brent petrol 130 dolar.
gelin şu başlığı 50 lira olarak güncelleyelim
brent petrol 130 dolar.
gelin şu başlığı 50 lira olarak güncelleyelim
Brent petrol uçtu. 130 dolar. Teorik olarak benzin 30tlyi geçti.
Bu son zamlar sonrasi isi sakaya vuracak kisi sayisi bayagi dusecektir
Arkadaslar yakit fiyatlari boyle olursa yazin Adana dan gelecek karpuz İstanbul da kaca satilir ? Mesafe cok,durum vahim
Karpuz benim icin cok onemli,
Geçen aylarda Ötvde bir düzenleme yapmışlardı nasıldı o. Bulamadım haberi
2015 haziran : benzin 4.72 tl ,asgari ucret 1000 tl net 211 litre yakit aliniyor
2022 mart : benzin 20 tl,asgari ucret 4250 tl,212 litre yakit
Arkadaslar,durum cok iyi bence..hesap ortada,atp,bursali gelin abi ya forumu terorist chp liler basmis
Arka arkaya gelen akaryakıt zamları hız kesmeden sürüyor. Bu gece yarısından sonra litrede motorine 1 lira 44 kuruş, benzine 57 kuruş zam bekleniyor.
Az önce 12 litre aldım, 225 lira verdim.
Niye motosiklet konuşmuyorsunuz, hep siyaset yapıyorsunuz diyen, bu güzelim ülkeyi terkedip Fransa'da sefalet içinde yaşayan bir de eğitmen vardı. Yazalım da tarihe not düşelim.
Halk TV de A Haber'in zıt muadili. Halk TV'ye göre millet 2 seçim önce uyanmış, iktidarı değiştiriyordu.
Öyle de onlar da umut pompalıyor muhaliflere. Gerçeği söylesin, milletin yarısı hala ATP desin.
Arkadaşlar, hepiniz aynı tuzağa düşüyorsunuz gördüğüm kadarıyla, yanlışım varsa düzeltin :
Petrolün varili 130 dolar olmuş, o yüzden benzine yarın zam gelecek, bu normal diye düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla ?
İyi de bakkal mı işletiyoruz ? Bakkal bile alacağı malı günlük fiyatlandırmaz, devletler uzun vadeli kontrat yaparak alırlar böyle şeyleri. 130 dolar şu an kontrat yaparsan fiyatı, belki 3, belki 5 senelik kontrat yapacaksın ve fiyat hep 130 olacak. Yani bizim şu an aldığımız petrol eski fiyattan, devletin de bize o fiyattan benzin satması gerekir, ama bu dolandırıcılar adı konmamış salma vergi koyuyorlar ve bunu da halka normal bir şeymiş gibi yutturuyorlar, ilginç olan da her kes bu numarayı yiyor arkadaş ??
Bakınız geçen sene 25 dolarmış mesela, belki de o fiyattan alıyoruz ? Almıyorsak da neden almadık? O fiyatları neden kaçırdılar? Şu an kaçtan alıyoruz ? Bunları sormamız gerekmiyor mu ?
https://tr.investing.com/commodities/crude-oil
devamke ses çıkmaz bizim ülkede 100 tl ye kadar yolu var 20 tl oldu resmen hala bir tane isyan eden yok aksine 15 tl ye düşse oo bak nasıl indirdiler derler o yüzden devamke
Son 22 yilda Almanya'da benzin fiyatlarinin degisimi. Suradan bakilabilir; https://tradingeconomics.com/germany/gasoline-prices
Grafik okumayi bilmeyenler icin;
Turkiye'de son 22 yilda benzin fiyati ortalama 20 kat artmis, Almanya'da ise 2 kat.
amerigada 16 yaşında bebe liseye araba ile gitmeyi normal karşılarken bizim ülkede 20 yıllık hurdayı 35 yıl kredi ile alıp sonra benzin pahalı diye sene 300 km yol yapan tırrekler gelmiş ekonomi konusuyor
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)