Arkadaşlar eşim ile seyahat edicem günübirlik istanbul civar.yeni pcx 125 alıcam.Bu motorla iki kişi nereleri tavsiye edersiniz ve bi sorun yaparmı çekişte vesayre
Arkadaşlar eşim ile seyahat edicem günübirlik istanbul civar.yeni pcx 125 alıcam.Bu motorla iki kişi nereleri tavsiye edersiniz ve bi sorun yaparmı çekişte vesayre
80-90 km hızlarda oldukca rahat seyahat edersiniz. Yalova gölcük iznik bursa taraflarına kaçabilirsiniz.
Aynı şeyi bende düşünüyorum. Yalnız ben 95 eşim 75 kilo civarı. Yeni model abs li pcx yeterli olur mu yoksa 2. el 150 lik pcx mi baksam ?
Bence yeni her zaman yenidir öyle aman aman bi fark yok. Biri pcx diğeri forza 750 değil ki
Hocam 125 lik 150 lik sukuterler iki kişi uzun yolda pek keyif vermez , 80-90 düz yolda görür elbette ama arkadan bir araç yaklaşsa gaz açamazsın , bir süre sonra bunalıp emniyet şeridinden yada sağ şeridin en sağından sürmeye çalışacaksın rampada ise durum daha kötü , 100-120 giden tırların otobüslerin önüne düşersen sıkıntı yaşarsın , trafiğin hızlı aktığı otoyollara girmeyeceksen etrafı yeşili seyrede seyrede keyif alırsınız..uzun yolda en azından 250 lik sukuter yada vitesli 200 cc bir motosiklet iki kişi ve 25 kg eşyanız olduğunu varsayarsak iyi olur..
Pulsar yetmedi lanet edip dominar aldım biraz rahatladım otobanda. 125cc ile aman aman kabus gibi olur o yollar...
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Ehliyeti daha yeni aldınız. Hele bir pişin, öğrenin bu işi. Artçılı seyahat sizin için erken. Dominar da alsanız Gs de alsanız siz o kalibrede değilsiniz henüz. Sizin öncelikleriniz farklı. Eşinizi sevdiğinize eminim, kızcağızı birkaç bin km artçı yapmayın.
Aynen abi, ben 10.000 km devirdikten sonra eşimi artçı olarak almaya başlamıştım. Çekişi, manevraları, dengesi direkt değişiyor. Ki ikimizi toplasan 120 kg anca ederiz, 500cc motordan bahsediyorum.
@ElPadron Motosikleti alın, baya bi gezin dolaşın tek başınıza, sonra en ufak rampada dönerken motoru ayağınıza düşürmeyin.
Arkadaşlar artçı mesuliyeti çok farklı, aman dikkat edelim. Hepimiz eşimizle, sevgilimizle gezmek istiyoruz ama sınırlı tecrübe, yanlış edinilmiş sürüş bilgisiyle aman bu riski almayalım.
Küçük motorlarda artçı sıkıntı, büyük motorlarda arkanda insan olduğunu hissetmiyorsun bile.
Ancak bu işlerde böyle başlıyor, önce küçük motor, sonra kendinize güvenini arttıkça artçı almaya başlıyorsunuz.
Sonra zamanla motorun yetmediğini fark ediyorsunuz, büyütme arayışına giriyorsunuz.
Bu işin sıralaması bu
Sık motosiklet degistirmekle ugrasmak istemiyardaniz 250cc scooter alin. Pcx oturus pozisyonuyla da performansiyla da etrafi dolasmaya bence cok da musait degil. Artci konusunda arkadaslarima katiliyorum once bir kendiniz guzelce pişin sonra artci alin, motosikletten tek ciddi dususumu yeni basladigim zamanlarda beni anakonda gibi saran artciyla tecrubesizlik birlesince yapmistim, bastan hevesiniz kirilmasin.
Goldwing'i olan bir arkadaşım şehir içi ve yakın yerler için de pcx kullanıyor. Gayet memnun ama benim xmax 250'yi satacaksan bana sat diyordu.
100 kilonun üzerinde bir arkadaş, Gökçeada'da kamp yapalım diye toplaştığımızda o da goldwing ile gelir yakından goldwing görürürüm diyordum bir baktım pcx ile gelmişler. 2 kişi + kamp malzemeleri ile çanakkaleden gökşeada'ya rahat gelebilmişler. Goldwing ile niy egelmedin dedim bu yollarda hızlı gitmeyince gereksiz olur otobanda uzun yolda kullanıyorum onu demişti. Demek ki pcx de yeterli.
125cc ile de yol yapilir, yapilmaz degil, keyifsiz diyemem kisiye ve yola kalmis. Ama 2 kisi icin ayni seyi soyleyemem, 200cc ile tek kisi olarak zorlandigim rampalar bile oldu uzun yolda, 2 kisi ile dusunemiyorum. Istanbul cevresi kisa mesafe sayilmaz uzun yol sayilir bana kalirsa.
Benim onerim, PCX ile tek basiniza alisin, gezin, scooter dinamiklerini, yollari, araclari gozlemleyin ama 2 kisi gezecekseniz 250cc scooter kullanin. Hem rahatlik hem guc olarak daha iyi bir secim olacaktir.
PCX artçı için çok konforlu bir motor sayılmaz. Eşiniz 1 kere biner bir daha biner mi şüpheli.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)