Herkese merhabalar,
Uzun süredir forumu pasif şekilde takip ediyorum. Normalde daha öncesinde 200 kilometre civarında bisiklet turları, Marmaris'de yazları scooter ile trafikde gezerek çift tekeri uzun dönem tecrübe ettim. Şu an A ehliyeti için eğitimi alıyorum. Normalde ehliyeti aldıktan sonra yazmak istiyordum fakat 1-2 aya elimizdeki paranın hiç değerinin kalmayacağını düşünerek daha ehliyet çıkmadan motoru aradan çıkarmak gerekiyor fikrine vardım.
24 yaş,185 boy ve 125 civarı kilo ile bilgiye başlayayım. Amerikan futbolundan biraz irilik var. En yüksek 19-20 bin lira civarı da bütçem var. Motoru Ankarada günlük toplam 30km civarı yol katedecek şekilde işe ve okula gitmek için kullanmak planım. Bir ihtimal yazın gözüm keserse uzun yol denemek isterim. Yazdığım 200ns ve superlight farklı motorlar olduğunun farkındayım. Sürüş karakteri için şy an üniversitede ders veriyorum bir yandan Odtü'de yüksek lisans tamamlarken. Gençlik serserilik hız vb yerine daha sakin, ağırbaşlı sürüş karakterim var. Her ne kadar cruiser bir motorun daha yakışacağını düşünsem de enjeksiyonsuz karadüzen olması ve Ankara soğukları beni düşündürüyor. Şu an Ankara'da yine odtüden mühendisten bir sl200 buldum 18 civarı 27 bin de 2018 model ve bakımlı. 200ns de ise o fiyatlara anca abs olmayan biraz çok km motorlar mevcut. Elim basit anahtar vs aletleri tutar ve aradığım şey masraf olarak beni zorlamayacak (çok km 200ns eski kasa krank sorunları?) basit bakımları aksatmadıkça düzgün çalışıp, ve kar-yağmur olmadığı sürece beni mesafeleri götürebilecek bir motor.
Biraz uzun bir tanım verdim, kusuruma bakmayın, şimdiden teşekkür ederim.