Akü şarj aleti ucuz ekonomik
Reklamlar
-
Malum kış geliyor ve akü şarj aletine ihtiyacınız olabilir. Uzun zamandır 2006-2007 belkide kullandığım basit ucuz bir şarj aletidir ve araba motosiklet fark etmez akünüzü şarj eder . Alın elinizin altında bulunsun.
https://youtube.com/shorts/imO20zqX9fU?feature=share
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Reklamlar
-
ataba 660
videoyu izlemek istemeyenler için.
harbiden böyle yaparak izlenme/abone kasılıyor mu
-
Ucuz, uygun fiyatlı, ekonomik, f/p, işe yarar her fikrin genele yayılmasını savunan biriyim. Ha kullanırız kullanmayız bu fikri o ayrı konu. Ramazan Hocam senin de eline emeğine sağlık.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Ucuz, uygun fiyatlı, ekonomik, f/p, işe yarar her fikrin genele yayılmasını savunan biriyim. Ha kullanırız kullanmayız bu fikri o ayrı konu. Ramazan Hocam senin de eline emeğine sağlık.
Teşekkür ederim böylelikle akümüz daha uzun ömürlü oluyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------
f0cus adlı üyeden alıntı
ataba 660
videoyu izlemek istemeyenler için.
harbiden böyle yaparak izlenme/abone kasılıyor mu
Abone olunması değil ama izlenmesi hoşuma gidiyor bir çok bilgi paylaşıyorum insanların da işine yarıyor 300-500 lira vermek yerine 50-60 liralık cihaz alarak iş çözülüyor 30-40 saniyelik video izlenmesi zor olmamalı faydalı bilgi söz konusu oldumu
-
Ramazan Can adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim böylelikle akümüz daha uzun ömürlü oluyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:16 ----------
Abone olunması değil ama izlenmesi hoşuma gidiyor bir çok bilgi paylaşıyorum insanların da işine yarıyor 300-500 lira vermek yerine 50-60 liralık cihaz alarak iş çözülüyor 30-40 saniyelik video izlenmesi zor olmamalı faydalı bilgi söz konusu oldumu
okuyarak 3-5 saniyede alınabilecek bir bilgi için 30-40 sn video izlemek yoruyor. Bu yüzden foruma geliyoruz ki yazılı bilgi okuyalım diye. Video paylaşırken en azından işe yarar bir özetini yazsanız video izlemeyi sevmeyenlerin de işine yarar.
-
Bence gayet faydalı bir bilgi olmuş, kendi adıma teşekkür ederim. Herkes forumu bilmiyor, bilen çoğu kişi de buradan uzaklaşmış maalesef. Açılan konulardaki etkileşime bakarsak forumun içler acısı halini herkes görebilir. Youtube yüklemek çok mantıklı ancak videonun izlenilebilir ya da arama kısmında aranınca hemen çıkması için çeşitli etiketler yapılıyor sanırım. Onları öğrenip daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.
-
Jeansque adlı üyeden alıntı
Bence gayet faydalı bir bilgi olmuş, kendi adıma teşekkür ederim. Herkes forumu bilmiyor, bilen çoğu kişi de buradan uzaklaşmış maalesef. Açılan konulardaki etkileşime bakarsak forumun içler acısı halini herkes görebilir. Youtube yüklemek çok mantıklı ancak videonun izlenilebilir ya da arama kısmında aranınca hemen çıkması için çeşitli etiketler yapılıyor sanırım. Onları öğrenip daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederim bilgiler için ve güzel yorumunuz için
-
Bilgi paylaşıldıkça değerlidir, teşekkürler
-
Ramazan Can adlı üyeden alıntı
Malum kış geliyor ve akü şarj aletine ihtiyacınız olabilir. Uzun zamandır 2006-2007 belkide kullandığım basit ucuz bir şarj aletidir ve araba motosiklet fark etmez akünüzü şarj eder . Alın elinizin altında bulunsun.
https://youtube.com/shorts/imO20zqX9fU?feature=share
Ramazan emeğine sağlık dostum ancak izninle bilmeyen arkadaşlara faydası dokunacak bir ilavede bulunmak isterim. Aküler genelde şarj edilirken üzerlerinde amper olarak yazan kapasite değerlerinin %10 u ile %15 i arasındaki amper değerine ve voltaj değerlerinin de birkaç volt fazlasına sahip güç kaynakları (şarj adaptörleri) ile şarj edilmeleri idealdir.
Örneğin 12 volt 8 amperlik bir akü 14 volt ve 800mA -(miliamper) ile 1.2 A ( amper) akım veren ,aynı voltajda 60 amper akü ise 6 -9 amper akım veren bir kaynaktan şarz edilmelidir. Buna dikkat edilirse akü verimliliği ve ömrü maximum olacaktır. Bahsettiğim durum teknik verilerlede çelişmeyen kişisel tecrübelerimdir.
