birkaç kez videolarda görmüştüm kuyruğu söküp plakayı sallanmayacak ve okunacak şekilde çantama sabitlersem sorun çıkarırlar mı
not:orjinal plaka, sahte değil
not2: kuyruğum kırıldı yada plakalığım kırıldı bahanesi beni kurtarır mı?
birkaç kez videolarda görmüştüm kuyruğu söküp plakayı sallanmayacak ve okunacak şekilde çantama sabitlersem sorun çıkarırlar mı
not:orjinal plaka, sahte değil
not2: kuyruğum kırıldı yada plakalığım kırıldı bahanesi beni kurtarır mı?
Niye böyle bir işe girişiceksiniz?
Bahane dinlemezler yazarlar heleki bu ara denetimler sıkı gereksiz yere ceza yemiş olursunuz.
Surekli oyle dolasamassin.oldu ki plakan dustu,gecici olarak sirtinda gezersin sorun olmaz
Süreklilik arz eden bir durum olacağı için mutlaka bir gün yakalanırsın. Sorunun cevabı evet, sorun çıkar.
Tescil plakalarının takılma yerleri ve sayıları
MADDE 54 – (Başlığı ile birlikte değişik:RG-21/3/2012-28240)
Tescil plakaları araçlara aşağıda gösterildiği şekilde ve sayıda takılır.
a) Motorlu bisiklet ve motosikletlere; yerden 20 ila 150 santimetre yükseklikte araç arka kısmında ve araç boyuna eksenine dik olacak şekilde bir adet,
Tescil plakaları, aracın boyuna ekseninde veya sol tarafında, alt kenarı aracın tampon alt seviyesinin üstünde kalacak, yanlarından taşmayacak, sallanmayacak, düşmeyecek ve kolayca okunabilecek şekilde takılır.
d) Takılacak yerlerin uygun olmaması halinde tescil kuruluşunun izni ile;
1) 11x52 santimetre en ve boyundaki ön plaka arkaya,
2) Araç ekseni üzerine yerleştirilecek olanlar sol tarafa,
3) Arka plakaların üst kenarı 200 santimetreye kadar, taktırılabilir.
Ayrıca plaka için özel yeri bulunanlara küçük ölçüde plaka takılmasına izin verilebilir.
MotoXPR
https://www.youtube.com/@MotoXPR
bazen diyorum ki diğer araçların bizden nefret etmesi normal.
forumda sorulan 10 sorudan 8i sacma.
Bence plakalardan anahtarlık yapalım, ama anahtarlık takınca da çok büyük olur. Hımmmmmm en iyisi anahtarlığa plakayı elle yazalım onu gösteririz, veya daha resmi olsun diye bir de anahtarlığa mühür vurdurttuk mu tamamdır.
Alternatif olarak plakayı arka canta da takabiliriz. Belki böylelikle sanitafiruj etkisiynen oluşan ekistra horspavır da tekere kolay getirir motor daha ciğerli olur.
Yok yok biz yine de sırta takalım, düşünce plaka bize ekistradan koruma sağlar, belki böbreğe karaciğere falan saplanır ama olsun o kadar da risk canım ne olacak. Önemli olan motosikletin totuşuna girmesin yeter, girerse bize girsin ne olacak(ciğere yani) milletçe alıştık zaten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
Unutmayalım ki motosiklet de bir araçtır. Tıpkı otomobil, fermuar, kalem, prezervatif gibi. Ama doğruluk payı var, bazen diğer motosiklet sürücülerinden nedense nefret ediyorum. Örnekleri izahata gerek duymuyorum, sonuçta hepimiz görüp bol bol yaşar olduk.
Motosiklete bakış açım çok sığ benim. işlevsel olmalı. görünüşü idare etsin ama işlevi olsun.
motorum üstünde milyon aksesuar var, hepsi de işlevsel olarak mükemmel. daha iyi görünüşlüleri takabilirim, topcase i daha cool bir tarzda alabilirim ya da takmayabilirim. Görünüşü iyileştirebilirim ancak dede versiyonu çakarların yolu aydınlatması, 48 lt leğen gibi büyük topcase e herşeyin sığması, ya da telefon tutucunun bok gibi yerde konumlanıp telefonun görüş açımı mükemmel kılması gibi şeylerden vazgecmiyorum.
adam sırtcantasına plaka demiş, gerçekten garipsiyorum. trafikte bu zihniyet yanımdan teker yaparak geçiyor.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Sırtınıza TC numaranızı yapıştırın. Plakalar taşıtlar için.
istisnalar var. ama genelde bir noktada cogu forum kopuyor.
yok mudur söyle elit bir motosiklet forumu?
mesela şu bütçeye kask önerisi dediğim zaman "yogurt kabı tak daha iyi" diyecek gerizekalılar yerine "kardeşim bence bütçeni yükselt ancak bu bütceye en iyisi X" diyenlerin oldugu falan.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Üstad malesef bunlar yurt dışı forumlarda mevcut, ben Ducati formuna giriş yapmıştım adamlarda gram siyaset ekonomi yok kavgada yok sadece motosiklet paylaşıyorlar ve bilgi paylaşıyorlar oradaki sorunların çoğu hangi amortisör-egzoz kurulumunu yapmalıyım, yeni modellerin tartışılması gibi gibi nedenler. Tabi sadece Ducati formu olmasınında farkı olabilir birde coğrafya farkı .
Para yani refah lazım. Bizde olmayan bir şey...
İşte orada ön yargılar devreye giriyor.
Konuya bakıyorum, açan şahsa bakıyorum altında yazılan cevaplara bakıyorum yazmaktan vacgeçiyorum.
doğru düzgün cevap yazıyorsun özellikle bu forumda konuyu saçma bir yere çekiyor yazmaktan vazgeçiyorum.
Daha geçen ayki egzoz tartışmasında herif herkese ağır hakaretler etti iki kere denedim baktım düzgün iletişim kuramıyorum yazmaktan vazgeçtim.
Bunun gibi çok şey var.
Önyargısız yaklaştığında karşıdaki önyargılı oluyor malesef
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)