Michelin City Grip 2 alacağım. Buz motor 2230 tl fiyat verdi. İstanbul içi tavsiye edebileceğiniz başka bir yer var mıdır? Farklı bir lastik de deneyebilirim ama şu anki lastiğim de city grip2 oldupu için narka değiştirmeye de mesafeliyim açıkçası.
Michelin City Grip 2 alacağım. Buz motor 2230 tl fiyat verdi. İstanbul içi tavsiye edebileceğiniz başka bir yer var mıdır? Farklı bir lastik de deneyebilirim ama şu anki lastiğim de city grip2 oldupu için narka değiştirmeye de mesafeliyim açıkçası.
Eğer michelinden memnunsan ve fiyatı da bütçeni çok aşmıyorsa aynı markadan devam etmeni öneririm. Belki daha ucuza başka marka bulunur ama lastik işi şakaya gelmez, en iyisi bildiğin denediğin ve memnun kaldığın markadan devam etmek.
Birde hatırlatma yapayım, bazı firmalar çok ucuza marka lastikler satıyolar ama üretim tarihleri 3-4 yıllık olabiliyor. Alacağın lastiğin üretim tarihinin yeni olmasına dikkat et. Lastik ne kadar yeni üretim ise o kadar iyi.
İstanbulda yaşamadığım için başka lastikçi öneremeyeceğim ama buz motorun Bursada da şubesi var ve ben çok memnun kalmıştım. İşçiliği ve esnaflığı çok iyiydi.
Altın Elbiseli Adam 2016 senesinde motolastik.com adlı bir yerde video çekmişti belki burası bir fikir olabilir.
https://www.motolastik.com/
Buz motorun 4. Levent şubesinde xmax'ıma city grip 2 taktırmıştım. işçilikleri çok iyiydi.
ekstradan metal L şeklinde subap ile birlikte yaz sonu 1500 lira vermiştim. Bu kadar zam gelmesi her şeye çok zam gelmişken normal geliyor.
Lastik önemli bir parça, bizim scooterlar için daha iyisi yok, bence bütçeyi zorlayıp taktırın. Zaten lastik markasının fiyatı belli, 3-5 fiyat oynayabilir ama buz motordan memnun kalmıştım, düzgün işçilik için de 3-5 fazla vermeye değer sanırım.
Geçen sene yıl bitmeden city grip 2 2 bin e almıştım. Lastik takılırken x city geldi onunki 2600 tl tutmuştu. Aldığım lastik üretim tarihi yılı 2021 10. haftasıydı. Çıkan lastik ise 2016 yılıydı.
Lastik deposu sitesi defalarca alışveriş yaptığım güvenilir bir sitedir. Buradan alışveriş yapıp Zen Moto, Buz motor gibi bir yerde sökme takma, balans yaptırabilirsiniz. Eğer doğru lastiğe bakmışsam fiyat bu sitede 1958 TL olarak görünüyor.
https://www.lastikdeposu.com.tr/mich...-2021-pmu10257
Buz motorda balans yapuliyorsa ordan alin lastigi.gozunuzle de kontrol edersiniz lastigi.ufetim tarihinede bakarsiniz.mrmnun oldugunuz marka modelden devam edin
ben o paraya M7RR almıştım ya. Puuu.
4. Levent'deki buz motor da tork anahtarı kullanıyormuş. Benim motorun lastikleri değişirken Cyan da yanımdaydı, ben farketmedim tork anahtarı nedir bilmediğimden ama Cyan farketmiş o söylemişti.
Bir de çiftine 80 lira aldıkları metal L şeklinde eğimli supaplar takıldıktan sonra lastiğe hava basma işim de çok kolaylaştı. İyi ki fazladan para verip taktırmışım. Lastik değişttirecekler aklınızda olsun L şeklinde subaplar hava basarken özellikle arka tekerde pompa ucunu takmayı çok kolaylaştırıyor.
Moto lastik'ten şaşmayın. İstinye Atölye Motor bayiileri oldu. Tercih edebilirsiniz. Lastikler yine Motolastik'ten geliyor.
MotoXPR
https://www.youtube.com/@MotoXPR
son lastiğimi internetten aldım. Bir iki dükkan gezdim yok abi firma yılı yanlış basmış 2019 falan dediler :D vazgeçtim almadım 50-100₺ ucuz diye gayet güzel paketlenmiş bir şekilde 2021 nisan üretimi lastiklerim geldi.
Buz motor bostancı yusuf bulut elinden geleni yapar.
Dışarıdan alsan sökme takma balans derken aynı paraya gelir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)