Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Dominar devir kesme sorunu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    tvs apache
    servise gidiyorsun dostum yazılım güncelletiyorsun düzeliyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TheGokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    Alıntı ques1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    servise gidiyorsun dostum yazılım güncelletiyorsun düzeliyor
    Yarın bi ayaklık müşürünü direnç ile iptal edip denicem olmazsa tek seçenek zaten o kalıyor. Sözde bajaj yetkili servislerini arıyorum ellerinde cihaz yok. Çatalcadan Kağıthaneye gidicem yazılım için

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Rezonans nedir bilir misin? Sadece belli devirde meydana gelen o devir altı yada üstünde yok olan titreşim diyebiliriz kısaca.
    Motosikletin 8000 devirde garip bir titreşim yapıyor ve bu ayaklık müşürünün içinde kısa devre yapmasına elektriği kesip birakmasina ( ayaklık açıkken motor çalışmaz ya,ateşleme yapmaz,)sebep oluyor ve bahsettiğiniz arıza ortaya çıkıyor.
    Ayaklik müşürünü bir şekilde devre dışı bırakıp,( tamamen iptal,devre disi)deneyin. Ayni sorun olursa bu tez çürümüş olur.

Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rezonans nedir bilir misin? Sadece belli devirde meydana gelen o devir altı yada üstünde yok olan titreşim diyebiliriz kısaca.
    Motosikletin 8000 devirde garip bir titreşim yapıyor ve bu ayaklık müşürünün içinde kısa devre yapmasına elektriği kesip birakmasina ( ayaklık açıkken motor çalışmaz ya,ateşleme yapmaz,)sebep oluyor ve bahsettiğiniz arıza ortaya çıkıyor.
    Ayaklik müşürünü bir şekilde devre dışı bırakıp,( tamamen iptal,devre disi)deneyin. Ayni sorun olursa bu tez çürümüş olur.
    Bende aynı fikirdeyim müşürden şüpheleniyorum. Motor boştayken de oluyor vitesdeyken de aynı tepkiyi veriyor. Normal bi müşür olsa büyük ihtimalle böyle bi sorun olmaz ama bajaj fantezi yapıp dirençli sistem yapmış müşürü. Soketi çıkartıp eski usul iptal edilmiyor 4.7k ohm luk dirençle iptal ediliyor. Onun haricinde 3 kabloda tüm kombinasyonları denedim tek tek hiçbiri ne ışığı söndürdü ne de motora ateşleme verdi. Yarın direnç alıp akşam denicem sorun çözülürse zaten ekleme yaparım.

Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    Sorun çözüldü. Motorun farın orda orjinal olmayan bir röle vardı. Biz dörtlü rölesi takmışlardır diye görüp ellememiştik. Yazılım atınca düzelmeyince o röleyi söktük orjinale çevirdik o kısmı. Orjinale çevirince sorunlar ortadan kalktı.
    Thesinner83, maktama ve HappyPuppy bunu beğendiler.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)