Malum sitede gördüm. Temiz 2017 modeline 55 bin yazmışlar. Yok artık ali sami dedim.
Ortalama bi cbf150 almaya kalksan 40.000 lira civarında para istiyorlar.
Ulan daha üç ya önce 20 bin liraydı bu meret!
Malum sitede gördüm. Temiz 2017 modeline 55 bin yazmışlar. Yok artık ali sami dedim.
Ortalama bi cbf150 almaya kalksan 40.000 lira civarında para istiyorlar.
Ulan daha üç ya önce 20 bin liraydı bu meret!
Fırsatçılık bu.Kattiyen verilmez.Eski motor.Pcx alıyorsun o paraya.0.
"Serbest piyasa" diye bık bık etmemek lazım. Artık şirazesi kaydı bu insanların, utanma diye birşey kalmadı.
55.000 TL cbf ilanı için özelden "öncelikle s.a 53.000 TL olur mu?" diye mesaj atacaksın, adam da "öncelikle a.s evet, olur" diye atlayacak. Buluşma noktasında ağız burun kırıp adamın motorunu çalacaksın.
Üstadlarım yanlışım varsa düzeltin ama kim alacak bu paraya, buna bakarsak bende Cg ye 25k yazayım aklı ve mantığı olan insan böyle yapmaz yapamaz yapmamalı, ama bu işin asıl suçlusu bu fiyatlara çıkaranlar 10 yaşındaki çocuğu ekonomist yapanlar suçlu, yanlış anlamayın ama Cbf150 bu bulgur pilavı kıvamında bir motosiklet lezzet vermez ama karın doyurur, şu piyasada temiz Yamaha Mt125 e 55-65 arası fiyat çeksinler anlarım ama bu çok çok saçma bu motosiklet de ne abs var ne bir elektronik var sırf piyasada fazla tutuldu diye bu kadar fiyat olması çok saçma, ne doğru diye sorarsanız da emin olun bilmiyorum
Bence hibrit bir motosiklet için gayet uygun bir fiyat.
7000 devir üstüne çıkınca, benzin yerine yağ yakan bir motordan bahsediyoruz. Bu teknoloji hanginizin motorunda var.
İstiyosa 250.000 yazsın. Bayilerde 0 motor niye yok? Adam 0 ini alıyor. İkinci el piyasası nasıl patlar? Bu fiyatlara alıcı bulamadigi zaman.
sıkıntı 55k diyince motora diğer satıcılarda fiyat arttırıyo.Ha öyle bi durumda ben alcağım motoru gider gerekirsr 3 ay bekler alırım.Gidip vermem o parayı.
Sıfır Yamaha YS 125'e vereceği paranın 10 bin lira fazlasını eski bir motosiklete verecek bir eleman aranıyor.
Motosikleti bilemem. Fakat, sahibi orijinal.
Her gören "benimki daha fazla eder" diye diye işler iyice boka sardı. Kimse de demiyor ki ulan bu motor bu para etmez!!!
45000 liraya zebil gibi inazuma var,cbf150 yi sulu götürür susuz getirir
Çok zamandır bakmıyordum sarı siteye
Konuyu görünce bir bakayım dedim
Fiyatlar bir harika
Bu olay eskiden Hollanda'da çıkan "lale çılgınlığı" krizine birebir benziyor.
Vakti olup okumak isteyenler için link:
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Lale...B1%C4%9F%C4%B1
2017 yılında temmuz ayında cbf 150 sıfır fiyatı 6600tl
2017 temmuz dolar kuru 3.62tl
yani 2017 yılında sıfır bir cbf 1823$ cık
aynı olayı 2022 için hesaplarsanız 1823$ x 13.65 = 24880tl olması lazım max. kaldı ki sıfırı üretilmiyor ama çok temiz 2017 model cbf 150 ye 24 binden fazla verilmez.
(Hesabı örnek olması açısından verdim, çomar değilim)
2017 -> 2022 USD enflasyonu ~%15.
2018'de uzakdoğu motosikletlere %20 gümrük geldi.
Yani bugün geliyor olsa CBF150 USD 1.823 × 1,15 × 1,2 = USD 2.515 gibi bir fiyattan satılması beklenirdi. (13,65 kurla 34.300₺ civarı...) Piyasada 125-150cc motosikletler kaç para acaba?
Tabi bütün bunlar enflasyon ve gümrük vergisi dışında bir şeylerin değişmediği varsayımı ile. Belli ki birşeyler değişmiş ki böyle fiyat koyabiliyorlar. (En başta pandemi nedeniyle azalan arz ve yükselen lojistik maliyetleri + ekonomimizin öngörülemezliği...)
Bırakın millet istediği fiyatı koysun, sonuçta satış ancak alıcı ile satıcının buluştuğu fiyatta olur.
2013 ya da 2014 hangisi unuttum. Geçen hafta 13 e aldık arkadaşa.
150lik alıp 200lük yaptırdık
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)