Ceza Tutarı İtiraz süreci
Reklamlar
-
Herkese Selam.
40 gün öncesinde motosiklet park yasak bölgeye motosikletimi park ettim.
Kücüklüğümden beri motosikletcilerin motorlarını koydugu bu alana yeni motosiklet düşmanı izmir belediye başkanı yasak tabelası koymuş, görmemişim.
Zaten bu olaydan sonra fark ettim ki izmirde motorcuların özellikle tercih ettiği cogu yere yasak koymuş.
Herneyse; burada 10 dan fazla motorcu park edip belediyenin kafesine oturmuş birşeyler içiyor.
Geri geldim motorun üstünde "İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü" tarafından ceza var.
Ertesi gün aradım, bana bunların e-devleten falan gözükmeyeceği eve gelen makbuz ile ödeyeceğimi söylediler. Belediyenin kendi borc sisteminde bile göremeyecekmişim.
Zaten burada gıcık oldum.
Sonra trafik polisi yazsa 150 tl olan cezaya 450 TL borç geçirdiklerini itiraf ettiler.
Hatta bazı yerlerde görevlilerin trafk polisi cagırması gerektiği yazıyor ancak bunlar kendi kesmiş, herneyse
Bende CİMER üzerinden 144 olan hata park tutarını belediyenin 450 tl olarak yansıtmasını itiraz ettim. Normal tutarı ödeyebileceğimi ancak belediyenin keyfi 3 katı talebine itirazda bulundum.
İzmir Valiliği 1 ayı geçtiği halde dönmedi, Cimer de 1 ay içinde zorunlu dönüş var.
Sonra dönülmedi diye tekrar şikayet talebi actım.
Üstüne ombudsman (kamu denetciliği kurumu) 'na bunları dönüş yapmadıkları için ayrıca sikayet ettim.
Sizce başka ne yapmam lazım?
Reklamlar
-
Görevi kötüye kullanmaktan veya usulsüz işlem yapmaktan savcılığa ihbar
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Görevi kötüye kullanmaktan veya usulsüz işlem yapmaktan savcılığa ihbar
Konu belediye ukome kararı imiş, bireysel bir konu değil bu nedenle. direk belediyeye savaş açtım :D
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
Avrupa insan hakları mahkemesi, amerikan başkanı, rahmetli başkan Kennedy.. şaka şaka. Kanka sen borcunu öde, ondan o belgelerle sonra sulh hakimliğine ceza itiraz başvurusu yap. Başka bi şansın yok maalesef.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
Avrupa insan hakları mahkemesi, amerikan başkanı, rahmetli başkan Kennedy.. şaka şaka. Kanka sen borcunu öde, ondan o belgelerle sonra sulh hakimliğine ceza itiraz başvurusu yap. Başka bi şansın yok maalesef.
Sistemde gözükmüyor, ee eve gelen belgeyi de almayı planlamıyorum. bu durumda borcu yasal olarak bildirmemiş olacaklar cünkü o kağıt olmadan borcu ödeyemiyorum. pırıltı yayıyorum yine
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
İzmir'de motosiklet park etme yerleri konusunu resimlerle güzel bir ortaya koyup anlatırsanız bir fikir sahibi oluruz. Eskiden nasıldı? Şimdi nasıl? Telefon, mail kampanyası ile ve MT forumlarında konuyu gündeme taşıyarak çözüm için bastırmak da mümkün.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
Sistemde gözükmüyor, ee eve gelen belgeyi de almayı planlamıyorum. bu durumda borcu yasal olarak bildirmemiş olacaklar cünkü o kağıt olmadan borcu ödeyemiyorum. pırıltı yayıyorum yine
Benim bildiğim belediyenin yazdığı cezalar mal müdürlüğünden ödeniyor .
-
Kanka sen o kağıdı almazsan ya imzadan imtina yaparlar, ya da muhtara bırakıp kaçarlar. Her türlü verirler yani. Bence sen direnme. Kağıdı al, parayı yatır, mahkemeye başvur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:48 ----------
tecrube0 adlı üyeden alıntı
Belediye ile bizim (malmüdürlüğü) tahsilat yönünden hiçbir bağımız yok.
