Yukarıda bahsi geçen ön dişlisi bozulan 4. set
şu mesajdaki sanırım? (Aşağıya da alıntısını ekledim...)
Ön dişli bozulmuş (germeden nasıl bozuldu anlamadım; bozulması oyukların derinleşmesi, dişlerin incelmesi hatta kırılması anlamına gelir, bunarın hepsi de öncesinde zincirin gerilmesini gerektirir zaten...), 3 bakla sorunlu, 2si zor çalışıyormuş. Yani zincirin ömrü çoktan dolmuş. Benim 20.000'de değiştirdiğim zincirlerin hiç birinde baklalarda en ufak bir sorun (zor çalışma veya kilitlenme) yoktu. Sadece artık olması gerekenden fazla uzamış oldukları (ve dolayısıyla risk taşıdıkları) için değiştirildiler. (112 baklalık zincirde ort. neredeyse 1 baklalık uzama...)
Anladığım kadarıyla sizin savlarınız zincirin yanlış kullanımı üzerine temellendirilmiş. Doğru şekilde kullanılan zincirlerde bahsettiğiniz ömürler mümkün değil.
Özetle:
Doğru / yanlış kullanım, değişim zamanı geldi / gelmedi kriterlerimizin çok farklı olduğu anlaşılıyor. (Sizinki kriterleriniz zincir ve motosiklet üreticilerinin tavsiyelerinin oldukça dışında kalıyor...)
Dolayısıyla beyanlarınızın dayandığı temeller konusunda bir fikir birliğine varamıyoruz.
İngilizce'de "take with a grain of salt" (bir tutam tuz ile "yutmak") deyişi vardır; Wikipedia'daki tanımın çevirisi yandaki gibi: "... Bir şeyi "tuz tanesi" veya "bir tutam tuz" ile almak, bir şeye, özellikle yanıltıcı veya doğrulanmamış olabilecek iddialara şüpheyle bakmayı veya bir şeyi kelimenin tam anlamıyla yorumlamaMAyı öneren bir İngilizce deyimdir. ..."
Ben bu konuda söylediklerinizi artık ancak bir tutam tuzla yutabiliyorum.
Ürününüzün mutlaka faydası var, ama bu fayda zincirin ömrünü uzatmak değil; kullanıcılara konfor sağlaması. Ürünü kullananlar zincir temizlemek ve yağlamak ile uğraşmak zorunda kalmıyorlar. Buraya kadar eyvallah. Ama ürün zincir ve dişlilerin ömrünü (ürünü kullanmadığı halde zincirini düzgün bir şekilde temizleyip yağlayanlara göre) uzatıyor derseniz yanlış bilgi veriyor olursunuz; sizin kendi örnek olayınızda bile (en az 3 baklası sorunlu) bitik zincir ve bitik dişli kullanmış olduğunuz görülüyor çünkü. Bugüne kadar Allah korumuş...