bunu ciddi ciddi soruyorum isimleri vermicem ama bu ara gerçekten düşüncesi beni aşırı bezdirmeye başladı.
motora karşı içimde bir korku ve endişe yok binerken ama bazen düşünüyorum bunun sonu gerçekten bu mu diye?
bakıyorum herkes tek tek kaza yapıyor biri hayat boyu sakat kalıyor çoğu vefat ediyor. adamlara bakıyorum en az 20 yıllık sürücüler. belki bu 20 yılda hiç büyük kaza atlamamış olmasına rağmen belki de tek büyük kazasında vefat ediyor.
isim vermek istemiyorum ama geçenlerde kaza yapan 50 yaşlarındaki adam da vefat etmiş burada konuşulmuştu. herkes tek tek ölüyor.
evet yüz kez konuştuk defansif sürüş hayat kurtarır ama ben şunu soruyorum gerçekten her gün istisnasız defansif sürebiliyor musunuz? hiç mi bokunu çıkarmıyorsunuz? çünkü eğer ki ben hep defansif sürmüyorum bazen işin boku çıkıyor diyorsanız bir gün bizim de başımıza gelme ihtimali çok yüksek budur çünkü en nihayetinde ne kadar yıl motor kullanmak o kadar çok tehlike demek.
20 yıl dile kolay. ki salladım bunu 50 yaşındaki adam belki de 19 yaşında başladı. 30 yıl diyelim. ister istemez sürüş sayısı arttıkça risk de alınıyor ise bir gün patlayacaksın.
çok iyi sürücüler de öyle istediğin kadar kusursuz ol istediğin kadar eğitimci ol mevzu eğitime bakmıyor mevzu işin bokunu öyle ya da böyle trafikte çıkartıyor musun? bir gün patlama ihtimalin var. çıkarmayana bile var ama onu çoook az diye saymıyoruz.
bilmiyorum düşünüyorum gittikçe herkes gidiyor önünü alamıyoruz.
geçen de bir yazı okudum nereden hatırlamıyorum gerçek mi değil mi bilemem kazaların yüzde 50 civarı 40 yaş üstüymüş. bir şekil reflex gerilemesi vs dersek belki bir nebze.
vallah kafam karışıyor düşününce bir orta yol bulamadım. ben maalesef hıza saçma sapan şeylere ne kadar karşı olsam da motorda bazen kendimi kaybediyorum gerçekten bambaşka bir şey bu alet. bir de aceleci bir ruha sahip biri ister istemez yavaş süremiyor. ismet abi gibi sürebileydik keşke şu motoru.
vallah kafam karışık benim risk hiç almıyorum diyene helal olsun çünkü ismet abi gibileri eminim 100 kişiden anca 2-3 kişi.
sürüşünü hiç görmedim ama bir de espressodur
onlar gibi sürmek lazım çünkü mevzu bence hayatta kalmak ise kabiliyete bakmıyor.
bu defansif sürenler hiç çizgisini bozmayanlar çok mu becerikli alakası yok. mevzu tamamen defansif olabilmekte. ne kadar iyi sürücü olursan ol risk alıyorsan patlayacaksın abi bir gün patlayacaksın. ya düşeceksin bir şey olmayacak ya da başka türlü.
geçen de paylaşmıştım bir başlıkta bu videoyu bu arkadaş tartışmasız çok iyi bir sürücü ama arkadaştan ziyade sürüşe bakalım bu tarz risk alan biri uzun yıllar böyle sürse ne kadar ihtimali var hayatta kalma gibi? illa ki başından kaza geçecek. tabi benim aldığım risk bunun 10da 1i değildir bu aslında biraz da ruh hastalığı gerektiriyor yanlış anlaşılmasın ama ben kendime bir aşılayamadım abi risk almadan sürmeyi. ne zaman motordan inip eve gelsem artık hiç risk almicam tıpış tıpış sürücem diyorum ama motora binince öyle olmuyor. var mı hiç risk almayan ve bunu bir şekil kendine adapte edebilmiş biri?
çünkü öyle ya da böyle alıyorsak ve motoru da bırakmak gibi bir düşüncemiz yoksa bizi kazalar öyle ya da böyle bulacak. düzeltmemiz lazım sürüş tarzımızı. risk hiç almıyorum diyen konu dışıdır şimdiden tebrik ediyorum seni nadir insan
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------
https://www.youtube.com/watch?v=UXC_iVYZm-0
vallah benim kafa karışık. risk almazsın almazsın bir gün alır patlarsın. uzun yıllar hiç risk almadan sürmek kafasına erişebilmek muazzam bir şey. belki o 50 yaşındaki adam da öyleydi hiç risk almazdı belki ama o gün ya acelesi vardı ya da dalgındı bir şekil gereksiz hız yaptı olmayacak yerde ve trafiği okuyamadı paaaaat. o kadar zaman dikkatli sürüş hepsi çöp.
bu arada evet motora devam. motor başında korku vs yok. ki olsa binmem zaten. sadece ben geleceğimi kurtarmak istiyorum. bırak ölmeyi bir yerimin sakatlanmasını bile kabul etmek istemiyorum.