Ehliyet kursundaki motosikleti mt07 ne kadar boşa almaya çalışsamda bi türlü geçmedi anlamadım olabildiğince az vitesi atmaya çalıştım eğitmen şanzımanı kitlerssin vs dedi bak boş göstergesi yanıyondedi yolladı anlamadım
Ehliyet kursundaki motosikleti mt07 ne kadar boşa almaya çalışsamda bi türlü geçmedi anlamadım olabildiğince az vitesi atmaya çalıştım eğitmen şanzımanı kitlerssin vs dedi bak boş göstergesi yanıyondedi yolladı anlamadım
valla bende anlamadım
Anlamadım ama motosiklet durduğu yerde bazen boşa geçmemeye inat edebilir o yüzden moturu hafifçe ileri geri hareket ettirerek boşa geçmesini sağlayabilirsin
Debriyaj çekili iken hafif ara gazı verin, aynı anda boşa geçirmeyi deneyin.
Kurs motorlarinin geneli hoşaf oluyor,haliyle yipraniyor.
Kimbilir en son yağ bakimi ne zaman yapildi.
Debriyaj boşluğu fazla olabilir,vites hilalinde sorun olabilir,debriyaj bitik olabilir,vites muşurunde sorun olabilir,kendini boşta gösterip vites te olabilir..
Kisaca,fazla zorlamamak lazim,her an elde kalmasi muhtemeldir.
arkadaşlar biraz noktalama işareti kullanın yahu.
kurs motoru ise boşa rahat geçenini görmedim zaten haşat oluyor.
ayak alışkanlıgı kazandıgında boşa geçersin, cok acil bir konu değil.
İlkokul terk olunca noktalama işaretini öğrenmemiş oluyor insanlar.
2'den boşa almaya çalışmayın, sert bir darbeyle 1'e atın, debriyajınız çekili olsun, 1'den hafifçe yukarı doğru boşa alın.
Noktalama işareti koymamama takılcağınıza bu kadar soruma cevap verseniz herkes için daha hayırlı olur
Noktalama işareti, cümlenin anlam bütünlüğü olmayınca neyi anlayıp, neye cevap versinler.
Ben sana bir saygısızlık yapmadım ? Neyse teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
Saygısızlık ettiniz demedim. Kötü tavır sergilememek saygısızlık etmemek değildir, o normali zaten. Mesela mesaj yazıyorsunuz, mesajı yazarken bunu okuyan rahat anlar mı, tekrar kontrol edeyim de okuyanın anlamasını zorlaştıran bir yer varsa düzelteyim demek karşınızdakine saygıdır. Sokak bomboşken rastgele parketmek yerine, ben burada yokken burası dolabilir, düzgün park edeyim de sonra insanlar debelenmesin demek saygıdır. Kimseye küfretmemek saygısızlık değildir tabii, ama saygı da değildir. Ana fikri anlatabildim sanırım.
Abi 2008 de motosiklet ehliyeti icin direksiyon egitiminde ybr125 vermislerdi,neyse calistirdim 1.vitese alacagim olmuyor,vites levyesi bildigin kemik,hoca dedi evladim sert depikle,gavura vurur gibi vur dedi,bendeki şans ya sinav gunu de ayni motor denk geldi,o zamanlarda şimdiki gibi parkur falan yok,ardi ardina 10 tane duba dizili,aralarindan gec U çek gel bitti.neyse bitirdim parkuru,sinav komisyonun yanina geldim,iclerinden birisi beygire binmiyorsun viteslere yumusak davran dedi,bende hocam haklisiniz dedim gectim,hoca bilmiyor ki vitesler zor geciyor..
Boylede gereksiz bir anim vardi..
Abi ben gelirim istanbula zaten yillardir gelemiyorum,orada çok ani biriktirdim,askerlik,iş,eskiden sevdigim bir kiz vardi,o yillarda izmir de yaşiyordum,bildigin izmir/istanbul arasi cok yol yaptim,ama yinede yaranamadimseven düzülür,sevmeyen üzülür dedim..ayrildik...
Muhabbet bitmez abi,yeter ki kafalar uysun ki uyar..heryer bize ankara...planlayalim bir tarih,oturalim sohbet edelim..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)