Yağ değişimi, ustalık 200 TL! Normal mi?
-
Merhaba arkadaşlar,
150NK kullanan birisi olarak yağ değişimi yapmak istiyorum. İnternetten filtre ve yağı aldım. Bir ustaya götürüp değişim yaptıracağım. Bana sunduğu fiyat 200 TL
Bir yağ değişimi ne kadar? 200 TL bana çok geldi. CF servislerinden teki.
Reklamlar
-
Yağ+filtre+işçilik için 200 TL demişse süper rakam. Sadece işçilik için 200 TL demişse ustanız hayatında hiç dayak yememiş demektir. Başka bir ustaya gitmenizi tavsiye ederim. Şart değil CF servisine gitmeniz.
-
Yok hocam, yağı kendim aldım. Hatta burada arkadaşlara sordum.
Mahalle arasında bir yere gideceğim artık. Öyle gözüküyor.
-
motov34 adlı üyeden alıntı
Yağ değişimi öyle çok sınırlı sayıda ustanın becerebileceği zorlukta bir iş değil, dikkat edilmesi gereken 1-2 nokta var, hemen hemen her tamirci becerebilir.
-
motov34 adlı üyeden alıntı
Honda'nin 250cc ve alti motosikletler icin saatlik ucreti bile 100-120TL civarinda, 200TL nedir hocam? Garanti vs gibi dertleri takmiyorsanoz, baska bir yer bulmanizi oneririm hatta biraz alistirma/okuma/izleme ile kendiniz yapmanizi oneririm.
-
Yaklaşık $15 demiş yağ değişimine. Normal.
Şikayetinizi saraya yapacaksınız ustaya değil.
-
Bilgi için teşekkürler, daha önce arkadaşım değiştirmişti. Zor olmadığını gördüm ama ben beceremem.
az önce internetten başka bir servisi aradım. 40 TL fiyat çekti.
-
Ben, eğer altına girebilecek bir rampa, kanal bulsam arabamın yağını bile kendim değiştireceğim.
Yani tabii senin kararın ama kompleks bazı modeller hariç, kendine motorcuyum diyen bir insan, yağ, filtre,buji, ampul vs değişimini kendi yapmalı, yapabilmeli. Hata yaparım diye korkuyorsan, her parçayı sökmeden önce resmini çek.
-
Bu tarz durumlarda usta veya tamirhane ismini gizli tutmayı gereksiz buluyorum, kim olduğunu da belirtin ki kişiye özel muamele yapamasın, altı üstü yağ değiştirecek, sırf servis zırvalığı altında böyle küçük işlemler için dünya para istiyorlar kullanıcılardan, onlar bunun arkasına sığınıyorsa duyulsun madem yaptıkları şey, belki firmalar da tekrar gözden geçirir bu servislerin yetkilerini
-
Yağ değişimi yapmada sıkıntı yok da o çıkan yağı yok etmek problem. Lavaboya, tuvalete dökemezsin çevre kirliliğine yol açar, boş yağ kutusuna dökmeden koymayı başarsan bile o şekilde çöpe yine atılmamalı, anca bulunduğun yerde yağ atımı için ayrılmış özel bir çöp alanı olacak ki oraya dökeceksin. Yakınında yoksa yine sıkıntı.
-
Kendin değiştir.. En sağlıklısı..
-
Youtubeden izleyerek kendin degistirebilirsin yada 50-80 lira verip tamirci de degistir.200 lira pahali
-
"Usta"'nın kanatları varmış
-
Arkadaşlarda önermiş,
Kendin değiştirebilirsin.
Dikkat edecegin tek husus.
Karter yağ tapa civatasini takarken diş kaptirma,başta elle boşluğunu al,daha sonra lokma veya yildiz anahtarla(buyuk ihtimal anahtar agzi 17 dir)fazla abanmadan orta sert sıkılıkta birak.pulu degiştirmeyi unutma.
Yağ degişimi yapmadan once,10km motorla yol yap isinsin yag daha iyi süzülür.
-
-
levend84 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlarda önermiş,
Kendin değiştirebilirsin.
Dikkat edecegin tek husus.
Karter yağ tapa civatasini takarken diş kaptirma,başta elle boşluğunu al,daha sonra lokma veya yildiz anahtarla(buyuk ihtimal anahtar agzi 17 dir)fazla abanmadan orta sert sıkılıkta birak.pulu degiştirmeyi unutma.
Yağ degişimi yapmadan once,10km motorla yol yap isinsin yag daha iyi süzülür.
Bedava deseler yine kendim değiştiririm. Motor 5-6 haftadır hiç çalıştırmadan yatıyordu. Artık iyice yağ süzülmüştür diye düşündüm. Motoru hiç çalıştırmadan yağ+filtre değiştirdim. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Fakat, ben yaptım oldu
-
AzÇok adlı üyeden alıntı
Motor 5-6 haftadır hiç çalıştırmadan yatıyordu. Artık iyice yağ süzülmüştür diye düşündüm. Motoru hiç çalıştırmadan yağ+filtre değiştirdim. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Fakat, ben yaptım oldu
Sen yaptiysan olmuştur hocam
-
-
ero__ adlı üyeden alıntı
Çözüm önerim; kendimiz yağı değiştiriyorsak çıkanı koyduğumuz kaba aktarıp en yakın her hangi bir tamirhaneye rica edip onların variline eklemek. 1 tane bile karşı çıkacak olmaz adım gibi eminim.
Çok kızacaklardır, ve hatta kızaracaklardır.
-
200 lira ustaya verene kadar yakın yapı marketten filtre anahtarı al zincirli olandan. Bir de lokma takımı alıp küçük de bir leğen aldın mı ömür boyu yağ değişimini kendin rahat bir şekilde yaparsın. Gayet kolay ve keyiflidir yap değişimi. Unutmadan bir de ufak huni al.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)