MOTOSİKLET LASTİK HAVA BASINCI KAÇ OLMALI?
Reklamlar
-
Arkadaşlar selam 2 adet motorum var birisi Ktm 390 adventure diğeri Honda Dio internette dolaştım ama lastik hava basıncı tablosu bulamadım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
Reklamlar
-
Kitapciklarini okuyun orda yazar.
-
Kitapçıkta da yazar, egzozun tersi tarafta arka maşada da yazar genelde. Motorun üretim yılı da önemli hava basıncı için. 2016 ile 2018 R25 arasında baya fark var mesela.
-
lastiğin üstünde de yazıyor.yani benimkinde yazıyor.bridgestone marka ama mantıken hepsinde yazmalı.
-
Hava basmak tehlikeli bir iştir.
-
Duke adv icin 29/29 psi...
Honda icin 22/29
https://www.manualslib.com/manual/2005036/Ktm-390-Adventure-2020.html?page=199#manual
-
Gencelli16 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar selam 2 adet motorum var birisi Ktm 390 adventure diğeri Honda Dio internette dolaştım ama lastik hava basıncı tablosu bulamadım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
Dio'yu nasil bulamadiniz sasirdim gercekten de, Honda'nin sitesinde var. KTM 'yi de bulursunuz.
https://honda.com.tr/motosiklet/sati...tapciklari/dio
-
-
Gencelli16 adlı üyeden alıntı
KTM yi bilmem. Fakat Dio icin kıtapçıgında yazan 29-33psi.
-
05 Aralık 2021, 10:38
Kerem34_ adlı üyeden alıntı
Kitapçıkta da yazar, egzozun tersi tarafta arka maşada da yazar genelde. Motorun üretim yılı da önemli hava basıncı için. 2016 ile 2018 R25 arasında baya fark var mesela.
Bunu tam anlamadım.
Lastik ebatlarımı farklı?
Ağırlıklarmı farklı?
Lastik tipimi farklı? (Radyal/çapraz karkas gibi)
Hiçbiriyse bir yerde terslikmi var?
-
05 Aralık 2021, 17:03
Arkadaşlar yanlış biliyorsam düzeltin, kitapçıklarda lastik hava basıncı bilgisi verilir ama sanırım 70 kg bir sürücü var ve artçı yokmuş gibi hesap edilir. Velhasıl sizin kilo fazlaysa, artçı ya da yük taşıyorsanız "ama kitapçıkta böyle yazıyor" diye birebir o basınç değerlerini kullanmamak lazım.
-
05 Aralık 2021, 17:05
tommygun adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar yanlış biliyorsam düzeltin, kitapçıklarda lastik hava basıncı bilgisi verilir ama sanırım 70 kg bir sürücü var ve artçı yokmuş gibi hesap edilir. Velhasıl sizin kilo fazlaysa, artçı ya da yük taşıyorsanız "ama kitapçıkta böyle yazıyor" diye birebir o basınç değerlerini kullanmamak lazım.
Benim xmax'ın kitapçığında artçı yok ve varkenki basınçları ayrı ayrı yazmışlar.
-
05 Aralık 2021, 17:10
espresso adlı üyeden alıntı
Benim xmax'ın kitapçığında artçı yok ve varkenki basınçları ayrı ayrı yazmışlar.
Japon'un gözünü seveyim abi Japon olsun 3 kuruş fazla olsun
-
05 Aralık 2021, 17:20
-
05 Aralık 2021, 17:21
Japon'un gözünü seveyim abi
Japon olsun 3 kuruş fazla olsun
Şu Japonları bukadar büyütme yahu.
Hintli benim motorda hem kitaba hemde maşaya artçılı ve artçısız hava basınçlarını yazmış...
-
05 Aralık 2021, 17:27
ufoz adlı üyeden alıntı
Şu Japonları bukadar büyütme yahu.
Hintli benim motorda hem kitaba hemde maşaya artçılı ve artçısız hava basınçlarını yazmış...
Yok be abi makara yapıyorum, Espresso ile forum dışında da konuştuğum için anlar dedim. Yoksa bana ne Japondan? Benim motor yağ kaçırıyor, çözüm bulsun sıkıysa elin Japonu.
-
05 Aralık 2021, 19:59
Çok doğru, kitapçıktaki başlama noktası; (aynı sürücü/motor için) mevsim, rota/zemin, sürüş stili/agresifliği vs. hepsine göre ayrı ayrı tecrübe edilip ayarlanabilir bir unsur.
Şöyle bir video var:
https://www.youtube.com/watch?v=XaIuWKfnGEI
Özet: Çok fazla parametre var, hepsini metodolojik bir şekilde test ederek duruma göre "kendi" ideal lastik hava basınçlarınızı belirleyeceksiniz.
-
05 Aralık 2021, 21:47
CAGRRI adlı üyeden alıntı
lastiğin üstünde de yazıyor.yani benimkinde yazıyor.bridgestone marka ama mantıken hepsinde yazmalı.
Yanlış biliyor olabilirim ama lastiğin üzerindeki basınç değeri, o lastik için maksimum basınç değeri diye biliyorum. Motosiklete uygun değer olmayabilir. Dolayısıyla kitapçıktaki değeri kullanmak lazım.
-
05 Aralık 2021, 22:59
CAGRRI adlı üyeden alıntı
Lastiğin üzerinde maksimum kaç psi a kadar dayanabileceği yazar , aynı ebat lastik farklı motosikletlerde farklı basınçla kullanılır..sizin motosikletinize özel basınç değerini sadece katalogda yahut varsa motosikletin üzerinde bir etikette bulabilirsiniz..
-
07 Aralık 2021, 13:26
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Lastiğin üzerinde maksimum kaç psi a kadar dayanabileceği yazar , aynı ebat lastik farklı motosikletlerde farklı basınçla kullanılır..sizin motosikletinize özel basınç değerini sadece katalogda yahut varsa motosikletin üzerinde bir etikette bulabilirsiniz..
evet haklısın benim kitapçığında yazan değerle arka lastik max değeri aynı olduğu için öle düşünmüşüm.ön lastiğe baktım onda da 42 yazıyor ama kitapçık değeri 36 psi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)