Valla şu tabloya bakınca hiç iyi yere gitmiyoruz: https://motorisk.net/blog/sifir-motosiklet-fiyatlari/
Valla şu tabloya bakınca hiç iyi yere gitmiyoruz: https://motorisk.net/blog/sifir-motosiklet-fiyatlari/
Bu sitem içeren bir yazıdır:
Eskiden bu tip başlıklarda muhalif arkadaşlar gelip; "burası siyaset yeri değil, ayrıca ülke dimdik ayakta siz abartıyorsunuz!" minvalinde sözler söylediler.
Ufak tartışmalar yaşanırdı sürekli. Biz onlara "yapmayın, etmeyin, bakın aynı gemideyiz, bakın bizde bu vatanı seviyoruz ama bu gidişat doğru değil, gelin az bize kulak verin!" dedikçe bize burun kıvırdılar.
Yönetenler yaptıysa vardır bir sebebi deyip, garip argümanlarla (bize göre kötü, onlara göre iyi olan) gidişatı savundular.
Şimdi bakıyorum forumda muhaliflerden yeller esiyor.
Paramız Afgan afganisi karşısında bile değer kaybetmeye devam ediyor. Hani şu "talibanın yönettiği" ülke.
Aslında eminim ki çoğu bu başlıklara girip okuyordur. Sanmasınlar ki haklı çıktığımız için keyifliyiz veya sevinçliyiz, bilakis göz göre göre bu hale geldiğimiz için 2 kat üzgünüz ve kızgınız. Çünkü bu durumu öngörmemize rağmen bir şeyleri değiştirmeye gücümüz yetmedi.
Peki takım tutar gibi partizanlık yapmaya, inatla doğruya yanlış, yanlışa doğru dediğinize değdi mi?
Kaybedenler sadece siz veya biz değiliz, bu ülkenin asıl kaybedenleri 18-25 yaş aralığındaki hayata yeni atılacak gençleri oldu.
Biz yaşlılar belki paramızdan ve alın terimizden kaybettik ama o gençlerin çoğu paradan çok daha değerli olan umutlarını kaybettiler.
Emeği geçenlerin ellerine sağlık diyorum, şimdi kendilerini alkışlayabilirler...
Muhalif biziz onlar yandaş...
Pek iyi bir yere gitmiyor. Şuan düzeltilmeye başlasa minimum 30 yıl sürecek olan bir süreç içerisine girdi bile Türkiye, Eski parayı yani şuanki TL yi kullanma ihtimali ortadan kalktı, Paranın kökten değişmesi gerekiyor artık bu saatten sonra. 2023 e bağlı olarak seçilen taraf yine aynı olursa Yeni Venezuella olarak gözlerimi açarız bir sonraki güne.
Aslında ülkeya bakış genellersek haklısın. Ama forum ortamında bu arkadaşlar son zamanlarda pek ortalıkta gözükmediğinden ve azınlıkta kaldıklarından kendilerini "muhalifler" olarak nitelendirmek istedim.
Bir diğer sebebi de "yandaş" yakıştırmasının bu iktidardan nemalanan kesim için kullanılması. Bu forum ortamındaki hiçbir iktidar partisi destekçisinin yandaş olduğunu düşünmüyorum.
Bence tamamen takım tutarcasına fanatiklik söz konusu. Ayrıca malum partinin İslam dinini tekeline almışçasına tavırları yüzünden kendilerini dini sebeplerle oraya ait hisseden de büyük bir kesim var.
Belkide bu ekonomik krizde hepimizden daha fazla etkilenenler onlardır ama, fikirleri değişmiş midir, işte orasını bilemem...
Muhaliflere muhalif demek istediniz yani. Düzeltelim de sonra "Biz muhaliftik, siz reisçiydiniz" demesinler.
Yok öyle. Herkes dediğinin arkasında duracak.
PISA sonuçlarında Türk insanının %60'ının "okuduğunu anlamadığını" gösteren sonuçlar açıklandığında ciddiye alınmamıştı.
Ki bunlar umut bağlanan Z kuşağının sonuçları. 50-60'lık amca ve teyzelerde bu oran %90'a çıkar.
Herkes seçimlerinin sonuçlarını görene kadar devam eder , etsinde.
işin saçma tarafıda sadece reyiz için oy veren tamamen 0 bilgili öğrenmeye , merak etmeye , sorgulamaya kapalı bir kısım var.
Çalıştığım yerde var 2 3 kişi adam diyor ki geçinemiyoruz o bu diyorum seçim olsa kime verirsin rte diyor peki diyorum o olmasan aday o zaman akp ye
vermem asla ben sadece o başta diye veriyorum diyor ki bunların daha ilk okula giden çocukları var hiç düşünmüyorlar benim çocuklarımın geleceği ne
olacak vs diye adama diyorum en son ne zaman ailenle bir yerlere gidip ailece dışarıda yemek yedin ben gitmem masraf diyor hobin var mı diyorum işim
olmaz öyle şeylerle diyor ne için yaşıyorsun diyorum cevap yok sadece ev iş ve telefonda geçen hayat
Bugünün gençleri gelecekte farklı mı olacak sanıyorsunuz?
Bu kadar İmam Hatip, orta sınıfın çökertilmesi, düzgün üniversitelere savaş açmak niyeydi sanki?
Dünün bugünün yaşlıları görünürde Allah, kitap, Sakarya, arka planda arsa-avanta ile ülkeyi sattı.
Yarının yaşlıları da farklısını yapmayacak.
O soysuzlarda omurga yok. En ufak bir menfaat için vatanını, şerefini ve onurunu satan kişilerden herhangi bir duruş beklenemez zira onlarda namus ve şeref olgusu yoktur. Sorsan kimse a.k.p sine oy vermedi ama 20 senedir iktidardalar.
Yarın rüzgarın yönü değiştiğinde dün ATATÜRK'e söven haysiyetsizler en büyük ATATÜRK savunucusu olacak.
Eskiden bu tarz ironilere gülerdim ama artık hiç keyfim kalmadı, gülemiyorum da. Eğlenmeyi, gülmeyi unutacağız bu gidişle. Göz göre göre hayat standartlarımız elimizden çalınıyor, malum şahıslar trilyonları kendi aralarında paydaş ediyorlar. Herkes gibi sinir ve stres doluyum. Pimi çekilmiş bomba gibi dolaşıyoruz sokaklarda, evimizde, işyerimizde...
İktidar değişene kadar düzelme olmayacak. Hergün bir öncekinden kötü olacak.
bu ülkede malesef çok zor. Bizim ülkemiz geçmişiyle hesaplaşmayı çok sevdiği gibi, geçmişine balık hafızalıdır aynı zamanda. Dolayısıyla bu iktidar gittiğinde şuan taparcasına peşinden koşanlar, bizlere en büyük destekçi sizdiniz diyecekler. Tıpkı fetö köpeğinde olduğu gibi. En basiti benim çocukluğumda anavatan partisi vardı. Seçimlerde ülke haritasın komple bunların logosuna bürünürdü. Şuan bir tane onları destekleyen bulamayız. halbuki o dönem anap'ta,dyp'de siyaset yapan bi sürü insan şuan ve iktidar partisi döneminde aktif siyasette rol aldı.
Nass ortada , Nass ortada diye gezenlerde ortada , reza zarrab ve benzerleri , bakara-makara da ortada , yapacak birşey yok ....
Cumhuriyet ve Önerdikleri de ortada.
Milli İrade ortada.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)