Bu arada ben eski pc powerını güç kaynağı olarak şarj maksatlı kullanıyorum.
-
VIA adlı üyeden alıntı
Ramazan emeğine sağlık dostum ancak izninle bilmeyen arkadaşlara faydası dokunacak bir ilavede bulunmak isterim. Aküler genelde şarj edilirken üzerlerinde amper olarak yazan kapasite değerlerinin %10 u ile %15 i arasındaki amper değerine ve voltaj değerlerinin de birkaç volt fazlasına sahip güç kaynakları (şarj adaptörleri) ile şarj edilmeleri idealdir.
Örneğin 12 volt 8 amperlik bir akü 14 volt ve 800mA -(miliamper) ile 1.2 A ( amper) akım veren ,aynı voltajda 60 amper akü ise 6 -9 amper akım veren bir kaynaktan şarz edilmelidir. Buna dikkat edilirse akü verimliliği ve ömrü maximum olacaktır. Bahsettiğim durum teknik verilerlede çelişmeyen kişisel tecrübelerimdir.
Bu arada ben eski pc powerını güç kaynağı olarak şarj maksatlı kullanıyorum.
Bu kadar teknik terim bilmesemde bu cihaz ile 90
Amper bile aküyü şarj ettim. Bilgilendirme için teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:22 ----------
mesut hoca adlı üyeden alıntı
Bilgi paylaşıldıkça değerlidir, teşekkürler
Teşekkür ederim bende aynı fikirdeyim teşekkür ederim.
-
Havaların soğuk gitmesi sebebi ile konuyu tekrar güncelleyim …!
-
50 tl lik bir charger hayat kurtarır bazen. O kadar sacma seylere para harcıyoruz ki herkesin garajında durması gereken birşey. Emeğinize sağlık
-
Akünün kaç amper olduğunu anlayıp yüzde 10 seviyesinde şarj yapıyor mu yada yapan ucuz yollu cihaz var mı
-
Geçen sene bitmiş aküyü laptop şarj aleti ile canlandırmıştım.4 ay yattıktan sonra tek marşta çalışmıştı
-
harun27 adlı üyeden alıntı
50 tl lik bir charger hayat kurtarır bazen. O kadar sacma seylere para harcıyoruz ki herkesin garajında durması gereken birşey. Emeğinize sağlık
Teşekkür ederim 🙏🏻
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:34 ----------
ahmetkaya adlı üyeden alıntı
Akünün kaç amper olduğunu anlayıp yüzde 10 seviyesinde şarj yapıyor mu yada yapan ucuz yollu cihaz var mı
90 amper bitik aküyü bile 3-4 günde seviyesine getirti.
Ama otomatik amperi tanıyıp dolunca kapanan lar pahalı bu ucuz .
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------
reclusive adlı üyeden alıntı
Geçen sene bitmiş aküyü laptop şarj aleti ile canlandırmıştım.4 ay yattıktan sonra tek marşta çalışmıştı
Zaten muhim olan da elimizdeki ile çözmek . 12 volt olması gerekiyor şarj aletinin
-
Akülü vidalama yada matkabınız varsa şarj ünitesine iki adet kablo lehimleyip akünüzü doldurabilirsiniz , hem matkabın aküsü halihazırda ful dolu ise motosikletin aküsünü kısa sürede 13-14 volta çıkarır ve hemen marş basabilir..
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Akülü vidalama yada matkabınız varsa şarj ünitesine iki adet kablo lehimleyip akünüzü doldurabilirsiniz , hem matkabın aküsü halihazırda ful dolu ise motosikletin aküsünü kısa sürede 13-14 volta çıkarır ve hemen marş basabilir..
Değerli bir bilgi teşekkür ederim
-
-
aku sarji icin alternatif bir yontem yazayim.
1-evdeki dc laptop sarj aletini kullanacagiz. (genelde 19 volt, ve 3-4 amper oluyor)
2-n11 den stepdown voltaj ve akim ayarlayici aliyoruz. (usendim link atmaya ama 15 ampere kadar dayanikli olanlar var.
3-sari voltmetrelerden aliyoruz.
4-sarj aletinin yuvarlak ucunun ic kismi arti, dis kizmi eksi oluyor. kablo ile stepdown module bagliyoruz.
5-akumuzun durgun voltaji 12,2 civari ve uzeri ise 14.4 volt gerilim, ve kapasitesinin 1/10 akimi ile 10 saat sarj ediyoruz.
6-durgun voltaji 12 volt ve asagi ise bu islere hic bulasmayip gidip yeni aku aliyoruz.
-
n11'den 15 tl'ye step up modül aldım,
1 amperlik 12v modem adaptörüne bağladım.
step up modülü 14.4volta ayarladım.
mis gibi şarj ediyor. adaptör hariç maliyet 15 tl.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler