Yanıbaşımıza kadar gelen CB500X bu tarafa geçemiyor.
Yunan krizde, İspanyol krizde.
Motora gelince şanslılar. Krizdeki ülkelerin bindikleri motorlara bak.
Yanıbaşımıza kadar gelen CB500X bu tarafa geçemiyor.
Yunan krizde, İspanyol krizde.
Motora gelince şanslılar. Krizdeki ülkelerin bindikleri motorlara bak.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Cb500X iyi, hoş da çok aman aman matah bir motor değil aslında. Bizim garip gureba, fakir fukara ekonomimiz en kötü halinde bile Avrupa'dan destek alan Yunanistan'dan daha büyüktür bence. O kadar da öldürmeyelim kendimizi.
Buradaki sıkıntı Honda'nın cibiliyetsizliği bence. Adamlar İzmit fabrikayı bile kapattılar, dediler ki "19 senedir sizin ülkeden bir cacık olmuyor, biz güvenmiyoruz size, sizin olay cub'dır, cbf 150'dir."
Size bir şey diyeyim, Göcek koylarında eskiden tek tük özel tekne, yeteri kadar tur teknesi olurdu. Standart bir dağılım vardı.
Şimdi Göcek koylarında özel tekne ve yat o kadar arttı ki, millet teknesini gemisini bağlayacak boş yer bulamıyor.
İlk bakışta ulan ne kadar zenginleşmiş Türkiye diye düşünüyor insan ama büyük resme bakınca (evet büyük resim) seksen küsur milyonluk bir ülkede milli hasılanın dağılım dengesinin ne kadar bozulduğunu görüp üzülüyorsunuz.
Bir yanda küçük ücretlere karşılık yaşam mücadelesi veren insanlar, öte yanda adaletsiz gelir dağılımının kaymağını yiyen, tasarrufundaki paranın haddini hesabını bilmeyen insanlar.
Pastanın en güzel dilimini kendilerine alıp diğerlerine kırıntı bile vermek istemeyen insanlar.
Ezcümle, zenginleşme elbet olacak ancak zenginleşme bir tarafı aşırı derecede ezecek şekilde olmamalı. Herkes pastadan insanlık onurunu zedelemeyecek şekilde faydalanmalı.
Pasta büyüyor ama bir taraf pastadan hakettiği dilimi alamıyor, mevzu bu.
Gelse sanki alabileceğiz öylemi,kaça gelebileceğini düşünüyorsunuz?zamanında cb500f geldi sonuç ne oldu,250 lik bile alamaz hale geldik cb500 x gelse nolur?
Tam da hokakey'in dediği gibi gelir dağılımından bahsedecektim. Bizim zenginliğimiz tek adamın iki dudağının arasında olduktan sonra değil, benim cebimde olduğu zaman bir anlam ifade ediyor.
Son ekonomik veriler de bunu doğrular nitelikte. Çalışanların yani ortadireğin gelirden aldığı pay sürekli düşüyor. Büyüme, serveti olana servet katıyor. Vergi adaletsizliği de cabası.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:03 ----------
Buradaki isyan zaten, gelip gelmemesinden çok, gelse de alınamıyor oluşuna
Hani bi anlamda, bizim de krizimiz onların ki gibi olsa keşke gibisinden ;)
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Bundan bir kaç sene önce MT09 yada MT07 bakan ben artık 30-35 fiyat bandında 2008 2006 GSR600 bakıyorum yada 2008 MT03 yeni makineleri alacak gücüm yetmiyor alan alıyor hala nasıl alıyor bilmiyorum ama durum hiç iyi değil
Bir ülke krizde olsa bile mutlaka zenginler olacaktır.
Mesela Türkiye 80 milyon. 10 milyonunun ekonomik durumunun iyi olması krizde oldugunu gerçekleştirmez.
Çok şey yazarım da , yazarak bir şey değişmiyor.
Distribütör de çeşit getirsin Honda ya mail attım cevap vermedi Honda da suçlu yerel bölgelere özel motor üretiyor bize de gönder
A-Türkiye'yi dünya kıskanıyor.
B-Ama millet geçinemiyor.
A-Kanaatkar olursa geçinir.
A'nın dedikleri ayrı ayrı doğru. Ama aynı anda doğru olamaz.
ekonomi büyüklüğünün halka bir faydası yoktur.
ekonomi büyüklüğü ülkenin yaptığı toplam skordur sadece.
Yarın ülke zenginleri 2 katı ciro yapsa, ekonomi büyüklüğümüz 2 katı olur ama bunun bize ne faydası olur?
Biz 19uncu büyük ekonomiyiz. Dünyanın 2inci büyük ekonomisi Çin,7inci büyük ekonomisi Hindistan. Kim oralarda yaşamak ister? Finlandiya 35inci büyük ekonomi. Kim Finlandiya yaşamak istemez?
İşte bu yüzden ekonomi büyüklüğü lafı bir kandırmacadan başka bir şey değildir.
asıl önemli olan ekonomik adalettir.
650'lik motora biniyorum.
Genç olup, videodaki 125'liklerle başlamak isterdim açıkçası.
İkinci el, cbf150 veya ybr yerine bunlar olsaydı burada, fena mı olurdu?
Şehir içinde de şikayetçi değilim vstrom'dan, ama, bunlar olsaydı, scooter yerine zevkine bunlara binerdim.
Nüfus azmış, para bolmuş gibi bir de elaleme kucak açıyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2001 Yılında Baş Gösteren Ekonomik Krizinin Etkilerini Halen Ağır Bir Şekilde Yaşıyoruz
Dagılabiliriz ...
Hani TEĞET geçmiştik ?! Hani ŞAHLANIYORDUK duk ?! Hani ekonomimiz BÜYÜYOR du ?! Herhalde ben başka ülkede yaşıyorum :D
Hayır nedeni değildir, rakamlar kişi başı düşen milli gelire ait, kalabalık ya da seyrek nüfusla hiç bir ilgisi yok. Halkın zenginlik göstergelerinden biridir. Tek başına değildir ama; yoksa bazı petrol zengini ülkelerde de bu rakamlar yüksek, kimse oralarda mutludur diyemeyiz, dağılımdaki adalet de önemli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------
Evet , "teğet geçti" diye övünen birisi vardı.
https://onedio.com/haber/cumhurbaska...iyoruz-1003309
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)