Günlük 104 km yol için motor tavsiyesi
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba. Benim 50cc (80cc) bir motorum var onu satıp cc yükseltmek istiyorum. Haftanın 4-5 günü üsküdar-avcılar arası gidip geleceğim günlük ortalama 104 km yol yapıyor. 12-14 lira arası bütçem var. Daha motor ehliyetini bile almadım. Motoru aldıktan sonra taksitle almayı planlıyorum. Cityblade (Pcx e benzediği için) almak vardı aklımda ama kullanıcıları bile almamı tavsiye etmedi. Aklımdaki bir diğer model ise Hero Hunk 150cc. Sizce bu bütçeye bu yol için ne almalıyım? Metrobüse ulaşmam daha sonrasında avcılara gitmem yaklaşık 2-3 saat sürüyor bir de dönüş günlük 6 saatimi yollarda harcıyorum. Artık bu yol derdinden kurtulmak istiyorum. Anadolu yakasıda her yere benim ufaklıkla (Blueberry) gidiyorum normalde.
Reklamlar
-
Üsküdar - Avcılar arası için aslında Küçükçekmece'ye kadar Marmaray iyi bir alternatif. Günde git gel 100 km kısa bir mesafe değil. haftada 5 gün çalışsanız, ayda 2200 km yapar. Size dayanıklı, bakımları uygun fiyatlı bir motor lazım. Sanki Hunk sizin beklentinize uyacakmış gibi duruyor.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Üsküdar - Avcılar arası için aslında Küçükçekmece'ye kadar Marmaray iyi bir alternatif. Günde git gel 100 km kısa bir mesafe değil. haftada 5 gün çalışsanız, ayda 2000 km yapar. Size dayanıklı, bakımları uygun fiyatlı bir motor lazım. Sanki Hunk sizin beklentinize uyacakmış gibi duruyor.
Trafiksiz saatlerde metrobüs ilede gidebilirim... Üsküdarın biraz ters tarafında oturuyorum kandilli tarafına daha yakınım marmaraya gitmem metrobüse gitmemden bile uzun sürüyor :/ Sanırım bu fiyat bandına alabileceğim en iyi motor Hunk. Umarım yeşil bir tane bulabilirim :D Winner 200 alsam beni yorar mı sizce? Ya da Cityblade ile yolda kalır mıyım?
-
Wizard_58 adlı üyeden alıntı
Trafiksiz saatlerde metrobüs ilede gidebilirim... Üsküdarın biraz ters tarafında oturuyorum kandilli tarafına daha yakınım marmaraya gitmem metrobüse gitmemden bile uzun sürüyor :/ Sanırım bu fiyat bandına alabileceğim en iyi motor Hunk. Umarım yeşil bir tane bulabilirim :D Winner 200 alsam beni yorar mı sizce? Ya da Cityblade ile yolda kalır mıyım?
Winner ve Cityblade hiç kullanmadım ve zerre bilgim yok o nedenle sizi yanıltmayayım. İlk motosikletimi aldığım 2015-2016 zamanı Hunk'ı araştırmıştım epey. Muhtemelen alacağınız motosiklet 2. el olacaktır. Bakım ve lastik parasını da bütçenize eklemenizi tavsiye ederim. Bakımı sadece yağ değişimi diye düşünmeyin, muhtemelen aküden zincir dişli setine pek çok kalem masrafınız olabilir.
-
Kanuni Wiki 125i bakabilirbisiniz . 1.5 yıl kullandım. Üzerinde 10.000 km yol yaptım . Yağ bakımları haricinde masrafım olmadı. Güncel akaryakıt fiyatlarıyla 30 TL ' ye 200 km yol yapıyor. Orjinal Kayış fiyatı 250 TL , Orjinal baskı balata 90 TL bakımları oldukça uygun , eliniz alet edavat tutuyorsa kendiniz bile yapabilirsiniz. Enjeksiyonlu olduğu için kışın tek marş çalışır. Ortalama 80 km/h süratla rahat bir şekilde sizi a noktasından b noktasına götürür.
-
hocam o kadar km yapacaksanız titreşim sizi mahvedecektir. japon modeller hariç diğer motorlar sizi kesmez.
Ancak bütçenizin artmayacağını varsayarak "drift / vulture"" i titreşimi gözardı ederek önerebilirim. ancak titreşim yoracaktır.
Diğer bir olumsuz yön hava sogutma yerine su sogutma olmalı ama bütçenize uygun su sogutma motor yoktur tahmini.
