Bundan 15 gün önce yeni bir kask aldım. Bugün uzun yol yaptığımda kask sağ kulağıma acayip baskı yaptı ve ağrıttı. Hayır, anlamadığım sol kulakta baskı, dolayısıyla ağrı yok ama sağ kulak zangir zangir ağrıyor. Sebebi ne olabilir dostlar?
Bundan 15 gün önce yeni bir kask aldım. Bugün uzun yol yaptığımda kask sağ kulağıma acayip baskı yaptı ve ağrıttı. Hayır, anlamadığım sol kulakta baskı, dolayısıyla ağrı yok ama sağ kulak zangir zangir ağrıyor. Sebebi ne olabilir dostlar?
Sağ kulağa denk gelen ped sert olabilir mi?
Kulak tikaci kullanabilirsin.
80 den sonra kask ne olursa olsun kulak zarar goruruyormus.
Konforuda cok arttiriyor tavsiye ederim.
Bir kulağın diğerine göre dah büyük yada biri biraz daha kepçe vs olabilir. Benimde sol kulak büyüktür ağrı yapıyordu yeni kask alınca zamanla ya kask alışıyor yada kulak ağrı olmuyor.
Ses problemi değil, kaskın kulağa baskı yapması ve sonucunda ağrı oluşması.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:59 ----------
Anladım, dediğiniz gibi olabilir ancak 1 saat sürüşten sonra o kadar kuvvetli bir ağrı oldu ki, dayanamayıp kaskı çıkarmak zorunda kaldım.
Buff, balaklava taktığınızda acaba sağ taraf kıvrılıp daha mı kalın hale geliyor?
İlk aldığımda bana da olmuştu, kask çeyrek beden kadar dardı. Kaskı 2 3 tane buff ile evin içinde giyip açılmasını sağlamıştım.
Çözülmezse ve kask kafana tam uyduğu, alnına şakağına baskı yapmadığı için değişmek istemezsen tam kulağına denk gelen yerdeki köpüğü biraz tıraşlayabilirsin maket bıçağı ile falan. İlk başta benim baya kulaklarım, alnım falan kızarıyordu 1 saatlik kullanım sonrası. 1 2 aya anca genişledi, kafa şeklini aldı kask. Ama başlangıçta kafası bir tık büyük birine işkence ederek taktırmak, 2 3 buff ya da şapka ile giymek genişlemesi için iyi çözümler.
Pedlerin dikiş yeri kulağına denk geldiyse ağrı yapabilir , hafif yukarı aşağı esnetebilirsin , ayrıca buff takmıyorsan kaskı giyerken kulak katlanmış da olabilir , belli bir süre sonra uyuşur kaskı çıkarınca daha fena ağrı yapar..
Bence kullandıkça alışır ve ağrı falan kalmaz. İçteki süngerler zamanla azda olsa sıkışıp kafa şeklini alıyor.
Ağrı çok fazlaysa o kısma gelen intercom yuvası pedleri olabilir onları sök derim. Kulak kısmında birçok kaskta sünger altında kalan kısımda intercom yuvası oluyor. Bazı modellerde o yuvada ek bi parça daha olabiliyor, varsa onu çıkar kulak kısmı daha da rahatlar.
Son çare olarak kafası kocaman bi arkadaşından rica et kaskı 15dk kadar taksın, mutlaka süngerlerde rahatlama olur
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hepsini deneyeceğim.
Gözlükle kullanıyorsan farkında olmadan gözlükte orayı potlaştırıp ağrı yaptırıyor da olabilir.
Tommygun ın dediği gibi benim kaskta ağrıyı buff tan dolayı yapıyordu ,kışın daha kalın olanı tercih ettiysen olayı daha belirgin hale getirmiş olabilir. Birde buffsız dene
Kulak katlanmıyordur değil mi? yani katlansa zaten anlarsınız diye düşünüyorum.
Kaskı taktıktan sonra yukarı-aşağı / sağa-sola döndürmek vs yani küre biçiminde noktalardan oynatarak kafada pozisyon almasını sağlamak işe yarayabilir.
Schuberth aldığım da bana da tam uyum sağlamamıştı, dediklerimi yaparak süngerlerin şekil almasını sağladım şuan hiç sıkıntı çekmiyorum.
@shipshaq: gözlük yok
@siyanoz: buff yok
@ero: teşekkür ederim deneyeceğim
Ben de yılardır ara ara bu sorunu yaşıyorum. Kendi tecrubelerimle edindiğim kanı ne zaman bir kulagımda enfeksiyon başlangıcı varsa o kulagım sürüşte agrıyor. Bi doktora gözükmekte fayda var. çok azda olsa kulak içi enfeksiyon sürüşte agrı şiddetini artırıyor.
bende de aynı şey olmuştu. zamanla düzeliyor.
Ben de kafaya buff giymeden kask giyersem benzer şekilde kulaklarım çok rahatsız oluyor, zaten kulakları katlanmadan kaskı giymem pek mümkün olmuyor. Bu yüzden kafamı sıkı sıkı saran bir buff giyiyorum ki kaskı takıp çıkartırken rahat edeyim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)