Yedek parça ihtiyacın olursa ve Türkiye'de bulamazsan hiç servisti, ustaydı uğraşma. Aşağıda link verdiğim sitede model yılı ve cc büyüklüğüne göre motorunu arat ve istediğin parçayı getirt, 2 haftada elinde olur.
https://www.bike-parts-kawa.com
Hayırlı olsun. Çok göz öldürdüğüm bir motordur Z300. Kazasız belasız sürüşler.
türkiye'de, eğer zengin değilsen japondan, zenginsen de avrupa malı egzotik motorlardan şaşma...
bugün işyerinden bir arkadaşım yukinin yeni getidiği 70 bin liralık 250'liğini gösterdi dedi nasıl motor?
dedim bi 10 15 saatin varsa bir yerde oturalım da neden türkiye'de japon haricinde motora bulaşmaman gerektiğini anlatayım
kısaca anlatmak gerekirse; parça, servis, ikinci el değeri...
-parça fiyatı japondan farklı olmaz aksine pahalı dahi olabilir (örneğin cf moto 125-250 göstergeleri) ve bulman zor olur çünkü satış adedi azdır. hele üretimi bitmiş motorsa yandı gülüm keten helva.
-servisleri kurumsalın k'si dahi değildir. garanti muhabbetini söylemiyorum bile. teoride var, pratikte yoktur. bisiklet tamircilerine franchise servis vermişler öyle düşün.
-yukarıdaki iki sebepten dolayı ikinci el değeri magma seviyesinde olur. çünkü kimse güvenli olmayan limana para yatırmaz. mesela ukrayna'dan şu an ev alır mısın?
işte tüm bu sebeplerden dolayı japonun 250'liği, dandik markaların yüksek hacimli motorlarından çok daha değerlidir.
hani derler ya pahalıysa vardır hikmeti diye... işte hikmeti bu.
ilk motoru çinli, ikinci motoru hintli, üçüncü motoru japon olan biri olarak, yukarıda dediklerimin doğruluğunu bizzat dolu dolu deneyimledim.
mesajını şimdi gördüm güzel günlerde kullan. tek derdin parça fiyatı olsun en azından. iyi yapmışsın.
2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25
Teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------
Teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------
Mesajı gördüğüm gibi takozları taktırdım. Teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:09 ----------
Balatalarını değiştirmem lazım. N11 gibi sitelerde buldum ama biraz cahilim bu konuda. Ön arka fren balatası önerebilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
Bizde pek tabinmayan ama dunyanin en cok satani sbs tavsiye ederim.danimarka uretimi.ben seramik kullaniyorum cok memnunum.istersen link
http://piamotorshop.com/index.php?ro...roduct_id=1681
Herkes sıkıntılı diyorsa; sıkıntısızdır, alabilirsiniz. :DDDD
güle güle sağlıklı günlerde kullan
Keyifli sürüşler dilerim,tekerin düz bassın,yerinde bir karar vermişsin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)