Hayırlı akşamlar arkadaşlar, mutlu haftasonları. Elimde bir scooter var, kenarında GLX ELİTTE yazıyor ama markasını tam kestiremiyorum. Arkadaşımın babasının motoruydu. Şimdi arkadaşlar biz bu motorla yaklaşık 6 yıl önce kaza yapmıştık. Alt motorunda herhangi bir arıza yoktu ama kaza yapınca babası depoya kaldırmıştı motoru. O gün bugündür yatıyor o motor. Arkadaşım başka şehire taşındı ben de babası ile anlaşarak motoru kendime çektim. Kaporta tamamen çöp, ön kontaktı elektrik aksamıydı aküydü zaten saymıyorum bile onları. Geri kalan çarpık çurpuk kısımları da ben çıkardım. Şimdi arkadaşlar ilk sorum ; bu kadar yıl yatmış ama alt motoru “son bıraktığımızda” sıkıntısız olan bir motor yatarak ne gibi kayıplar yaşamış olabilir? İkinci sorum scooterlerin çalışma prensibi nedir? Ve arkadaşlar bu motoru nasıl canlandırabiliriz? Parça parasına satabileceğim yerler var ama maneviyattan dolayı ne gerekiyorsa yapıp motoru yürütmek istiyorum. Motor yürüsün , kaportasıydı aksesuarıydı tüm projeyi tasarladım. Yardımlarınız ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum..