Yağ değişimi sonrası vites sesi
Reklamlar
-
Merhaba ,
Motorum 2700 km geçtiği için ara bakım olsun diye yağ değişimi yaptırdım ve zincir gerildi.Şimdi vites değiştirirken tak tak diye ses yapıyor.Eskiden sadece birinci viteste yapıyordu.Rahatsız edici bir ses değil daha önceden olmadığı için merak ettim sorun olur mu ?
Reklamlar
-
bende de oluyor sonra geciyor.
yağ ilk koyuldugundaki kıvamı bir süre sonra motora uygun hale geliyor, o kıvama ulaşana kadar biraz sinir edebiliyor.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
bende de oluyor sonra geciyor.
yağ ilk koyuldugundaki kıvamı bir süre sonra motora uygun hale geliyor, o kıvama ulaşana kadar biraz sinir edebiliyor.
putoline marka yağ kullandı.İlk bakımlarım olduğu için farklı bir durum olduğunda tedirgin oluyorum
-
Yağ değil zincir çok gerilmiş o yüzden yapıyor.
-
ogzcngdk adlı üyeden alıntı
Yağ değil zincir çok gerilmiş o yüzden yapıyor.
Ne yapsam ? biraz kullandıktan sonra düzelmezse tekrar mı gideyim yoksa gidip bollaştırmasını mı söyliyim , yoksa kalsın mı ? Daha önceden zincir aşağı sarkıyordu o derece boldu yukarıya kaldırdığımda yukarıya yaklaşıyor.
-
Zincir bolluğunu görmeden, ezbere yapılan "çok gerilmiş" yorumuna itibar etmeyin.
Zincir gerginlik ile ilgili ölçüyü, genellikle kullanım kılavuzlarında yada arka maşada bulabilirsiniz. Genelde 2-3 cm boşluk (aşağı yukarı hareket) olması gerektiği söylenir.
Ben motul kullanırken vites geçişleri çok sesliydi, ve 5.viteste debriyaj kaçırma yapıyordu. Castrol'e geçtim her iki sorunda ortadan kalktı.
Uygun yağı bulduğunuzda sorun düzelecektir.
-
vandamme adlı üyeden alıntı
Zincir bolluğunu görmeden, ezbere yapılan "çok gerilmiş" yorumuna itibar etmeyin.
Zincir gerginlik ile ilgili ölçüyü, genellikle kullanım kılavuzlarında yada arka maşada bulabilirsiniz. Genelde 2-3 cm boşluk (aşağı yukarı hareket) olması gerektiği söylenir.
Ben motul kullanırken vites geçişleri çok sesliydi, ve 5.viteste debriyaj kaçırma yapıyordu. Castrol'e geçtim her iki sorunda ortadan kalktı.
Uygun yağı bulduğunuzda sorun düzelecektir.
Teşekkür ederim ayarlamayı servisteki çocuk yaptı ben söylemeden motorun eksiklerini şikayetlerini buluyorlar . Yukarı aşağı hareket ediyor çok gergin değil.Yüksek devirlerde kullandığım için hem yağ değişsin hem de motosiklet rahatlasın diye yaptım ama bakalım. Zaten 2000 km sonra 5bin bakımı var dtsoil koyarlar heralde yine
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)