Soğukta marş düğmesinin tutukluğu
Reklamlar
-
Malum havalar soğudu, X-Max ilk marşta hiç tepki vermiyordu, akü bitti sandım takviye yaptım gene aynı şey oldu. Marş düğmesine kuvvetlice basınca tık diye aldı. Her seferinde böyle yapmaya başladı , düğmede oksitlenme mi vardır? Açmadan düzeltmenin yolu var mıdır? Açması kolay mıdır ? Ya da daha başka bir şey olabilir mi? Tecrübeli arkadaşlar ne der ?
Reklamlar
-
Bende selektör tuşunda oluyor bu durum. Kıvılcımdan orası kapanıyormuş. Her 2 bakımda bir özel bir ürünle temizlettiriyorum, rutin hale getirdik. Aynı sorun olabilir.
MotoXPR
https://www.youtube.com/@MotoXPR
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
Malum havalar soğudu, X-Max ilk marşta hiç tepki vermiyordu, akü bitti sandım takviye yaptım gene aynı şey oldu. Marş düğmesine kuvvetlice basınca tık diye aldı. Her seferinde böyle yapmaya başladı , düğmede oksitlenme mi vardır? Açmadan düzeltmenin yolu var mıdır? Açması kolay mıdır ? Ya da daha başka bir şey olabilir mi? Tecrübeli arkadaşlar ne der ?
Wd 40 veya kontak spreyi alıp sıkarsanız kenarlardan tuşun içine doğru sorunu çözebilir bir deneyin.
-
Yağsız kontak spreyiyle deneyi birde nemden mi yapıyor acaba
-
Luc adlı üyeden alıntı
Bende selektör tuşunda oluyor bu durum. Kıvılcımdan orası kapanıyormuş. Her 2 bakımda bir özel bir ürünle temizlettiriyorum, rutin hale getirdik. Aynı sorun olabilir.
Benim selektör de aynı durumda. WD-40 çözüm olur mu acaba ?
-
Aynı sorunu ihtiyar Magnamda WD-40 la çözmüştüm.
Bir daha yapmadı.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
-
WD40 yüksek ihtimal çözüm olur.
-
Sıktım bol bol ama işe yaramadı, açmak lazım belki de ?
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
Sıktım bol bol ama işe yaramadı, açmak lazım belki de ?
O zaman düğmenin içi oksit yapmış olabilir veya içten lehimlerde sorun olabilir. Veyaaa kablonun soketleri oksit yapmış olabilir
-
31 Aralık 2021, 12:15
yec adlı üyeden alıntı
Benim selektör de aynı durumda. WD-40 çözüm olur mu acaba ?
WD-40 geçici çözüm oluyor birkaç saatliğine. Anladığım kadarıyla söküp temizlik yapıyor servis.
MotoXPR
https://www.youtube.com/@MotoXPR
-
31 Aralık 2021, 13:35
TheGokay adlı üyeden alıntı
O zaman düğmenin içi oksit yapmış olabilir veya içten lehimlerde sorun olabilir. Veyaaa kablonun soketleri oksit yapmış olabilir
10 yaşına yaklaşıyor, büyük ihtimal öyle olmuştur o zaman.
-
Sorun çözüldü. Dün Ünal Usta'ya götürdüm, start düğmesini söktü, içine bir hayvancık koza örmüş, beyaz ipek gibi bir şey bağlantıya engel oluyormuş. Enteresan değil mi? Ara ara böcek ilacı da sıkmak lazım anlaşılan böyle yerlere .
-
Benim de kill switch bir garip davranmaya başladı. Normal çalışıyor da devre kapalı iken kapalı yönünde üzerine basarsanız bir anlığına açıyor, dolayısıyla motor duruyor. Baktırmam lazım, devamında yolda giderken durursa kötü...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)