Cup modelleri daha uygun olabilir, bilen arkadaşlar yardmcı olacaktır.
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Bütçenizi biraz daha arttırabilirseniz şayet orta halli bir Cbf 150 veya Ybr 125 tavsiye ederim. En azından daha dayanıklı ve bakımı kolay olur. Yedek parçaları da hem ucuz hem de hemen temin edebiliyorsunuz.
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Winner ve Cityblade hiç kullanmadım ve zerre bilgim yok o nedenle sizi yanıltmayayım. İlk motosikletimi aldığım 2015-2016 zamanı Hunk'ı araştırmıştım epey. Muhtemelen alacağınız motosiklet 2. el olacaktır. Bakım ve lastik parasını da bütçenize eklemenizi tavsiye ederim. Bakımı sadece yağ değişimi diye düşünmeyin, muhtemelen aküden zincir dişli setine pek çok kalem masrafınız olabilir.
Haklısınız onlarıda listeme eklemem şart...
volkan190 adlı üyeden alıntı
Kanuni Wiki 125i bakabilirbisiniz . 1.5 yıl kullandım. Üzerinde 10.000 km yol yaptım . Yağ bakımları haricinde masrafım olmadı. Güncel akaryakıt fiyatlarıyla 30 TL ' ye 200 km yol yapıyor. Orjinal Kayış fiyatı 250 TL , Orjinal baskı balata 90 TL bakımları oldukça uygun , eliniz alet edavat tutuyorsa kendiniz bile yapabilirsiniz. Enjeksiyonlu olduğu için kışın tek marş çalışır. Ortalama 80 km/h süratla rahat bir şekilde sizi a noktasından b noktasına götürür.
Teşekkür ederim bakacaklar listeme ekledim. Gidonu döndürdüğümde farlar dönmesin istiyorum ama o tarzlar çok pahalı mağlesef :/
arndiol adlı üyeden alıntı
hocam o kadar km yapacaksanız titreşim sizi mahvedecektir. japon modeller hariç diğer motorlar sizi kesmez.
Ancak bütçenizin artmayacağını varsayarak "drift / vulture"" i titreşimi gözardı ederek önerebilirim. ancak titreşim yoracaktır.
Diğer bir olumsuz yön hava sogutma yerine su sogutma olmalı ama bütçenize uygun su sogutma motor yoktur tahmini.
Cup modelleri daha uygun olabilir, bilen arkadaşlar yardmcı olacaktır.
Vulture modelini beğeniyorum onada bakabilirim teşekkür ederim. Benim bütçeme uygun su soğutmalı motorlar büyük ihtimalle dağılmış vaziyettedir :D Ybr 125 baktım bi ara ama 2005-2008 modellerini anca alabiliyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:34 ----------
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Bütçenizi biraz daha arttırabilirseniz şayet orta halli bir Cbf 150 veya Ybr 125 tavsiye ederim. En azından daha dayanıklı ve bakımı kolay olur. Yedek parçaları da hem ucuz hem de hemen temin edebiliyorsunuz.
Ybr 125 almak istedim ama eski modellerini alabiliyorum sadece :/ uzun süre binerim satmak konusunda derdim olmaz ama yarı yolda kalırım diye korktum...
-
Ayda 2.000 km. için kesinlikle Cbf 150.
14.000 TL.ye yeni motor yapılmış bulabilirsin.
-
Üsküdar - Uzunçayır motosiklet.
Uzunçayır'da metrobüsün yanındaki İspark'a park ediş. (Motosiklete günlük 5 TL ücret alıyorlarmış)
Uzunçayır - Avcılar metrobüs.
Her gün 104 km İstanbul trafiğinde motosiklet sürmek hayattan soğutur.
İspark yerine Akasya AVM otoparkına bırakıp bedavaya da getirebilirsiniz.
-
Ercument adlı üyeden alıntı
Ayda 2.000 km. için kesinlikle Cbf 150.
14.000 TL.ye yeni motor yapılmış bulabilirsin.
Aklımda var... Başka bir öneriniz var mı?
pea adlı üyeden alıntı
Üsküdar - Uzunçayır motosiklet.
Uzunçayır'da metrobüsün yanındaki İspark'a park ediş. (Motosiklete günlük 5 TL ücret alıyorlarmış)
Uzunçayır - Avcılar metrobüs.
Her gün 104 km İstanbul trafiğinde motosiklet sürmek hayattan soğutur.
İspark yerine Akasya AVM otoparkına bırakıp bedavaya da getirebilirsiniz.
