Motosikletimde hangi yağı kullanmalıyım?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar, motosikletimin yağını değiştirmek istiyorum fakat marka konusunda kararsız kaldım.
CF Moto 150NK kullanıyorum. Şu an 10 bin KM'de.
Hangi marka ve hangi numara yağı öneriyorsunuz?
Motul kullanmıştım. Daha sonra kendi servisine bakıma götürmüştüm ve markasını hatırlamadığım bir yağ kullanmıştı. Kaliteli bir yağ kullanmak istiyorum. Yakın zamanda da motoru satacağım, yeni sahibini de düşünelim.
Reklamlar
-
*kullanim klavuzuna bakin once, viskozitesi uyan yaglara bakin.
*yada motulun sitesine girip yag seciciden bakabilirsiniz.
-
Bu yağı kullanmaya başladıktan sonra motorun çekişi bile değişti. 15-40 olduğu için yaz kış gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Yıllardır bunu kullanırım.
-
Motoru alacak olan vatandaş dua etsin.
-
kolestroll adlı üyeden alıntı
Bu yağı kullanmaya başladıktan sonra motorun çekişi bile değişti. 15-40 olduğu için yaz kış gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Yıllardır bunu kullanırım.
https://i.hizliresim.com/rb47l55.jpeg
Dizel motosikletin var yani. Güzel.. Az yakıyor mu bari? Gürültüsü nasıl?
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
motov34 adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar, motosikletimin yağını değiştirmek istiyorum fakat marka konusunda kararsız kaldım.
Motul kullanmıştım. Daha sonra kendi servisine bakıma götürmüştüm ve markasını hatırlamadığım bir yağ kullanmıştı. Kaliteli bir yağ kullanmak istiyorum. Yakın zamanda da motoru satacağım, yeni sahibini de düşünelim.
Motosikletin kullanma klavuzunda 1.4 litre yağ kapasitisine sahip olduğunu ve önerilen yağın SAE 15w/40 olduğunu belirtmişler ama 15w/40 yağ piyasada pek yok onun yerine 10w/40 kullanablirsiniz.
-
Tundzhay adlı üyeden alıntı
Dizel motosikletin var yani. Güzel.. Az yakıyor mu bari? Gürültüsü nasıl?
Bir çok dizel kamyon motor yağı motosikletlerde kullanılıyor. Amerika'daki XJ6 kullanıcılarının yarısından fazlası yıllardır Shell Rotella kullanıyorlar.
-
motov34 adlı üyeden alıntı
Kullanim kilavuzundan, uygun yag tipini seciyoruz. Sonra internette o tipe uygun en yuksek fiyatliyi aliyoruz.
-
killingroad adlı üyeden alıntı
Bir çok dizel kamyon motor yağı motosikletlerde kullanılıyor. Amerika'daki XJ6 kullanıcılarının yarısından fazlası yıllardır Shell Rotella kullanıyorlar.
Amerikada kamyon motoru için yağ kullanmalı doğru olduğu anlamına gelmez. ,
Mesala arkadaşım tarım makinaları üretiyor, tırpanları biraz yüksek devirli (2 zamanlı), 2 zamanlı yağ kullandıkları zaman pistton yüksek devirden sıkıntı çıkartıyor, Bazı ustalr da 20-50 4 zamanlı motor için yağ kullan önerisi getirdi, şimdi fabrika onu öneriyor nispeten düzelme var. Ama burdaki çözüm 20-50 yağ kullanmak değil piston kalitelerini arttırmaları lazım onu beceremiyorlar. 2 zamanlı yağ kullanmayıp 20-50 yağ kullanmaları yanlışı başkı yanlış ile kapatıyorlar.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
killingroad adlı üyeden alıntı
İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi. Performansı etkiliyor mu acaba.
-
vandamme adlı üyeden alıntı
Açtığım bu konuda (Piyasada Bilinmeyen Ama Memnun Olduğunuz Yağlar?) Sayın fazil paylaşmıştı bu bilgiyi hatta linkler bırakmıştı.
https://www.600riders.com/threads/oil-filter.37921/
https://www.shell.com/motorist/oils-...ula-r6-lm.html
-
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Teşekkürler hocam bakayım bi.
-
Teşekkürler hocam bakayım bi.
Rica ederim efenim ne demek .
-
Tundzhay adlı üyeden alıntı
Amerikada kamyon motoru için yağ kullanmalı doğru olduğu anlamına gelmez. ,
Tıpkı kategorisinin kamyon yağı olmasının yanlış olacağı anlamına gelmediği gibi.
15 yıl öncesinden devam eden ve her motorunda kullanan yüzlerce insan olduğu zaman, bunlar da caddede teker yapan R25 sürücüleri değil de bir motoru alıp 100bin mil boyunca kullanan insanlar oldukları zaman, belki başka çağrışımlar yapabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:51 ----------
Ben hiç böyle bir şey denemedim, deneyeceğimi de sanmıyorum. Ama inanılmaz yaygın bir şekilde kullanılıyor ve yıllarca aynı motorda kullanmaya devam edip tek bir şikayeti olmayan bir sürü insan var. Bir sürüden kastım da bir forumda 5 kişi değil, onlarca forumda onlarca farklı motosiklet ile kullanan binlerce kişi. XJ6 forumlarında da var, GS forumlarında da.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)