Kışın Motorsikletimi nasıl çalıştırmalıyım?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim, cümleten selamın aleyküm. Ufak bir sorum var size, kışın motorsiklet hareket etmeden rolantide ısınmasını beklemek mi daha doğru , veya direk çalıştırıp hareket edip düşük devirde kullarak ısındırmak mı daha doğru ?
Motorumu kış için paketledim 😊 15-20 günde bir çıkarıp 2,3 km yol yapıp bırakıyorum akü bitmesin diye hemde çalışması faydalı olur diye ama bu kafamda ki soruya bir türlü tam cevap bulamadım araştırmama rağmen şimdiden teşekkür ederim.
Reklamlar
-
Motoru çalıştır aslında 1 dk bile demeden motor yürümeye hazırdır öyle fazla devirlendirmeden gaz vermeden tın tın gidersin ama ben işim yoksa hararet bir çubuk yükselinceye kadar bekliyorum.
-
ben ekipmanları giyerken rölantide birkaç dakıka calıstırıyorum
-
1 - Motoru yerinden çıkar,
2 - Bir cigara yak,
3 - Motoru yan ayağa al, marşına bas çalıştır,
4 - Cigarandan bir kaç nefes çek,
5 - Cigaranı söndür izmaridi çöp kutusuna at,
6 - Kaskını tak, eldivenlerini giy,
7 - Gaza fazla yüklenmeden devamke...
NOT: CİGARA KESEYE ZARARLIDIR.
-
DickName adlı üyeden alıntı
1 - Motoru yerinden çıkar,
2 - Bir cigara yak,
3 - Motoru yan ayağa al, marşına bas çalıştır,
4 - Cigarandan bir kaç nefes çek,
5 - Cigaranı söndür izmaridi çöp kutusuna at,
6 - Kaskını tak, eldivenlerini giy,
7 - Gaza fazla yüklenmeden devamke...
NOT: CİGARA KESEYE ZARARLIDIR.
Motor yan ayakta nasıl çalışıyor? Yan ayak açıkken marş basmıyor bende. Durunca da yan ayağı açınca stop ediyor, motoru öyle stop ettiriyorum zaten ayrıca stop düğmesi yok.
-
Anladım mantıklı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
He ya Allahtan hiç bir tütün kullanmıyorum
-
espresso adlı üyeden alıntı
Motor yan ayakta nasıl çalışıyor? Yan ayak açıkken marş basmıyor bende. Durunca da yan ayağı açınca stop ediyor, motoru öyle stop ettiriyorum zaten ayrıca stop düğmesi yok.
Seninki vitessiz ondandır.Boşa alınca yan ayakta çalışır.
-
espresso adlı üyeden alıntı
Düz vitesli motorlarda boştaysa kapatmaz motoru, vitese atarsan ayaklık da açıksa anında kapanır. Senin motor CVT otomatik olduğu için böyle bir opsiyonun yok. Ancak orta sehpada çalıştırabilirsin, orta sehpa arka tekeri havaya kaldırdığı için motorun çalışması bir güvenlik riski oluşturmaz.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Düz vitesli motorlarda boştaysa kapatmaz motoru, vitese atarsan ayaklık da açıksa anında kapanır. Senin motor CVT otomatik olduğu için böyle bir opsiyonun yok. Ancak orta sehpada çalıştırabilirsin, orta sehpa arka tekeri havaya kaldırdığı için motorun çalışması bir güvenlik riski oluşturmaz.
Yani neymis? Bilgi verirken tum olasiliklari dusunmemiz gerekiyormus, herkesin motosikleti ayni olmayabilirmis.
-
03 Aralık 2021, 17:16
Çalıştır 15 sn. kadar rölantide bekle. Sonra ısınana kadar düşük vites, devirde yürü. Isınınca istediğin gibi gidersin.
-
03 Aralık 2021, 17:18
benim bulunduğum yer baya soğuk olduğu için bin(e)miyorum. hafta sonu motorun yanına gidip arka teker havada çalıştırıyorum. 1-2 dakika çalıştıktan sonra vitese takıyorum, zincir de dönsün diye. 5 dakika falan böyle oyalanıp tekrar motoru kapatıyorum ve üstüne brandasını çekiyorum.
-
03 Aralık 2021, 20:52
sallami adlı üyeden alıntı
Çalıştır 15 sn. kadar rölantide bekle. Sonra ısınana kadar düşük vites, devirde yürü. Isınınca istediğin gibi gidersin.
3RE3RA adlı üyeden alıntı
benim bulunduğum yer baya soğuk olduğu için bin(e)miyorum. hafta sonu motorun yanına gidip arka teker havada çalıştırıyorum. 1-2 dakika çalıştıktan sonra vitese takıyorum, zincir de dönsün diye. 5 dakika falan böyle oyalanıp tekrar motoru kapatıyorum ve üstüne brandasını çekiyorum.
