Honda cbf 150 için castrol power 1 4t 10w-40 mı yoksa motul 5000 mi motul 5000 kullandım sanki fazla yağ eksiltiyor hangi yağı önerirsiziz honda örjinal yağı sizce nasıl
Honda cbf 150 için castrol power 1 4t 10w-40 mı yoksa motul 5000 mi motul 5000 kullandım sanki fazla yağ eksiltiyor hangi yağı önerirsiziz honda örjinal yağı sizce nasıl
hangisi ucuzsa onu kullan ne fark edicek o motorda.ama şahsen castrol almamaya özen gösteriyorum aşırı derecde sahte yağ var piyasa özellikle dolar euro dan sonra 2 3 kat daha artmıştır bu olay.
Ne fark edecek o motorda diyenleri görüyorum..Cc düşük olunca yağada gerek yok dimi, su doldursakta olur.
Cbf bloğunun kopyası bir motor kullanıyorum. Motul yarı sentetik kullanırken 3000km ye gelince epey yağ eksiltiyordu.
Ayrıca debriyaj kaçırıyordu. Misal 5. Vitesteyim sabit giderken motor tekliyordu.
Neyse Castrol yarı sentetik deneyeyim dedim.
Daha motora boşaltırken, o sarı renk akışkanlığı adeta beni benden almıştı
Castrol kullandığımdan beri, ne debriyaj kaçırıyor, ne de o kadar yağ eksiltiyor.
Kısacası Castrol..
2017 model 4000 Km'de bir cbf 150 buldum arkadaşlar.35000 TL istiyor arkadaşlar. Siz ne dersiniz? Yolculuğu rahat mıdır? Yedek parça sıkıntısı çeker miyiz? Önerir misiniz?
Motul kullanınca vites geçişlerim ilk 1000 km daha rahat oluyor. Castrol de kemikli oluyor bayağı geçişler.
Liqui-moly tavsiye ederim.
Merhaba,
Motor kaç bin km'de ve kaç model. Sıfır alıp 30.000km boyunca kullandığım ve sonrasında sattığım 2016 model CBF150 motorumun ilk iki bakımında motul 7100 10w40 (tam sentetik) yağ kullandım. Sonrasındaki bakımlarında motul 5100 10w40 (yarı sentetik) yağ kullandım. Her 2.000km'de bir yağ değişimi yaptım. Motorumda yağ eksiltme, vites geçişlerinde sertlik vs. en ufak bir sorun yaşamadım.
Bu deneyimime istinaden ben motul 5100 10w40 (yarı sentetik) yağ öneririm.
Castrol iyidir. Benim 3 kez cbf 150 motorum oldu 1 kere ipone kullanmıstım onda da bi değişiklik yok diyip geri castrole dönmüştüm
Selamlar,
Aynı yapıda motora sahip Hero XPulse200 sahibiyim. Birkaç kez Castrol Power1 10W-40 kullandım, vites geçişleri tatsız geldi. Sonrasında Motul 7100 10W-40 denedim, motorun sesi, şanzımanın davranışları çok keyifli oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)