Ben motosikletimi kapalı garajda durmasına rağmen kilitliyorum . Video da gözükmeyen direksiyon kilidi ve alarm da mevcut.
https://vm.tiktok.com/ZSe11nyJD/
Ben motosikletimi kapalı garajda durmasına rağmen kilitliyorum . Video da gözükmeyen direksiyon kilidi ve alarm da mevcut.
https://vm.tiktok.com/ZSe11nyJD/
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Tiktoker alert !
hırsızlar için güzel fikir verecek bir video olmuş.
Şu ana kadar bizim ilçede bir tane scooter hırsızlığı oldu. Ertesi gün yakın ilçede buldular. Çalan da Suriyeli çıktı. Burada anahtarı üzerinde bıraksan da motor hırsızlığı yok denecek kadar az. Çoluk çocuk oynar, çalıştırır, devirir diye anahtarı üzerinden alıyorum.
Bende de africa twin olsa bende böyle yaparım herhalde :D pahalı motor daha cok ugras ıstedıgı için ns200 ile az kilit ile devam :D
Hırsız gelip de bu kadar uğraşacaksa şaşarım … ev müstakil bahce demir kapılı önünde 3 tane otomatik vites araç var onlarıda çıkarması gerek 😃
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:15 ----------
Hangi ildesiniz bazı iller çok sıkıntılı ama ben yozgat lıyım yozgatta da üstünde kalsa bişey olmuyor köyümüzde
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:17 ----------
Hangi ildesiniz bazı iller çok sıkıntılı ama ben yozgat lıyım yozgatta da üstünde kalsa bişey olmuyor köyümüzde
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:18 ----------
Büyük küçük fark etmez kilitlemek gerek
Bir sürü kilit+branda+arabayı motoru kilitleyecek şekilde park etmek+motoru anahtarı üstünde bırakmış gibi kontrol etmek. Gece uyanınca ilk işim motora bakmaktır. Çok az kullandığım için genelde akü evde durur. Bana gülen komşularım oldu. Fakat, komşumun motoru çalındı. Benimki çalınmadı. Güvende mi? Hayır.
Apartman giris kati onu ,penceredeki demire 2 adet zincirle kitli.ustu branda ortulu
Hırsızlar daha çok kilitle değil de motorun modeliyle ilgileniyorlar bence , R25-Mt-25 vs gibi piyasası hızlı motorlar daha çok çalınıyor. Hırsız gözüne kestirdikten sonra kilit çok etkili olmuyor. Çok profesyonel bir kilitiniz yoksa hırsızlar için önemsiz. Büyük bir açıkotoparkımız var içinde sadece bende motor var geçen sene hırsız demirparklıktan atlayıp giriyor , ilk önce brandayı açıyor marka modeline bakıyor , çin malı olduğu için sadece brandayı alıp gidiyor
Ramazan abi tek güven vermeyen demir kapının kilidi olmuş. Trajlı kilitlerin şifreli anahtarlı modelleri var onları tavsiye ederim.
14mm zincir taktım , branda örtüyorum , güvenlik kulubesinin dibine bırakıyorum .Gps aldım onu takıcam motorum ns160
kendime çok güzel kuytu bir yer buldum.(hırsız motoru aramazsa bulamaz)
direksiyonu kitleyip bırakıyorum.
ah bu afrikalar nede çok seviliyor korunuyorlar böyle
kapalı garaj
kasko
kesilmeyen zincir+kilit
branda
küçük motorumda aynı şekilde onda 2 tane kilit kasko yok diye
Kapalı garaja bırakıp disk kilidi takıyorum. Garajda 7/24 kalan bir kişi olduğu için bir çalınma durumunda ikisinin iş birliği olmadan çalınmasını imkansız buluyorum.
Bulunduğum yer küçük,bir yer, evin önünde kameranın altında branda da paddock üstünde duruyor kendisi, güvencem tüfeğim .
Anladım dikkate alacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:39 ----------
Motorun markası ne olursa olsun güvenlik almak şart
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:41 ----------
Aman dikkat takip falan ederler..
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:42 ----------
Kasko çok yüksek çıkıyor çünkü bunca yıldır hiç motoruma kasko yapmadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:44 ----------
Ekip çalışıyorlar genelde zaten
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:46 ----------
Onguard 8016 bulacağın en uygun kilit ve en sağlam kilit fiyat kalite denkleminde .
#onguard
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:47 ----------
O kadar hızlı oluyorlar ki tüfeğe gidemeden elinizden kaçabilirler uykuda falan denk gelirse
Kilitleme işinde hem ön hem de arka tekerleği kullanın, ön tekerleğe halat arka tekerleğe disk kilidi gibi neden ?
Profesyonel hırsızlar genelde yedek tekerlek ile geliyor ve ne ile kitlersen kitle boş o saatten sonra, sana da sökülen tekerleğini hediye olarak bırakıyorlar .. hatta sökülen tekerleğinde bulunan kilit para ediyorsa onu da alırlar ..
2 tekerlek ile gelmezler herhalde gelseler de daha çok uğraşmaları lazım .. yani artık büyük motorlar için " şunun zincirini keselim, disk kilidini kıralım " diye uğraşmıyorlar.
Sadece direksiyon kilidi kırıp motosiklet çalan hırsızlar daha stajyer yani, korkacağınız hırsızlar onlar değil.
--------------------------
Bilgiyi başka suçtan hapis yatan bir arkadaşımdan aldım, yakın koğuş arkadaşı büyük bir hırsız idi, can sıkıntısından her şeyi anlatıyormuş .. hırsızlarla bir alakam yok yani " bu kadar şey nereden biliyorsun " derseniz.
Ek olarak ; keşife ve motosikletin bulunduğu yere bağlı olarak " paddock " ya da " kaykay " ile de motosiklet çalınıyormuş, bu yöntem de genelde motosikleti daha tenha yere taşıyıp orada parçalamak içinmiş ..
Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]
Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)