Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Debriyaj müşürü

REKLAM ALANI

Debriyaj müşürünün soketlerini çıkarıp multimetre ile test ettim sokete basmadığım zaman multimetre ötüyor
    Sokete bastığım zaman ses kesiliyor

Fakat vites 1 e alıp denediğimde sokete bastığım zaman motor çalışıyor ( yani debriyaj basılı konumda oluyor) basmadığım zaman çalışmıyor

Ters bir durum var ortada çıkamadım işin içinden

Kablolar aynı renklerine bağlı acaba değiştirip denesem sigorta felan patlatır mı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Sitede o kadar motosiklet uzmanı varken bu konu nasıl yanıtsız kalmış anlamadım.

Motosikleti
    mt125
    Aga o olay güvenlik için, aynı durum scooterlarda frene basmadan çalışmamasındaki olayı gibi

Sanırım çözdüm olayı

Debriyaj manetinin iç kısımda kalan sırt tarafı, debriyaja bastığım zaman soket ile arasında boşluk kalıyor
    bu sırada viteste iken marş alıyor debriyajı bıraktığım zaman sokete basıyor ve çalışmıyor

bendeki sıkıntı ise debriyaj balatalarımın da bitik olduğunu göz önüne alırsam debriyajı bıraktığım zaman tam olarak geriye gitmiyor ve sokete basmıyor
    bu yüzden de viteste iken hala marş alıyor sokete göre ayarlarsam ise de hem debriyaj ayırmada sıkıntı oluyor hem de çok yukarıda kavrama yaptığı için trafikte kullanımı zor oluyor

ayarlı manet nedir hiç bilmiyorum tecrübe etmedim ama sanırım öyle bir şey bu işi çözer

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Vites boşta ise debriyaj ve musur ile ile ilginiz yoktur, mars basar çalışır..
    Yok eğer motor viteste ise debriyaja basmadığınız surece marş basmaz zaten.
    Normali budur zaten..

Tersligin ne olduğunu düşünüyorsun?

İlk mesajımda sokete bastığım zaman motor çalışıyor yazdım ama multimetre ile denediğim de bib sesi kesiliyor dedim

elektrik bilgim olmadığı için tam tersi olması lazım diyerekten ters bir durum var dedim ama son mesajımda olayı çözdüğümü yazdım

Debriyaja bastığım zaman soket ile manet arasında açıklık oluyor yani sokete basmadığı için devre kapalı oluyor ve marş alıyor

Yani kısaca hocam ben debriyaja bastığımda sokete de basmış oluyor diye düşünmüştüm

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)