-
tecrube0 adlı üyeden alıntı
Mal mudurlugu kaymakamliga bagli bir idare, belediye ile ilgisi yok.
-
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Mal mudurlugu kaymakamliga bagli bir idare, belediye ile ilgisi yok.
Mal müdürü ise biz çalışanlar mal mı oluyoruz?
-
Hepsi degildir herhalde hocam, sen daha iyi bilirsin bence etrafindakileri. Sana laf yok
-
Mal müdürlüğü ilçelerde olur. Belediye kuralları yönetmeliğine göre ceza kesildiyse sistemde gözükmez. Uygulamada belediyelere göre farklılık olabilir
-
YAKUTAY adlı üyeden alıntı
Mal müdürlüğü ilçelerde olur. Belediye kuralları yönetmeliğine göre ceza kesildiyse sistemde gözükmez. Uygulamada belediyelere göre farklılık olabilir
bu mantık ile belediye 3 katı ceza yazdıgında kabul etmek zorunda isek belediye bunu 20 katı olarak belirleyip hatalı park bedeli için 3 bin tl de ister.
sacma olur.
bakalm itiraz ne sonuca varacak
-
bu mantık ile belediye 3 katı ceza yazdıgında kabul etmek zorunda isek belediye bunu 20 katı olarak belirleyip hatalı park bedeli için 3 bin tl de ister.
sacma olur.
bakalm itiraz ne sonuca varacak
Belediyelerin ceza kesme yetkisi var ama oy kaygısı nedeniyle kolay kolay uygulamazlar. Ancak paraya ihtiyaç olunan zamanlarda gözlerini karartıp ya herro ya merro deyip yazabiliyorlar. Hele hele İzmir gibi bir lokasyonda asıl sorgulanması gereken neden bu kadar az ceza yazıldığı..
-
https://www.siber-yardim.com/belediye-zabitasi-trafik-cezasi-yazabilir-kesebilir-mi/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm _source=DonanimHaber
böyle bir haber gördüm okudun mu bilmiyorum paylaşmak istedim. bende izmirdeyim ama manisa izmir motosiklet kullanıyorum. belediye başkanı neden motorları sevmiyor dedin merak ettim açıkcası. 5 yıldır izmirdeyim bir olay yaşamadım da
-
İzmir BŞ Belediyesi kestiyse itiraz etmemelisiniz. Laikliğin son kalesi İzmirimiz ile her zaman gurur duyarız. Kendilerine feda olsun.
-
aliozgun adlı üyeden alıntı
https://www.siber-yardim.com/belediye-zabitasi-trafik-cezasi-yazabilir-kesebilir-mi/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm _source=DonanimHaber
böyle bir haber gördüm okudun mu bilmiyorum paylaşmak istedim. bende izmirdeyim ama manisa izmir motosiklet kullanıyorum. belediye başkanı neden motorları sevmiyor dedin merak ettim açıkcası. 5 yıldır izmirdeyim bir olay yaşamadım da
Evet okudum simdi, güzel bir örnek oldu teşekür ederim.
Engelliler Parkı, İnciraltının birkaç noktası, yasemin kafenin yanı, alsancak starbucks sokağı gibi giriş rahatlıgından dolayı motorcuların cokca tercih ettiği yerlerin hepsine motosiklet yasagı tabelası koymuş.
Buralar bildim bileli motorcu dolu olurdu.
-
Hayır, biz vatandaşlar mal oluyoruz, orası da bizim paramızı almak için olan müdürlük.
-
Yapacak bir şey yok. 450 TL borcu ödeyip kafayı rahatlatmak en güzeli. Kanundan kaçılmaz.
Muhtemelen o parayı ödedikten sonra içinize ateşler düşecek, o keltoşa lanetler edeceksiniz. Oy vermişseniz de haram edeceksiniz. Aynı mekana motosikletsiz, cerrahi maskeli, güneş gözlüklü ve de şapkalı gitmenizi tavsiye ederim. Üzerinizde sizi ayırt edecek dövme, yara izi varsa da kapatın bir şekilde. Sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğünden birilerinin geçmesini bekleyin.
-
Yok ödemeyeceğim.
İnat ettim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)