Yeni yağ değişiminden sonra 200 km oldu şu anda yağ seviyesi çubuğun yarısında gösteriyor
Yeni yağı koyduktan sonra yarım saat kadar gezdim çubuğu kontrol ettiğimde tam gösteriyordu
200 km oldu ve şimdi yarıda gösteriyor
Düz mantık 500 ml eksik hadi motoru yağladı etti oralarda kaldı diyelim 300 ml sabah yağı boşaltıp ölçücem tekrar yazarım
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
O kadar eksiltme normal, 500km aralığa bakın, 500km sonra çubukta yağ yoksa sorun var demektir. egzosttan mavi duman atıyorsa zaten kurtuluşu yok
O yağı silindir üzerinden mi aldın yoksa pistondan mı ? silindir yazmışsın ama buji deliğinden silindir yüzeyine ulaşman çok zor , eğer silindirden aldıysan yağ sekmanı sıyırmıyordur yani aşınmış , pistondan aldıysan subap lastikleri sızdırıyordur , bunun tedavisi sadece lastiklerle kurtarıyorsa ucuzdur , subaplar ve gaydlar bozuksa masrafın artar , 36.000 km yağ eksiltme için erken sayılır , tecrübem yok ama TVS den burda kullanıcı arkadaşlar iyi bahsederdi , bence yağı sık sık kontrol ederek aradada bujideki kurumları temizleyerek 30bin daha idare edebilirsin , yağ eksiltmesi motorun çalışmayacağı anlamına gelmiyor..birde satın aldığın yağın sahte ürün olmadıgından emin ol , kullanılmış yağları toplayıp rengini açmak için çeşitli kimyasal maddeler ekliyorlar , motora kısa sürede ciddi zarar veriyor hatta içeride zift gibi bir katman oluşuyor yağ kanallarını tıkıyor..
hocam bugün yağı boşalttım biraz süzülmsinide bekledim
eski kutusuna geri boşalttım 800 ml e yakındı yani tahmini 780 ml gibi bir şey çıktı.
o resim içinde şimdi ben bi afalladım silindir ile piston aynı şey değilmi afbuyurun
bujiyi çıkarıp o delikten ayak marşı ile çevirip gördüğüm aşağı inip çıkan şey ne ? :D
onun üzerinden aldım pisliği yani silindirin üzerinden
ama şuan o konuda sıkıntı yok en son yaptığım hava ayarı ile 150 km lik bir yol yapmıştım sonrasında kontrol ettiğimde %90 oranında azalmış metal yüzey temiz görünüyordu. Nasıl gördün derseniz ışık tutup delikten ayak marşı ile silindiri görebileceğim bir konuma getirip baktım.
bakılabilecek her yere baktım hiç biryerden sızıntı yok duman atma oalyı yok üst kapakta terleme yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------
dediğim gibi kutuya geri boşaltığımda 780 ml kadar çıktı 750 800 arasında yani
ayrıca dediğiniz gibi yaparsam çevirmeden çubuk yağa neredeyse değmiyor
mesela yağı boşaltmadan önce denediğimde sizin dediğiniz gibi vidalamadan daldırarak ölçtüğümde çubuğa yağ demiyor bile !
kitapçıkta da göstergeyi vidalayarak konumlandırın diyor.
Silindir şeklinden dolayı isimlendirilmiş pistonunda içinde inip çıktığı silindirik parça , gömlekde denir sanayide :D
Peki yağ değiştirirken, eski yağ tamamen boşaldı, yeni yağı doldurup motoru çalıştırıp içine bir miktar yağı çektikten sonra ilave yaptınız mı?
hayır yapmadım
takıldığım nokta şu yağı değiştirdikten sonra bildiğim gibi yani vidalayarak ölçtüğümde xxxx kısmının üst çizgisinde
motoru çalıştırsamda çıkıp 1 2 turlasamda tekrar ölçtüğümde yine xxxx aralığının üst çizgisinde yani maksimumda zaten
ama dediğim gibi 200 km sonra bugün baktım yağı boşaltmadan önce yarıdaydı kitapçığa göre ortalarda olması normal diyor tamam onuda biliyorum
kutuya geri koyduğumda 750 800 arasındaydı
yani buradan çıkardığım sonuç 200 km de 200 küsür yok oluyor
içerde kalan yağı bende biliyorum
tam süzdürdükten sonra yeni yağı koyduğumda ve motoru çalıştırıp yağlamasını sağlasamda gezip tur atsam ogün boyu yine xxx çizgisinin üst noktasında
yani yağlamayı sağladıktan sonra eksilen bir şey yok zaten içerde kalıyor ne kadar süzdürsemde
konu karştı
özetle hocam yağ değişimlerinde üzerine yağ eklemesi yapmıyorum 1 litre yağın
ne kadar süzdürsemde içeride bir miktar yağ kaldığını biliyorum
1 litre yağı koyup dolaştıktan sonra yaptığım ölçümde xxxx aralığının üst çizgisinde çıkıyor
dolaşmadan yaptığım ölçümde de motoru rölantide bir mıktar çalıştırıp yaptığım ölçümde de yine xxx aralığının üst çizgisinde yani tam seviyede
ama 200 km sonra bugün baktığımda çizginin yarısında idi
kutuya boşalttığımda da dediğim gibi 750 800 ml arasında
sonuç 200 km de 200 küsür ml yağ nasıl yok olabiliyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:32 ----------
mesela egzozun ucuna bez tutup gaza basıyorum simsiyah oluyor bu yağ yakma belirtisi olabilir mi normal bir durum mudur _?
Daha konuyu açar açmaz okumadan tvs mi dedim tvs imiş ..
Tvs lerde 30 binden sonra yağ yakma kronik yağını düzenli kontrol edeceksin eksildikçe tamamlıycaksın yada reftifiye yaptıracaksın ama pek çok kurye arkadaş öyle 70-80 bin km lere kadar kullanıyor..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)