Evet benim yaşadığım yer de çok soğuk oluyor. Soğuklarda söylediğin yöntemi arka kaldırma sehpasında uygularım.
-
03 Aralık 2021, 20:52
motor araba fark etmez hiç biri rölantide yük altına girmeden ısınmaz.marşına bas hava durumuna göre 20 30 60 saniye ver motora bin ısınana kadar abanma yüksek devir çevirme.
-
03 Aralık 2021, 21:17
öncelikle, motosikletin aküsü bitmesin diye 2-3 tur atmanız, aküyü şarj etmekten çok boşaltacaktır. çünkü bastığınız marşta çektiği akım, 2-3 turla topladığınıza değmeyecektir. bunun yerine direk aküyü söküp eve götürün.
soruya gelirsek; kışın motosikleti yerinde ısıtman, hareket edip ısıtmandan daha sağlıklıdır. motosikletin cayır cayır ısınmasına kadar beklemene gerek yok, hafif ılısa bile motor bloğu yeterlidir.
-
03 Aralık 2021, 21:52
M. Mustafa adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim, cümleten selamın aleyküm. Ufak bir sorum var size, kışın motorsiklet hareket etmeden rolantide ısınmasını beklemek mi daha doğru , veya direk çalıştırıp hareket edip düşük devirde kullarak ısındırmak mı daha doğru ?
Motorumu kış için paketledim 15-20 günde bir çıkarıp 2,3 km yol yapıp bırakıyorum akü bitmesin diye hemde çalışması faydalı olur diye ama bu kafamda ki soruya bir türlü tam cevap bulamadım araştırmama rağmen şimdiden teşekkür ederim.
Yeni teknoloji motorlar (enjeksiyon ve sonrası) ısıtma ihtiyacı duymaz. Çalıştırdıktan sonra beklemeden yoluna devam edebilirsin.
MotoXPR
https://www.youtube.com/@MotoXPR
-
03 Aralık 2021, 22:24
Birkaç dakika ısınsın, sonra devam.
-
03 Aralık 2021, 23:22
Cevapladığınız için her birinize teşekkür ederim faydalı oldu.
-
03 Aralık 2021, 23:29
Luc adlı üyeden alıntı
Yeni teknoloji motorlar (enjeksiyon ve sonrası) ısıtma ihtiyacı duymaz. Çalıştırdıktan sonra beklemeden yoluna devam edebilirsin.
Yahu ne alakası var bu işin enjeksiyonla falan? Enjeksiyon mu sağlıyor motor yağının ilk marşta üst kapağa, silindire ulaşmasını? Enjeksiyon mu sağlıyor motor yağının etkin çalışma sıcaklığına ulaşmasını? İlk marşta yağ yukarlarda olmadığından az da olsa metal metale değiyor, sen bunu fazla devirlendirerek motorun ömründen kısarsın.
-
04 Aralık 2021, 10:57
Mamba09 adlı üyeden alıntı
Yahu ne alakası var bu işin enjeksiyonla falan? Enjeksiyon mu sağlıyor motor yağının ilk marşta üst kapağa, silindire ulaşmasını? Enjeksiyon mu sağlıyor motor yağının etkin çalışma sıcaklığına ulaşmasını? İlk marşta yağ yukarlarda olmadığından az da olsa metal metale değiyor, sen bunu fazla devirlendirerek motorun ömründen kısarsın.
katılyıorum, bana da sacma geldı.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
04 Aralık 2021, 12:11
Mamba09 adlı üyeden alıntı
öncelikle, motosikletin aküsü bitmesin diye 2-3 tur atmanız, aküyü şarj etmekten çok boşaltacaktır. çünkü bastığınız marşta çektiği akım, 2-3 turla topladığınıza değmeyecektir. bunun yerine direk aküyü söküp eve götürün.
soruya gelirsek; kışın motosikleti yerinde ısıtman, hareket edip ısıtmandan daha sağlıklıdır. motosikletin cayır cayır ısınmasına kadar beklemene gerek yok, hafif ılısa bile motor bloğu yeterlidir.
akü konusunda haklısın , hergün şehir içi kısa mesafe kullanılan motorun aküsü bile tam şarj olamıyor ki yatan akünün dolması için orta devirlerde min bir saat durmadan sürmek gerek , en güzeli akü şarj cihazı edinmek , 300 tl lik bir otomatik şarj cihazı akünün ömrünü iki katına çıkarır kendini amorti eder , hemde motor dolu akü ile çalışmaya başlayacağı için dinamoya yüklenmez yakıt tüketimi düşer..
motoru ısıtma süresi için yazdığın ise maalesef motor için çok zararlı , motoru hafif ılıyıp kapatmak blok içinde yoğuşmaya sebep olur ve yağda kısa sürede su birikmeye başlar , motoru iyice ısınana kadar çalıştırıp kapatmanızı kesinlikle öneririm..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler