Ölmüş Aküyü Kurtarma Desülfatör Cihazı Yapma
Reklamlar
-
ben de 3-4 tane DC 48 V luk adaptörler var... bunları seri bağlayıp direk aküye versek... aynı işi görür mü acaba... ama amperleri düşük... 0.5 amper... zaten akü de 7 amper...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------
48 + 48 + 24+ 12 + 12 voltluk adaptörleri birleştirdim... dc 144 volt....
0.5+ 0,5+ 2 + 12,5+ 2 amper... bunlar da amper değerleri... 45 amperlik oto aküsü bağlı...kaynamaya başladı...
ilk 10 saniye sonra 18 volta çıktı... şuan da 16 v civarında kaynıyor...
Reklamlar
-
ferhatkars adlı üyeden alıntı
ben de 3-4 tane DC 48 V luk adaptörler var... bunları seri bağlayıp direk aküye versek... aynı işi görür mü acaba... ama amperleri düşük... 0.5 amper...
zaten akü de 7 amper...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------
48 + 48 + 24+ 12 + 12 voltluk adaptörleri birleştirdim... dc 144 volt....
0.5+ 0,5+ 2 + 12,5+ 2 amper... bunlar da amper değerleri... 45 amperlik oto aküsü bağlı...kaynamaya başladı...
ilk 10 saniye sonra 18 volta çıktı... şuan da 16 v civarında kaynıyor...
Aynı işi görmez bu cihazı yapman gerekiyor akü fiyatları ortada pişman olmazsın
-
Ramazan Can adlı üyeden alıntı
Aynı işi görmez bu cihazı yapman gerekiyor akü fiyatları ortada pişman olmazsın
42 amperlik araba aküsü bağladım...
156 volta kadar verdim... ilk başlarda 18 volt gösterdi... sonra yavaş yavaş süştü...
10 saat kadar şarjda durdu... baştaki ve sondaki güzler kaynadı... ama diğer gözlerde haraket olmadı...
1 yıldır yatan ve 9 volt gösteren akü, şuan da 3 volt göstetiyor....
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
-
42 amperlik araba aküsü bağladım...
156 volta kadar verdim... ilk başlarda 18 volt gösterdi... sonra yavaş yavaş süştü...
10 saat kadar şarjda durdu... baştaki ve sondaki güzler kaynadı... ama diğer gözlerde haraket olmadı...
1 yıldır yatan ve 9 volt gösteren akü, şuan da 3 volt göstetiyor....
Senin plakalar çürümüş dür büyük ihtimalle.
-
Ramazan Can adlı üyeden alıntı
Senin plakalar çürümüş dür büyük ihtimalle.
1,5 yıldır atıl duran akü idi... deneyim dedim... youtube da adamın biri de anlatmış zaten.. "1 yıldan fazla süre boşta duran aküden umut beklemeyin" diye...
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
-
01 Aralık 2022, 11:46
1,5 yıldır atıl duran akü idi... deneyim dedim... youtube da adamın biri de anlatmış zaten.. "1 yıldan fazla süre boşta duran aküden umut beklemeyin" diye...
Sülfatlaşma sonunda çürüme yaptırıyor. Akabinde akü çöp. Düzgün şarjda tutulan akü 10 yıl kullanılır ama bakımı düzgün yapılmayan(şarjı düzenli takip edilmeyen) akü 2 yılda bozulabilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler