Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ns 160 devir sorunu

REKLAM ALANI
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Merhaba,

Iki gundur motorun devirinde bir problem var 7 bine kadar sorunsuz cikiyor.7-8 arasinda bagiriyor.sabah 8 bin i gecemedi.Aksam da 5ci viteste 95 km hizda kesiciye girdi normalde 130 km hizda kesiciye giriyordu.Bu anlattiklarim neden olabilir sizce bana kaca patlar daha 2 gun once bakima gittim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Barbarouses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMoto 150NK 2019 > Yamaha MT-25 2016
    Bu tarz sorunlar genelde baskı balata kaynaklı çıkıyor. Bir baktırın isterseniz.

Motosikleti
    Alıntı Barbarouses adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu tarz sorunlar genelde baskı balata kaynaklı çıkıyor. Bir baktırın isterseniz.
    Sanirim balatada sorun bugun otobanda denedim gaz verince devir artiyor ama hiz artmiyor yavas yavas gaz acarsam motosiklet hizlaniyor. Tesekkurler yanitiniz icin.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Yanlış hatırlamıyorsam motosikletinizi yeni almıştınız, debriyaj balatası kolay biticek birşey değil ve eğer devirde tıkanmalar varsa sorun başka yerlerdede olabilir. Fiyat konusu kapalı kutu belki çok basit bişedir belki zordur işini iyi yapan birinin teşhis koyması çok daha iyi olur.
    tecrube0 bunu beğendi.

Genelde bu şikayetler baskı balatadan dolayı olduğu söyleniyor ve genelde öyle çıkıyor ama bir arkadasımda ns150 vardı aynı şikayetle beraber. Diyafram denen plastik bir parçada problem varmış. Ns150-160 dan iyi anlayan bir ustaya göstermeniz tabii ki en sağlıklı çözüm olur. Umarım masrafsız bir şekilde çözersiniz probleminizi.
    tecrube0 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış hatırlamıyorsam motosikletinizi yeni almıştınız, debriyaj balatası kolay biticek birşey değil ve eğer devirde tıkanmalar varsa sorun başka yerlerdede olabilir. Fiyat konusu kapalı kutu belki çok basit bişedir belki zordur işini iyi yapan birinin teşhis koyması çok daha iyi olur.
    2021 mart ayinda aldim ama suan 16000 km de

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:19 ----------

Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Motosikleti
    Alıntı tecrube0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:19 ----------

İyi yol yapmışsınız hocam, bunun büyük ihtimal sorunu debriyaj olabilir, maliyet kısmına gelirsek en az 500-600 tlyi gözden çıkarmak gerekir.
    tecrube0 bunu beğendi.

Motosikleti
    Gun gectikce son ciktigi hiz dusuyor bugun 80 km kadar dustu yokusta bayagi zorlandi.cok fazla yokus inip ciktim o yokuslarda bazen dur kalklarda vs zorladim bir de hangi ustaya gitsem bu devriyaj yuksek veya bu debriyaj asagida vs diye surekli ayar yaptilar bi tutturamadik.benim de aklimda oksijen sensoru ve debriyaj var acikcasi bakalim usta ne diyecek bi ara mecbur gidecegiz

Motosikleti
    Gun gectikce son ciktigi hiz dusuyor bugun 80 km kadar dustu yokusta bayagi zorlandi.cok fazla yokus inip ciktim o yokuslarda bazen dur kalklarda vs zorladim bir de hangi ustaya gitsem bu devriyaj yuksek veya bu debriyaj asagida vs diye surekli ayar yaptilar bi tutturamadik.benim de aklimda oksijen sensoru ve debriyaj var acikcasi bakalim usta ne diyecek bi ara mecbur gidecegiz
    Eğer debriyajdan ise çok ertelemeyin bu durumu eğer debriyajın saçlarını yakarsanız daha çok masraf açabilirsiniz, bu konuda çok daha dikkat etmeniz gerekmekte.

Motosikleti
    Merak eden veya başına gelen olursa diye yazıyorum sorun debriyajın bitmesi yeni debriyaj takılırken eski saçlar ile yola devam edeceğiz uygun saç olmadığı için

Motosikleti
    Merak eden veya başına gelen olursa diye yazıyorum sorun debriyajın bitmesi yeni debriyaj takılırken eski saçlar ile yola devam edeceğiz uygun saç olmadığı için
    Saçlarda yanık yoksa sorun olucağını sannetmiyorum.

Motosikleti
    Saçlarda sorun yoktu ama açılmışken değişse iyi olurdu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)