Diskte Civatalarda Bulduğum Boyalar Hırsızlık Belirtisi Olabilir Mi? Acil Yardım.
Reklamlar
-
Arkadaşlar bugün motoruma disk kilidi takarken civatalarda boya izleri fark ettim, hem civatada hem de janta sürülmüş ve bütün civatalarda bu var yani sadece gözüken parçalarda değil, demirin arka kısmında da bunlar var. Dün sadece bir yerde disk kilidini çıkarttım, disk kilidi varken hepsine boya sürülebilmesi için ya motorun oynatılması gerekiyor ya da havaya kaldırılması. Elimi sürdüğümde boyanın geçmediğini de gördüm. Genelde otoparka bırakıyorum aracı. Boyayı ne ben sürdüm ne de yakınlarımdan birisi. Sizce anlamı ne olabilir? Ben hırsızlık yapılacağından şüpheleniyorum. Fotoğraf aşağıda.
Reklamlar
-
sökülmemesi ya da loctite ile sıkılması gereken bazı civatalara böyle izler konur dostum. panik yok
-
Barisozde adlı üyeden alıntı
sökülmemesi ya da loctite ile sıkılması gereken bazı civatalara böyle izler konur dostum. panik yok
dostum daha önce bu izler yoktu, ben bakıma servise vs de götürmedim. tanıdığım kimse de motora elleşmedi.
-
Dikkat etmemiş olabilirsin.Onlar montaj sırasında sürülüyor gevşeyip gevşemediği görsel olarak belli olsun diye.
-
o izler vardı senin dikkatini çekmemiş. normal onlar. sakin ol şampiyon.
-
beyler gerçekten de varmış ilk aldığımda fotoğraflarını çekmiştim. valla aklım çıktı hırsızlık vakası var diye tonla kurgu planlıyodum kafamdan :D sağ olun hepiniz.
-
Çalacak adam niye diski boyasın hocam, tılsım mı yapacak? Onunla uğraşacağına kaldırır götürür zaten götürmek istese. Ya öyledir ya da disk kilidi, o hizada bir şey sürttüğü için öyle olmuştur.
-
o bütün motorlarda vardır üretim bandında vidalar sıkılıp kalite kontrolden geçince belli başlı vidalara çizik atılır özellikle çıkmayan boya kullanılır ki sökülüp tekrar takılınca gözüksün ve ya vidalarda gevişeme vs varsa servis daha rahat tespit etsin diye dikkat etmemişsiniz 2011 model monster 696 motorumda bile var bazı yerlerde normal yani
-
anlık bir endişe yaşanmış ama normal bir şeymiş bende sizin paylaşımınızla öğrendim sizin yerinizde olsam aynı paniği yapabilirdim.
-
Ben pulsarı alalı 6-7 ay oldu hala yeşil yeşil boyanma izler var .Adamlar siperliğe yazı yazmışlar asetonla silince verniği gitti plastiğin o iz kaldı bu sefer
-
biraz konu dışı olacak ama disklerde pas izlerine wd-40 gibi yada balata spreyi gibi spreylerle silsek disk alaşımlarına zararı olur mu acaba.
-
frenin tutmaz özellikle wd 40 sıkma sakın, pas sökücü iş yapar belki ama iyice temizlemen lazım
-
perisipis adlı üyeden alıntı
biraz konu dışı olacak ama disklerde pas izlerine wd-40 gibi yada balata spreyi gibi spreylerle silsek disk alaşımlarına zararı olur mu acaba.
Balata spreyi ile temizle, durula. Çizmeden kurut yumuşak, ip tüy bırakmayacak buff tarzı bir şeyle. Wd40 yağlayıcıdır, bir daha tutmaz o fren.
-
Bunları hırsızlığa nasıl bağdaştırdınız?
-
ilk motorun ve heyecanlısın galiba geçer bir süre sonra
-
perisipis adlı üyeden alıntı
Bırakın kalsın, fren yaptığınızda pırıl pırıl olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)