Dostlar selamlar;
Beşiktaş'da taksinin kapısı açılıp sol yolcu ayaklığıma çarptı.Sonrasındaki sorumsuz ukela tavırlar.Hareket halindeki bir aracın kapısının açılması gayet normal bir durum mu, anlayamadım.
https://youtu.be/Dbif_v4rQGU
Dostlar selamlar;
Beşiktaş'da taksinin kapısı açılıp sol yolcu ayaklığıma çarptı.Sonrasındaki sorumsuz ukela tavırlar.Hareket halindeki bir aracın kapısının açılması gayet normal bir durum mu, anlayamadım.
https://youtu.be/Dbif_v4rQGU
Trafikte haklı haksız kavgasından ziyade ilk “iyi misin? Bir şeyin var mı?” diye sorulduğunda heralde ufaktan bir medeniyete giriş yapıcaz.
Geçmiş olsun.
30 senelik motorcuymuş. Her kaza yapan aynı yalanı sıkıyor
Benzer bir olay yaşamıştım sağa hafif virajlı bir yol virajın sağında abinin birisi çat diye bir anda sonuna kadar açtı kapıyı zar zor durabildim adama döndüm abicim biraz dikkat et gözünü seveyim dedim ağzıyla bir şeyler mırıldandı inan duymadım kendi içine konuştu gibi bende umursamıyor diye daha çok sinirlendim dikkat et dikkat diye adam bana özür diledik ya diyip bana çatmaya başladı iki saniye de haksız oldum 30 yıllık motorcu sen haksızsın
Geçmiş olsun. Kapı açma kazaları hep böyle olsa keşke. Canından olanlar da var.
Ben de yapıyorum. Fakat, sağdan geçmeme konusu önemli. Kazasız belasız sürüşler.
Teşekkürler herkese ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:33 ----------
Hayır birde o kadar klişe lafki, en salak adam bile o cümleyi kuranın yalan attığını anlıyor.Bu ve versiyonların 300 bastım kaza yapıp sattımcıları da var.
son söz yerinde başka lafa gerek yok boş insanlar..
Instagram: Ekremalp85
Youtube: Ekrem Alp
Zafer hoca diyor ki: "Benim balonlarım vardı / Onları kimler aldı.."
Açılan kapılar balonu patlatır. Balonunuzu ona göre şişirin.
Bonus:
atlanılan bir durum var. sağ şerit bisiklet yolu diye geçer. motorcunun orada olmasını bir sakıncası yok ki orada bisikletli de olabilirdi. öyle kafana göre kapı açma yok. can tehlikesi gibi sebeplerle olur olmadık yerde kapı açamazsınız. araba süren arkadaşlar araba sağdan geçilmez diyip sağ tarafı kendi alanınız olarak düşünmeyin.
Arkadaşlar lütfen mecbur kalmadıkça en sağ şeridin en sağını kullanmayalım. Çok geçmiş olsun arkadaşımıza.
Bu vesileyle yönetmelikteki kuralları genel olarak hatırlamış olalım.
e) İki yönlü dört veya daha fazla şeritli yollarda, motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,Zorundadırlar.
Motosiklet (L3) Şehir içi: 50 - Yerleşim Yeri Dışı/Şehirlerarası Çift Yönlü Karayolu:80 - Bölünmüş Yol:90 - Otoyol: 100
Bisiklet, Motorlu bisiklet, Motosiklet ve Sürücüleri ile İlgili Kurallar
Madde 136- Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin uyacakları kurallar aşağıda gösterilmiştir.
a) Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin;
1) Yaya yollarında sürülmesi,
2) Ayrı bir bisiklet yolu olduğu halde, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yollarında sürülmesi,
3) İkiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinden yan yana sürülmesi, (aynı anda iki motosiklet sürülebilir bir şeritte sadece, araba motosiklet olmaz)
4) Bunlara, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişilerin bindirilmesi,
5) Sürücü arkasında yeterli oturma yeri olsa bile bir kişiden fazlasının taşınması,
6) Bu araçlarla, diğer araçlar izlenirken, geçilirken, manevra yapılırken; karayolunu kullananların hareketini zorlaştırıcı, tehlike doğurucu davranışlarda bulunulması,
7) İzin alınarak yapılan gösteriler dışında, bu araçlar üzerinde akrobatik hareketler yapılması,
8) Bunların, başka bir araca bağlanarak, asılıp tutunarak sürülmesi,
9) Sürülmeleri sırasında; elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması, bu Yönetmeliğin 134 üncü maddesindeki kurallara aykırı yük yüklenmesi,
10) Üç tekerlekli ve özel şekilde imal edilmiş motosikletler hariç, bu araçlar üzerine kasa, sandık ve benzerleri yaptırılarak ve karayollarında sürülerek ticari amaçlı yük taşımalarında kullanılması,
Yasaktır.
c) Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme halleri dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki elleri ile taşıtlarını sürmeleri zorunludur.
Şöyle hızlıca cevap vereyim yönetmelikten birebir kopyalayarak;
Bisiklet, Motorlu bisiklet, Motosiklet ve Sürücüleri ile İlgili Kurallar
Madde 136- Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin uyacakları kurallar aşağıda gösterilmiştir.
3) İkiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinden yan yana sürülmesi, Yasaktır.
Yönetmeliğe göre 2 bisiklet, motorlu bisiklet, motosiklet, aynı şeritte yan yana sürebilir. Fakat 2'den fazlası aynı şeritte sürülemez. Bu yalnızca Bisiklet, Motorlu bisiklet, Motosiklet ve Sürücüleri ile İlgili Kurallar altında olduğu için sadece bu araçlar için geçerlidir. diğer taşıtları (kamyon, otomobil vs) kapsamaz.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
MotoXPR
https://www.youtube.com/@MotoXPR
şu an ben şaşkınım tek şeritte yan yana 2 motosikletli olabiliyorsa demek ki kendi şeridimizde sollamak suç değil. tabii ki öndekini korna ile uyararak. şahsen ben ilk uyarırım aynadan bakmaz ise başka şeride geçer öyle sollarım riske almam çünkü bir kontrasına bakar çarpışmamız ama bilgi olarak bir yerlerde dursun iyi oldu.
öncelikle bir çok yerde şeridi paylaş tabelaları var. eğer yasak ise onlar istisna mı kabul ediliyor ? eskiden bisiklet kullanırdım ve en sağ taraftan giderdik. bisiklet yolu olmaması durumunda en sağ taraf bisiklet yolu olarak geçerdi.
mantık olarak kapıyı açan aracın yanından bisikletde geçebilirdi ve şayet ayrılmış bisiklet yolu yoksa orası bisikletin geçebileceği yer. bütün kuralları bildiğimi iddia etmiyorum ama aslında en sağ tarafta kullanılan bir yer olarak biliyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)