Uzunçayır metrobüs olabilir evet bu mantıklı. Haftada 1 2 giderim belki motorla onun dışında oraya bırakabilirim.
-
Arkadaşlar merhaba. Benim 50cc (80cc) bir motorum var onu satıp cc yükseltmek istiyorum. Haftanın 4-5 günü üsküdar-avcılar arası gidip geleceğim günlük ortalama 104 km yol yapıyor. 12-14 lira arası bütçem var. Daha motor ehliyetini bile almadım. Motoru aldıktan sonra taksitle almayı planlıyorum. Cityblade (Pcx e benzediği için) almak vardı aklımda ama kullanıcıları bile almamı tavsiye etmedi. Aklımdaki bir diğer model ise Hero Hunk 150cc. Sizce bu bütçeye bu yol için ne almalıyım? Metrobüse ulaşmam daha sonrasında avcılara gitmem yaklaşık 2-3 saat sürüyor bir de dönüş günlük 6 saatimi yollarda harcıyorum. Artık bu yol derdinden kurtulmak istiyorum. Anadolu yakasıda her yere benim ufaklıkla (Blueberry) gidiyorum normalde.
Bende Motoran Crazy 125 tavsiye edeyim. Minibike ama, bir zamanlar 5.000km kadar binmiştim. İnanılmaz eğlenceli, hızı ve sürüşü oldukça tatmin edici ve ekonomik bir motosiklettir.
-
Teşekkür ederim bir klasik bir hoş duruyor :D
-
Konuyu yeni gördüm, günlük o kadar yola Hunk'u tavsiye etmem hocam, motordan indiğinizde Azer Bülbül gibi hissedebilirsiniz.
-
Günluk 104 km az bir mesafe degil.
Butceye biraz daha ekleyip tüplü lada samara alin 17-18 bine 92/93 modeller var.
Hem önümuz kiş sicak sicak gider gelirsin,kaloriferleri çok iyidir..soğuklarda akşam stop etmeden benzine alirsan,sabahlari rahat çalişir..
-
Az bir bütçe ile günde 100 km. yapacak güvenli ve sorunsuz motor istiyorsun.
Hunk kullandım. Kuryede kullanılmamış bir Hunk yakalayabilirsen bu iş görür. Uzun yıllar İstanbul'da yılın 12 ayı motosiklet kullandım. Trafik tehlikeleri yanısıra yağmur soğuk vs. zorluklarını da düşünmelisin.
-
Günlük 100 km yolu 150 cc motosiklet le yaparsınız yapmasına ama çok yorulur hem siz hem motor bütçe el veriyorsa 200 250 cc scooter sym gts gibi kore malı motosikletler sizi üzmez
-
vandamme adlı üyeden alıntı
Konuyu yeni gördüm, günlük o kadar yola Hunk'u tavsiye etmem hocam, motordan indiğinizde Azer Bülbül gibi hissedebilirsiniz.
Hahah 50 km gideceğim 6-8 saat duracağım geri 50 km geleceğim :D Bakalım...
levend84 adlı üyeden alıntı
Günluk 104 km az bir mesafe degil.
Butceye biraz daha ekleyip tüplü lada samara alin 17-18 bine 92/93 modeller var.
Hem önümuz kiş sicak sicak gider gelirsin,kaloriferleri çok iyidir..soğuklarda akşam stop etmeden benzine alirsan,sabahlari rahat çalişir..
Teşekkür ederim hocam bu cidden güzel bir fikir.
AzÇok adlı üyeden alıntı
Az bir bütçe ile günde 100 km. yapacak güvenli ve sorunsuz motor istiyorsun.
Hunk kullandım. Kuryede kullanılmamış bir Hunk yakalayabilirsen bu iş görür. Uzun yıllar İstanbul'da yılın 12 ayı motosiklet kullandım. Trafik tehlikeleri yanısıra yağmur soğuk vs. zorluklarını da düşünmelisin.
Kışın karda kışta metrobüs kullanırım herhalde :( Yağmurda falanda kullanmak isterim ama. Titreşim sizde nasıldı?
F54 adlı üyeden alıntı
Günlük 100 km yolu 150 cc motosiklet le yaparsınız yapmasına ama çok yorulur hem siz hem motor bütçe el veriyorsa 200 250 cc scooter sym gts gibi kore malı motosikletler sizi üzmez
Hocam bütçemi belirttim 12-14 arası sizin bildiğiniz sağlam bir scooter varsa neden olmasın? Cityblade almak istiyordum ama motorun çok kötü olduğunu ve almamam gerektiğini söylüyor herkes :(
-
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)