar kaldı bilmiyorum. Tik tak ses geliyor bir yerden. Bomba olmasın?
Devlet gerekirse sizi bizi satar, petrol alır. İtibardan tasarruf olmaz.
2023’ü sabırsızlıkla bekliyorum, bir kez daha akp’ye oy verip vicdanım rahat bir şekilde uyuyacağım.
Duke 200 2.3 2.4 yakıyor çok sakin kullanırsan
Bu iş tasarrufla olmaz, bu iş daha az yakan motora geçmekle de olmaz.
Hiçbirimizin konfor alanından çıkmaya bir tarafı yemiyor. Tepki yok, eylem yok, şiddet yok, anca bol bol espri var.
14 senelik motora düdük gibi Mtv ödeyen biri olarak düşük cc de olsa sıfır motor alanın hakkını ben korumalıyım ve o daha az ödemeli ki o da 2 lt/100 km yaktırdığında benim yakıt zammına olan tepkime destek olsun.
Bu geceden itibaren motorine 2 lira 25 kuruş, benzine 79 kuruş zam bekleniyor.
Böylece akaryakıt fiyatları art arda 7 gün zamlanmış olacak. Motorinin litre fiyatı bu gece 25 tl'yi aşacak.
Ekonominin bu hale gelmesine yol açanlara ve bunlara destek verenlere lanet olsun. Bu lafı üstüne alan, şikayet eden, dava açan dediklerimi kabul etmiş demektir.
Biraz teorik tespit yapalim, buyrun:
*ABD dolar enflasyonunu yukseltmek icin bahane ariyor. Cunku dolar miktarinin artmasi, ABD nin reel borcunu azaltiyor.
*Petrol fiyatinin artmasi abd nin isine geliyor cunku kendileri petrol uretiminde dunyada zirvede.
*Rus ambargosunun asil amaci enerji krizi yaratmak. enerji krizinden en cok Cin ve avrupa etkilenecek.
*Araplarin ve hatta kalkan ambargo ile iranin avrupaya sattigi petrol artacak.
*Araplar zaten paralarini abd rezervlerinde tuttugu icin, dolarin degeri global olarak enflasyona karsin degerini koruyacak.
*bence gayet mantikli. vay amk
ABD ekonomisi petrole bağımlı.Petrol fiyatlarının yükselmesi onların ekonomisi içinde iyi değil.Zaten orta doğudaki tüm müdahaleleri petrole ulaşmak ve ucuzlatmak üzerine.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------
Offff yukarıdaki video görselini görünce ayıldım.20 litre motoru fulleyecek olsam 450 tl paramı vericez şimdi.Ulan harbi batmışız.
4 aydır motor garajda yatıyor .Arabada LPG li pek benzin almıyorum ama bu paraya motora bile binilmez artık
Bugün reis İsrail başbakanını paylayacak. Yok, İsrailsevicilik yapacağını zannetmiyorum. Tabanı desteklemez zaten en başta.
30’a kadar çıkar, sonra farklı bir ülkeden ithalata başlanır.
20 liraya düşer. Malatya halay ekibi bu olayı davul, zurna ile kutlar.
Sonra akaryakıttaki köpüğü aldık diye meydanlarda gövde gösterisi yapılır.
Dün ayyçiçek yağı , bugün petrol... Para bitti tabi..Yeni kaynak bulmak lazım... Sigara ve içki olabilir yakında..Hazırlıklı olup stoklamakta fayda var
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)