bende bilgiler temel, ana bilgi şu, statörden gelen alternatif akım bir yerlerde kısa devre oluyor ve statör yanıyor... statörün yanmaması için arada bir sigorta olması gerekmiyor mu? mesela senin statör 200watt güç üretebiliyor ise ve statörden sonraki ilk devre olan "konjektör" sonrasına 300 watt değerinde bir sigorta olsa statör yanacağı zaman sigorta yanar ve böylece statörün yanmaz... yani 200watt statör anlık olarak 300 watt akıma dayanır ve yanmaz ama sigortayı yakarak kendini kurtarır... orjinalde sigorta yoksa sonradan kendimiz koyabiliriz... şimdi benim başıma gelmediği için teoride bir şeyler sallayıp gideceğim
eğer sen istiyor tamir verecek 100 dolar.
statör habire yanıyorsa bakılacak şeyler sırayla olur, ilk parça statörden çıkan tellerin bağlandığı ilk devre "konjektör"... bunun görevi statörden gelen değişken gerilimi sabitlemek fakat akımı sabitlemez... yani motosiklet 1000 devir dönerken de 8000 devir dönerken de 13,4 volt gerilimi vermesi için tasarlanmış bir devre... fakat 1000 devirde 500 mili amper akım verirken 8 bin devirde 4 amper akım verir gibi gibi, rakamlar temsili... saatte 500 mah akım ile 10 amperlik akü 20 saatte şarj olur fakat 8 bin devirde sürersen 2,5 saatte şarj olur... buda yüksek devirde aynı volt fakat yükselen akım anlamına gelir ve hızlı sürersen hızlı şarj olur anlamına gelir... tabi bununda ayrı bir koruması var çünkü bizim motorlardaki aküler genelde 2 amper saat üzeri bir akım ile şarj olurlar ise bozuluyorlar, yani akımı düşüren bir başka devre var ve sanırım bunun adı da "şarj rolesi" olabilir... tam bilmiyorum parçaların adını...
yani uzun lafın kısası akü bozuk olması ile statörün yanması arasında bir bağlantı ben kuramıyorum... konjektöre şarj rolesine falan bakmak lazımdır falan filan.
verdiğim bilgiler içinde yanlış yada eksik varsa düzeltin lütfen, yani burada bir birimize ustalık öğretmek durumundayız, bizi bu hale getiren esnaflar utansın...
yüksek akımın sorun olmama örneğini cep telefonumdan vermek istiyorum;
yüksek akım aslında sorunsuz tesisatta parçalara bir zararı yoktur çünkü parçalar gelen akımın ihtiyaç duyduğu kadarını kullanır... yani turbo şarj ile yani 5 volt 3 amper şarj aleti ile ben "gm8" telefonumu şarj edersem benim telefon bu şarj cihazından 2,1 amper çekecek ve kendi şarj hızında şarj olacak çünkü telefonumun içerisindeki devreler en fazla 2,1 amper çekecek şekilde dizayn edilmiş devreler.