Kışın Motorsikletimi nasıl çalıştırmalıyım?
Reklamlar
-
04 Aralık 2021, 13:53
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
motoru ısıtma süresi için yazdığın ise maalesef motor için çok zararlı , motoru hafif ılıyıp kapatmak blok içinde yoğuşmaya sebep olur ve yağda kısa sürede su birikmeye başlar , motoru iyice ısınana kadar çalıştırıp kapatmanızı kesinlikle öneririm..
galiba bu yazdığımla akü olayını karıştırdınız.
bu yazdığım 'motosiklet ılısın sonra kapatın' değil, 'yola çıkmadan önce motosikleti en az ılıyana kadar ısıtın ve öyle devam edin.' teşekkürler.
Reklamlar
-
04 Aralık 2021, 15:31
Mamba09 adlı üyeden alıntı
bu yazdığım 'motosiklet ılısın sonra kapatın' değil, 'yola çıkmadan önce motosikleti en az ılıyana kadar ısıtın ve öyle devam edin.' teşekkürler.
Değerli dostum haftaiçi arabayla İzmir, sonrasında Bodrum seyahatim oldu, sizin oralara yakın çöp şiş mekanlarında da molamız oldu ama maalesef seni arayamadım vakit çok kısıtlı ve yanımda 2 arkadaş daha var diye. Helal et hakkını, bir sonrakine sözüm olsun.
-
04 Aralık 2021, 16:22
15 20 saniye falan. Çok takıntılıysanız hararet bir diş artıncaya kadar bekleyin. Bence bunun adabı kaskı takıp eldivenleri giyip motorun üstüne oturacak süre kadar ısınması yeni nesil motorlarda. Karterdeki yağ pistona silindire kadar yürüsün yeterli. Sonrasında da maksimum devrin 2/3'ünü geçmeden 1 2 km gidilirse sürtünme, yağsızlık, soğuk yağ kaynaklı hiçbir problem olmayacaktır.
-
04 Aralık 2021, 19:48
Benim motosikletim karbüratörlü olduğu için gaz kütüğünün altındaki gaz teli ayarı gerginlik somunundan gaz telinin geriyorum ve jikle gibi işlev görmesini sağlıyorum (Jiklem bozuk) bu süreç boyunca ekipmanımı giyiyorum, garajımın kapısını kitliyorum sonrasında gazın gerinlik ayarını eski haline getirip düşük devirlerde sürüş sağlıyorum.
-
04 Aralık 2021, 22:59
Benim motosiklet te cup kışın motoru ilk çalıştırdığım zaman boğulma yapıyo motor çalışsa bile hafif gaz verdiğimde istop ediyo cikleyi kaldırıyorum fayda etmiyo 1 dk felan biraz ısınınca hiç bi sıkıntı olmuyo
-
05 Aralık 2021, 01:07
Yahu ne alakası var bu işin enjeksiyonla falan? Enjeksiyon mu sağlıyor motor yağının ilk marşta üst kapağa, silindire ulaşmasını? Enjeksiyon mu sağlıyor motor yağının etkin çalışma sıcaklığına ulaşmasını? İlk marşta yağ yukarlarda olmadığından az da olsa metal metale değiyor, sen bunu fazla devirlendirerek motorun ömründen kısarsın.
Sen konuyu tamamen yanlış anlamışsın...
MotoXPR
https://www.youtube.com/@MotoXPR
-
05 Aralık 2021, 12:46
Kaskı giyip motorun üzerine oturuyorum, yan ayağı ayağımla kapatıp marşa basıyorum, sonra eldivenimi giyip kaskın vizörünü kapatana kadar 10-15 saniye geçmiş oluyor, fazla devir yükseltmeden yola çıkıyorum.
-
06 Aralık 2021, 12:11
evet dostum kusura kalma akü şarjı için yazdığını düşünmüşüm..
-
06 Aralık 2021, 13:47
Ben akü şarj cihazı aldım ve evde ayda bir şarj ediyorum.Fakat ayda bir motoru çalıştırıp yağın motorda biraz dolaşmasını sağlamak bu sefer zahmetli oluyor.Git aküyü yeniden bağla çalıştır sök geri getir falan.
-
06 Aralık 2021, 13:49
okanbagiscan adlı üyeden alıntı
Ben akü şarj cihazı aldım ve evde ayda bir şarj ediyorum.Fakat ayda bir motoru çalıştırıp yağın motorda biraz dolaşmasını sağlamak bu sefer zahmetli oluyor.Git aküyü yeniden bağla çalıştır sök geri getir falan.
2 haftada bir dolaşsanız sökmenize gerek kalmaz
-
06 Aralık 2021, 14:40
DickName adlı üyeden alıntı
1 - Motoru yerinden çıkar,
2 - Bir cigara yak,
3 - Motoru yan ayağa al, marşına bas çalıştır,
4 - Cigarandan bir kaç nefes çek,
5 - Cigaranı söndür izmaridi çöp kutusuna at,
6 - Kaskını tak, eldivenlerini giy,
7 - Gaza fazla yüklenmeden devamke...
NOT: CİGARA KESEYE ZARARLIDIR.
+1
Hiç şaşmaz hep ideal kalkış sıcaklığına ulaşmış olur motor.
-
06 Aralık 2021, 16:01
blueway2 adlı üyeden alıntı
2 haftada bir dolaşsanız sökmenize gerek kalmaz
İşte binemiyorumm iki haftada bir.Hava yağmurlu yada yerler ıslak olduğu için çıkarmıyorum.İki ay oldu yatıyor.Ondan sonra satarken ne arabanın nede motorun km sine inanmıyorlar.
-
06 Aralık 2021, 16:10
Benim motor da yatıyor şu an. Haftada bir gün dışarı çıkartıp hararet seviyesi ortaya gelinceye kadar çalıştırıyorum ben. Normalde de öyle yaparım, o ayrı konu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler