Brent petrol uluslararasi petrol piyasasinda kullanilan standartlasmis petrol turunun ismi.
1 varil brent petrol 158,987 litre. (Ben 160 biliyordum, kusuratliymis meger.)
Daha ansiklopedik bilgi olsun, soyle bir sey buldum.
"
Brent petrol dünya genelinde petrol piyasasına yön veren, varili uluslararası standart olarak kabul edilen ve fiyatların belirlenmesinde etkili olan petrol çeşididir. “Londra brent” ya da “brent blend” olarak da bilinen brent petrol Kuzey Denizi’nden çıkarılan tatlı petrol türüdür. Brent petrol adını çıkarıldığı bölge olan Kuzey Denizi’ndeki 5 farklı tabakanın baş harflerinden alır. (Broom, Rannoch, Etieve, Ness, Tarbat)
Benzin veya dizel yakıt üretmek isteyen rafineriler için en uygun ham petrol türlerinden biri olan brent petrole tatlı petrol denmesinin sebebi %0.37 sülfür içermesidir. Hafif petroller sınıfında yer alan brent petrolün yakıt üretiminde kullanılması daha kolay olduğu için petrol piyasasındaki değeri oldukça yüksektir. Ayrıca denizden çıkarıldığı için aktarımı da karadan çıkarılan petrole göre daha kolay ve daha az masraflıdır. "
Forum pis fakir dolu..
Adam 50 den bahsediyo..
Durun daha 17... Çok yolumuz var.
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
4 gözle bekliyorum inşallah diyorum.bu milletin hakkı 25 30 tl civarı bir tutar.günlük süt 16 17 tl zaten benzin 30 olsa nolur.gerçek zenginler gerçek fakirler şöyle bir ayrılsın görelim bakalım
Yönetim mesajları sildi. O nedenle yazım karşılıksız kaldı.
İlginç bir denklem buldum.
Akaryakıt olmazsa tarım olmaz, tarım olmazsa aç kalırız, demek ki akaryakıt=gıda.
Şu anda insan popülasyonu akaryakıt sayesinde çılgın gibi artıyor. Akaryakıt olmazsa popülasyon azalacak demektir.
Vay be akaryakıt demek insan için hayat demek.
Karasaban kullanmaya geri dönecek herhalde çiftçiler. Ekmeği 5 liradan almaya başlarız yakında.
Yine zam geliyormuş bu arada. Kaynak.
Globalleşme böyle bir şey. Atılan her bombanın parasını ortaklaşa ödüyoruz. Savaşın içinde olmasak bile. Çatışmalar devam ederse ödeyeceğimiz miktar artacak. Yoksullaşma hızı artacak. Bu dünyada bedava olan tek bir şey var. O da insan hayatı. Savaş ise çok pahalı.
https://www.mondialmotor.com.tr/mode...sfc-snappy-x-i
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:24 ----------
arkadaşım hatalısın ben bu hükümeti gayet başarılı buluyorum.
Şöyle ki bu kadar olumsuzluğa rağmen kendilerine oy veren bir kesim oluşturmayı başardılar.
bu konuda çok başarılılar.
(gerçi kitlenin salaklığı da olabilir orası tartışmalı)
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Bu akşam 80 kuruş benzine 1.51 tl mazota bekleniyor diye haberler var.
İsterse 50 olsun,alıştık artık kafaya takmıyozz
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)