Motorun sağdaki gidon tapası düşmüş.
Bugün 17 km yol yaptım. Kücükcuk şeyi yolda arayamam (üşendim).
Ben buna YBR veya Cg için olanlardan alsam uyar mı sizce
Motorun sağdaki gidon tapası düşmüş.
Bugün 17 km yol yaptım. Kücükcuk şeyi yolda arayamam (üşendim).
Ben buna YBR veya Cg için olanlardan alsam uyar mı sizce
cg ler genelde standart olur diğer tekinin fotosu filan varmı söküp vidası ile resim yüklerseniz yada motorcuya gidip bakarsanız bulabilirsiniz
evet uyar fakat ikisini de değiştirmen gerekir
Kasirga , bu arada uzun yola gidicektin gittin mi?
değiştiririm önemli değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------
evet gittim. rahat bir yolculuk değildi. söylediğim gibi yol 110 km'ydi ve yaklaşık 1200 metre rakım farkı vardı (yaylaya çıkıyorum). rampalar kademeli olarak artıyor. ben bunları düz yol,hafif rampa ve dik rampalar olarak ayıracağım.
düz yol
ilk 30 kilometre düz yoldu ve çok rahat gittim.
ama motor yorulduğunu belli etmeye başladı,çekişi bayağı düştü. 8-9 km ötede shell vardı ama zorlamak istemedim. 15 dk durdum (spreyle su sıkmak burda aklıma geldi blok falan çatlar yolda kalırım diye vazgeçtim.) sonra gidip benzinlikte de durdum.
bi çay içtim iyice motorun soğumasını bekledim. ve tekrar yola çıktım.
hafif rampalar
artık düz yollar bitmişti, hafif rampa çıkacağım için hızı biraz düşük tutup rahat gitmesini sağlamaya çalıştım.
ortalama 15 km'de bir durup motorun biraz soğumasını bekledim. (ortalama 20 dakika).
yolun bu bölümü bittiğinde yaklaşık 80 kilometreyi geride bırakmıştım.
dik rampalar
artık çıktığım rampaların pekte hafif olmadığı motorun gücü düşük olduğu için çok belli oluyordu.
bu bölüm biraz sıkıntılı oldu.
rampalarda hızlanmam gereken yerlerde hızı artıramayıp motoru bayılttığım yerler oldu.
motor oflaya puflaya çıkmaya çalışıyordu.
dağa tırmanırken yan taraf uçurum olduğu için sağa pek yanaşamadım. arabalar rahat geçiyor ama tır veya kamyon geldiğinde çok küfür yiyordum. bu sefer 20 km falan durmadan gittim bir anda motor isyan etmeye başladı. (bağırıyor gitmiyor,devir birden düşüp tekrar artıyor,gaz vermeme rağmen herhangi bir tepkime olmayıp hızım düşüyor vb.)
durdum...
kelimenin tam anlamıyla motoru son nefesini vermeden durdurmuşum.
elimle sıcaklığı kontrol etmek istedim.
ama değmek bir yana elimi yaklaştıramadım.
sağolsun babam gil yol boyunca etrafımda gitti.(onlar konforlu tabi 4 tekerli bir araçtalar,koltukları rahat,motorun ısınma derdi yok)
spreyle su sıkma fikrimi burda gerçekleştirmeye karar verdim. babamlara sıcak suları olup olmadığını sordum. varmış çok şanslıyım.
bunu birazda soğuk suyla karıştırdım (spreydeki su ortalama 50 derece oldu.) motorun 120 derece civarında olduğunu varsayarsak direkt soğuk su sıkarsam blok kesin çatlardı ama 50 derecelik suyunda ciddi bir soğutma sağlayacağını düşündüm.
bunu motora sıkmaya başladım ama su motora değdiği anda buhar oluyordu. motora ve egzoza bir sprey suyu bitene kadar sıktım.
tekrar yola çıktım. bu sefer 5 km'de bir durarak devam ettim. etkisini beğendiğim için her durmamda yarım sprey su sıkıp biraz bekliyorum sonra devam ediyordum. zaten 3. kez durmama gerek kalmadan hedefime vardım.
hedefe vardım.ama motorun ömründen ortalama 20k kilometre yedim.
geri dönüş yolu çok rahat geçti. sürekli rampa indiğim için yeri geldi ibre devirdim motor neredeyse ısınmadı.
kendimi dinlendirmek için 30 km de bir durdum. malum konforsuz bir koltukla uzun yolculuk yapmak zordur.
anlatacaklarım bu kadardı.inşallah sıkmamışımdır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)