espresso adlı üyeden alıntı
Ortadoğu tipi toplum/aile değerleri yüzünden güvenlikten ödün vermeyin. Bırakın kask olmadığı için arkanıza almayıp sen dolmuşa bin dediğiniz arkadaşlarınız/akrabalarınız size gücensinler. Zaten kendi canına gelecek tehlikeyi düşünmeyen biri gücense ne olur deyin geçin.
Bunun benzeri arabası ve çocuğu olanlarda da çok görüyorum. Küçük çocukların arabada arka koltukta çocuk koltuğunda bütün kemerleri bağlı şekilde oturması gerekir. Ama anneanne - babanne, hala teyze amca dayı vb. akrabalar arabaya doluşulup herkese yer kalmayınca çoğunlukla o çocuk koltuğu sökülüp bagaja konur ve çocuk kucakta gider. Gelişmi ülkelerde böyle bir durum olsa hem ceza yazarlar hem de çocuğu aileden koruma altına alırlar.
Ben çocuklar küçükken bizim arabanın arka koltuğunda iki tane çocuk koştuğu yüzünden zaten tamamen doluyordu, daha baştan hiç ihmal etmedim, arka koltukta yer yok malesef, siz metrobüsle gelin ben metrobüs durağına arabayla gelip alırım sizi deme yoluna gittim. Daha başından olayın güvenlik olduğunu anlatınca da kimse gücenmiyor.
Motorda zaten artçı taşımaya hiç kalkışmadım bile o büyük sorumluluk, hatta nasıl olsa artçı taşımam diye arkaya yaslanmalık sisbar denen parçadan da taktırmadım. Olur ya belki artçı taşırım diye yanımda sürekli kask gezdirecek değilim zaten. Haa, sabit artçı olur o zaman zaten onun sürekli ekipmanı olur alacağı risklerin de farkınd aolur o zaman olabilir belki. Ama bir yerde karşılaşılan arkadaşı 3km öteye götür vb. işleri için artçı taşımak büyük tehlike, kask da kurtarmaz, kask yalnızca olması gereken ekipmanlardan yalnızca birisi. Ayağındaki bottan elindeki eldivene, kormalı pantalon ve monta kadar en az sürücü kadar ekipman giymesi lazım artçının da.