servise gidiyorsun dostum yazılım güncelletiyorsun düzeliyor
servise gidiyorsun dostum yazılım güncelletiyorsun düzeliyor
Rezonans nedir bilir misin? Sadece belli devirde meydana gelen o devir altı yada üstünde yok olan titreşim diyebiliriz kısaca.
Motosikletin 8000 devirde garip bir titreşim yapıyor ve bu ayaklık müşürünün içinde kısa devre yapmasına elektriği kesip birakmasina ( ayaklık açıkken motor çalışmaz ya,ateşleme yapmaz,)sebep oluyor ve bahsettiğiniz arıza ortaya çıkıyor.
Ayaklik müşürünü bir şekilde devre dışı bırakıp,( tamamen iptal,devre disi)deneyin. Ayni sorun olursa bu tez çürümüş olur.
Bende aynı fikirdeyim müşürden şüpheleniyorum. Motor boştayken de oluyor vitesdeyken de aynı tepkiyi veriyor. Normal bi müşür olsa büyük ihtimalle böyle bi sorun olmaz ama bajaj fantezi yapıp dirençli sistem yapmış müşürü. Soketi çıkartıp eski usul iptal edilmiyor 4.7k ohm luk dirençle iptal ediliyor. Onun haricinde 3 kabloda tüm kombinasyonları denedim tek tek hiçbiri ne ışığı söndürdü ne de motora ateşleme verdi. Yarın direnç alıp akşam denicem sorun çözülürse zaten ekleme yaparım.
Sorun çözüldü. Motorun farın orda orjinal olmayan bir röle vardı. Biz dörtlü rölesi takmışlardır diye görüp ellememiştik. Yazılım atınca düzelmeyince o röleyi söktük orjinale çevirdik o kısmı. Orjinale çevirince sorunlar ortadan kalktı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)