Kedilere karşı çözüm önerisi
Reklamlar
-
İyi günler arkadaşlar,
Başlıktan da anlaşıkacağı üzere kedilerden müzdaribim. Her yere çişlerini yapıyolar, branda ile örtüyorum içine girip heryerde yürüyorüp ayak izleri bırakıyoarlar ama esas kötü olan çişkeri bir kedi kontağa neden çişini yapar hadi lastiklere anladım da kontak neden sonra disk kilitleri herseferinde ıslak oluyor, hep kedi çişi hep kedi çişi buna bir çözümü olan varmı?.. Mesela özel kaçırıcı bir parfüm, şampuan vs gibi. bir tane pitbull alıp bahçeyede salmak istemiyorum lütfen şu sorunu çözmüş arkadaşların acil önerilerini bekliyorum. Teşekkürler.
Reklamlar
-
Malesef çok tartışıldı bunun bir çözümü yok.Ben zaten bu kedileri anlamış değilim.
Servise gittim motoru almalarını bekliyorum servisin önüne park ettim.Orayada güneş vuruyor bende karşı kaldırıma gölgeye geçtim bekliyorum.Olayı aynen anltıyorum.
Şerefsiz kaldırımda salına salına geldi motorun yanından geçip gidecek durdu.Koruma demirine sütündü döndü kıçını mator kapağının oraya işedi gidiyor.Ulan dedim şerefsiz manyakmısın diye sinirle peşinden yola çıktım araba geliyormuş çarpıyordu.Adam açtı camı birader nepıyorsun diyor anllatım adama gülüyor harbiden çok şerefsizmiş diyor .
-
çözümü basit.
motoru park ettiğiniz yerde kimsenin görmediği zamanda çıkarıp siz işeyin
sizin kokunuzu alan kediler gelmeyecektir.
yer işaretleme metodu :D
inanmayan denesin görsün :D
-
geçen gördüm başkasının motoruna gözümün önünde 2-3 tur attıktan sonra biraz dayadı sonra pata küte püskürttü şerefsiz. çok tatlılar kızamıyor da insan.
ben selede pati izi görünce hoşuma gidiyor da işerlerse herhalde kafalarına 2-3 tane yerleştirir elimin içinde sıkıştırırım o kafayı. ruh hastaları
-
Karabiber sepin tek çözüm bu.
-
çözümü yok. kapalı garaja park edeceksiniz. tecrübe ile sabit.
-
Benim teorim kediler özellikle başka bir kedinin kokusunu aldıkları zaman bu koku bırakma işini yapıyorlar. Bu sürtünme olayı filan ondan, motorda baska kedinin kokusunu alıyor.
Motoru temizliyorum kapalı otoparka parkediyorum. Kapalı dediysem üstü kapalı. Bir kaç gün temiz ama sonra koku atma işi başlıyor. Ve her zaman lastiklerden başlıyor. Nedir bu lastiklerden alıp veremedikleri diye düşünürken farktettim ki motorun lastiklerine yerden kedi kokusu bulaşıyor. E bir kere koku bulasinca biri geliyor diğeri gidiyor. Durdurmak mümkün değil.
Genel tavsiye pes etmek yönünde. Branda tavsiye etmem. Parcaliyorlar. Brandayi işeyip batırıyorlar leş gibi oluyor. Hele altına girmeyi basarirlarsa ohoo cümbüş kıyamet.
Ama selenin üstüne serdigim bir kumaş parçası var ona pek bir şey yapmıyorlar. Motora bineceğim zaman katlayıp kaldırıyorum, park ederken geri koyuyorum.
-
fireblade e'nin dediği gibi karabiber güzel bir çözüm sağlıyor. Lakin seleye oturmadan önce üfleyin, temizleyin, uçsun o karabiber. Yoksa farkında olmadan karabiberli seleye oturursanız tüm gün "muahhaahh altına s.çmış kocam adam" diye maytap geçebilirler.
-
Motosiklet in uzerinde gezip arka selede oturmus bir de seleyi kabartmaya calismis tirnak izleri var
-
Aynı konudan bende muzdaribim, motoru dışarıda bıraktığım için branda ile örtüyorum ve bu sırada ayak koyduğum alana bir filenin içinde 4-5 tane naftalin koyuyorum. Daha içine giren kedi olmadı.
Üstüne ise poşet serip taş koyuyorum, koymadığım zaman hemen üstüne çıkıp tırmalayıp işiyorlar.
-
Seleye 2-3 tane sigara izmariti koy kesinlikle bulaşmazlar.
-
Bende bir dönem şikâyetçiydim, çok fazla kafa patlattım. En çok naftalin etkili oldu fakat bir süre sonra burunları bağışıklık gösteriyor yine geliyorlar. Şuan 150 cc çin malı siyah renk motorum var. Depoda çizikler dolu, her yerine püskürtmüşler vernik bozulmuş, boyaya kadar işlemiş. Umrumda da değil. Motoru seven dikenine katlanacak mecbur.
-
Bizim mahallenin kedileri baya iyi motorun üstünde pati izleri oluyor ama daha hiç zarar vermediler motora, pisletmediler de. Kendi hallerinde takılıyorlar.
-
Benim bildiğim kadarıyla çiş değil. Çiftleşme çağrısı bölge belirleme tarzı bir hareket için pıslattıkları bir sıvı. Çişten çok daha ağır bir kokusu var. Bir kez biri bıraktı mı diğerleri de onun kokusunu bastırmak için bırakıyor. Benim brandaya dadanmışlardi. Brandayi takamaz oldum. Son motorda 5 aydır herhangi bir girişim olmadı. Daha önceki konularda wd40 örneği vardı. Denenebilir. Bir de internette kedi köpek kovucu sprey tarzı ürünler de var.
-
Bi kere artik o motor işaretlenmiş işeme duvarina dönmüş.önce motoru ve brandayı yikamaniz lazim.branda isine çozum yok 1 kere yaptilarmi devam edicek o olay.ben şahsen seleye poşet geçiriyorum inanilmaz şekilde işe yariyor.motora cikmiyorlar aslinda merak etmeleri lazim hışırtısından ama olmuyor.karabiber sirke lavanta falan denedim çok işe yarayamiyor uçuyor dökülüyor kısa sürüyor
-
Kekik yağını sevmiyorlar.
-
Tarzan Rifki gibi bende seleye poşet geciriyorum. Kedi faan gelmiyor.
-
Motoru bol şampuanla yıkadım. Brandayı makineye atıp bol deterjanla yıkadım. Branda kururken motorun başında nöbet tuttum gelim işemesinler diye.brandayı örttükten sonra iplede boşluk olmıcak şekilde bağladım. Hediye paketi yaptım. Bakalım yarın sabah görücez işe yarayıp yaramadığını. Yaramazsa intrenetten kedi kovucu sprey alıcam bide onu denicem.
-
kaskın içine işemişlerdi kafaya taktım bir kokuuu öyle anladım . Ama hayvan sonuçta onlarında yaşam alanı helal olsun kediciklere bütün motorlarım
-
Reyiz konuya el attı. Dağılın!..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)