Dikkatimi çekti bir tarafta egzoz bir tarafta kasnak mı diyorsunuz egzoz olan taraf daha hafif olmuyor mu ve dikkatimi çeken diğer bir konu japon markalarda dahil her motorun egzozu pas içinde kronik mi bu
Dikkatimi çekti bir tarafta egzoz bir tarafta kasnak mı diyorsunuz egzoz olan taraf daha hafif olmuyor mu ve dikkatimi çeken diğer bir konu japon markalarda dahil her motorun egzozu pas içinde kronik mi bu
Scooterler ağırlık dengesi olarak motosikletlerden birazdaha dengesiz desek yanlış olmaz sebebi ise motor bloğu ve varyatör sisteminin arkada olması gibi etkenler var. Scooterler genel manada virajlara girmesi için tasarlanmaz (elbette virajları düşünülüyor ama bir spor motosikletler kadar düşünülmüyor) daha çok ergonomi ve şehir içi konfor için tasarlanır. Sizin düşündüğünüz o sağdaki ve soldaki dengesizlikler size hiçbir etkisi olmayacaktır. Pas konusuna gelicek olursak eğer karlı havada sürülüyorsa yere atılan tuzlar paslatmaya hatta çürütmeye bile sebep olabiliyor.
Spacy benzeri scooterler dengesizlik abidesi olsa da nmax, pcx, forza 250, xmax 250 ve rakipleri gibi scooterler gayet dengeli araçlardır. Forza 750 ve Tmax 560 gibi Maxiscooterlere girmeye gerek bile yok. Bazı vitesli motosikletlerden daha iyi viraja girerler.
scooter eşşek gibi bir araçtır en ufak hatanda alır yer vurur seni :D 2010 yılından 2018 yılına kadar scooter kullandım. Her şeyde düştüm :D fren bas düş ani manevra yap düş hiç hata kaldırmayan bir cins bu :D
2006 dan beri buradayım, bu sitenin profesörleri hiç eksilmez maaşallah.
Otomatik vites motosiklet tarzlarını seviyorum var olanda 500 750 cc
2019 haziranıdan beri Kymco DT350i kullanıyorum. İlk motorum. Allah!a şükür bir çok hatamı kapattı. Ama daha küçük tekerlekli 50-100 cc arası motorlar bu kadar af edici olmayabiliyor.
xmax'ı alıp ehliyet kursuna yazıldığımda normal vitesli motor sürmeyi öğrenip ehliyeti alana kadar kendi motorumu kullanmayacağım diye inat etmiştim.
Kursun sağladığı honda cbf 500 ile eğitime ve sınava katıldım. O sekiz çizmeyi becerene kadar canım çıkmıştı kocaman motorla. Sınav günü kendi motorumla artçı olarak sınav alanına gitmiştim. Sınavı geçtikten sonra aynı alanda kendi motorumla turladım, cbf 500'den sonra xmax acayip süper dengeli geldi. Kim demiş scooter dengesizdir diye.
scooter'ın yapılış amacı virajlarda yatsın diye değil zaten o kadar beklenti olmaması lazım. Kendi yapılış amacına göre iyi bir alet.
Virajlarda çok iyi yatan kocaman motorlar da istanbul trafiğinde işe gidip gelirken yaa ben laptop çantamı ve diğer ıvır zıvırlarımı nasıl taşıyacağım bununla bu kötü demek gibi olur. Her aleti kendi amacına göre değerlendirmek gerekli.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)