Yandex Haritalar'ı Android telefonda kullanırken, rota oluşturduğunuzda, araç olarak motosiklet seçemiyorum.
Bunu mobil uygulamada yapabilen var mı?
Google Haritalar'da da yok.
Yandex Haritalar'ı Android telefonda kullanırken, rota oluşturduğunuzda, araç olarak motosiklet seçemiyorum.
Bunu mobil uygulamada yapabilen var mı?
Google Haritalar'da da yok.
Google haritalar bunu bazı uzak doğu ülkelerinde yaptı ama biz de yok maalesef. Aslında gerekli bir şey. Beni en sinir eden yanı trafik var diye rotayı değiştirip durması.
Kullandiginiz uygulamalar genel kullanim icin ayarlanmis. Ozellestirebildiginiz uygulamalar kullanmanizi oneririm. Android icin OsmAnd+ kullaniyorum, ozelliklerinde profil olusturabiliyorsunuz.
Ben motosiklet icin ayri profil olusturdum, tum ayarlarimi yaptim, parali yollari secme, otobanlardan uzak dur, hiz sinirlarini goster, benzin istasyonlarini mutlaka goster, sesli yonlendirmeleri (turn-by-turn) ac vs seklinde.
Google Maps gibi uygulamalari ise onemli noktalari (POI-Point of Interest) gormek/bakmak icin kullaniyorum, rota icin asla.
Google Maps'te kullandim hocam, kafasina gore davraniyor cogunlukla. Ozellikle turn-by-turn'de sacmaliyor, gec bilgi veriyor ya da farkli bir yola girdiginizde rotayi yeniden olusturmak yerine U donusu yapin filan diyor, delirtiyor intercom ile kullanirken. Bir de offline harita ozelligini cok kullaniyorum bahsettigim programlarda.
O Google Haritaların ben... Geçen gün Dilovasından Bahçeşehire dönerken özellikle 2. köprü rotasını seçmiş olmama rağmen yolda giderken hangi ara yaptığının farkına varamadan beni 3. köprüye soktu.
Zaten rüzgarı,uzunluğu vs. arabayla bile geçmekten nefret ediyordum durduk yere yolu uzatıp geçmiş oldum.
Osmand ın apk sı falan var mıdır indirelim hemen
Ben F-Droid kullaniyorum Google Play yerine, hem opensource (acik kaynak uygulamalar), hem ucretsiz hem de icinde abuk sabuk seylerin bulunma ihtimali cok dusuk.
APK olarakta indirebilirsiniz.
https://f-droid.org/en/packages/net.osmand.plus/
Vuracam bu Google maps'i. Daha az önce Avrupa'dan Anadolu'ya geçeceğim. Tüm ayarları yapmışım, birinci köprüden götüren yolu seçmişim, kulaklığı takıp cebime telefonu koymuşum. 2 dakika yol gidiyorum çat, daha kısa rota var ona geçtim. Geçme işte y*rram. Oradan gitmek istesem ben seçerim zaten. Salağın daha kısa rota dediği de Avrasya tüneli, ben bilmiyordum lan oranın daha kısa olduğunu. Sağ ol. Ücretli seçmeyince falan da fark etmiyor. Kısaysa her türlü sokuyor. Kenara çek, navigasyonu düzelt 5 dakika sonra bir daha. Artık yol tarifinden rotayı, tabelaları ezberleyip öyle gidiyorum.
Konusu açılmışken OsmAnd, openstreetmap'i kullanıyor. Bu kendiniz açıp katkıda bulunabileceğiniz açık kaynak bir harita. Buradan eksik ve yanlış yolları düzeltebilirsiniz.
Telefonu cebe atıp sadece kulaklıkla gidiyorsanız işiniz zor beyler , hem yeni önerileride reddetmelisiniz yoksa otomatik geçiş yapıyor , sağanak yağmura yakalanırsam telefonu cebime koyuyordum , rota önermesin diyede güzergahta bir iki durak ekliyorum , yoksa durup telefonu çıkarana kadar yeni rotaya sokuyor..
Ben bazen su sekilde kullaniyorum,
https://classic-maps.openrouteservice.org/directions adresinden kendi rotami ciziyorum, daha sonra yine buradan GPX olarak indiriyorum, daha sonra da OsmAnd'ye veriyorum bu GPX dosyasini. Harita uzerinde bu rotayi koyu renk olarak gosteriyor, rotadan bir sekilde saparsam onu da kolayca farkedebiliyorum.
Rota ciziminde Google Maps en fazla 10 stop yapabiliyor, bu verdigim adreste 50 stop sanirim. Oneririm.
Google maps te İlle de şu köprü ya da bu tünelden geçsin istiyorsanız orayı işaretleyip araya ekleyin, o zaman eli mahkum oradan geçer. Sanırım araya 5-6 tane böyle nokta ekleyebiliyorsunuz.
[QUOTE=gurcanozturk;4656943]Ben F-Droid kullaniyorum Google Play yerine, hem opensource (acik kaynak uygulamalar), hem ucretsiz hem de icinde abuk sabuk seylerin bulunma ihtimali cok dusuk.
APK olarakta indirebilirsiniz.
https://f-droid.org/en/packages/net.osmand.plus/[/QUOTE
Bu güzel paylaşım için teşekkürler.
"Waze" diye bir şey de var ama daha tam kullanmaya başlayamadım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)