Aliexpress'in yeni uygulaması hakkında bilgisi olan var mı ?
-
Herkese Merhaba ,
Aliexpress üzerinden bir alışveriş yapmaya çalışıyorum ama ne almaya çalışırsam kafasına göre bir vergi hesaplayıp tahsil etmeye çalışıyor .Satıcının gümrüğe ödeme yapacağını ama bu ödemenin garanti olmadığını söylüyor 15 dolarda 6 dolar vergi hesaplıyor.Bizim gümrük bile bu kadar insafsız değil.Çözümünü bilen yeşillendirirse sevinirim
Reklamlar
-
Son bikaç alışverişimi bu şekilde yaptım. Vergi böyle görünüyodu, kargoyu aras getirdi ve kapıda ödeme yapmadım. Bende vergiler genelde 9 ile 15 lira arasında göründü hep.
-
impetum adlı üyeden alıntı
Son bikaç alışverişimi bu şekilde yaptım. Vergi böyle görünüyodu, kargoyu aras getirdi ve kapıda ödeme yapmadım. Bende vergiler genelde 9 ile 15 lira arasında göründü hep.
Gelme hızında bir değişiklik var mı ? 15 dolarda 5,88 dolar vergi çıktı
-
Benim de son bir iki alışverişim böyle oldu. Aras getirdi kapıda bir şey vermedim. 10-14 gün içinde geldi.
-
Zaten dolar iyice artmış bir de aliexpress darbe vuruyor işin kötüsü sim kart takılan cihaz alıcam .Pazartesiye kadar yorumları takip edeyim bari :(
-
ben 1 yıl önce şarj cihazı aldım aras getirdi vergi felan istemedi peşin almışlar 10 numara olmuş
giren çıkan belli değil hoşuma gitti
-
tecrube0 adlı üyeden alıntı
Herkese Merhaba ,
Aliexpress üzerinden bir alışveriş yapmaya çalışıyorum ama ne almaya çalışırsam kafasına göre bir vergi hesaplayıp tahsil etmeye çalışıyor .Satıcının gümrüğe ödeme yapacağını ama bu ödemenin garanti olmadığını söylüyor 15 dolarda 6 dolar vergi hesaplıyor.Bizim gümrük bile bu kadar insafsız değil.Çözümünü bilen yeşillendirirse sevinirim
https://i.hizliresim.com/a6ia57y.JPG
Ödemenin garanti olmadığını söylemiyor! Ödeme ile alakalı olarak herhangi bir sorumluluğu olmadığını, yani bu parayı senden tahsil edenin aliexpress değil gümrük olduğunu anlatmaya çalışıyor orada.
MotoXPR
https://www.youtube.com/@MotoXPR
-
Gümrüklerin uyanması sonucu gerçekleşmiş bir olaydır. Düşük fatura yazdırma devri böyle mi biteceğdi? ''Dolar olmuş 9 lira, artık aliexpressden alışveriş yapılmaz''
-
Bunların gönderimleri hızlandı herhalde. 6.Eylül'de verdiğim sipariş dün gece bizim gümrüğe ulaşmış. Ben site üzerinden vergi ödemedim.
-
Bakalım ilk siparişimi verdim yeni yöntemle bir de gps takip cihazı aldım umarım hepsi sorunsuz ulaşır.
-
Vergi dahil siparişi iptal ederseniz.
Vergi parasını düşüp parayı öyle iade ediyor.
Parayı kimden alacağınız meçhul.
-
Ercument adlı üyeden alıntı
Vergi dahil siparişi iptal ederseniz.
Vergi parasını düşüp parayı öyle iade ediyor.
Parayı kimden alacağınız meçhul.
Dediğin gibi.Ben vergi almayan bir satıcıdan aldım kapıda öderim artık.Ürün gelmezde yolda falan bir şey olursa o vergi kısmının geri iadesini almanız satıcının insiyatifinde gibi.
Sanki çakal satıcıların yeni bir oyunumu yoksa Amazonun yaptığı gibi güzel bir uygulamamı bilemedim.Orda muattabın Amazon burda satıcı.
-
okanbagiscan adlı üyeden alıntı
Dediğin gibi.Ben vergi almayan bir satıcıdan aldım kapıda öderim artık.Ürün gelmezde yolda falan bir şey olursa o vergi kısmının geri iadesini almanız satıcının insiyatifinde gibi.
Sanki çakal satıcıların yeni bir oyunumu yoksa Amazonun yaptığı gibi güzel bir uygulamamı bilemedim.Orda muattabın Amazon burda satıcı.
ben vergi hesaplanmayan satıcı görmedim farklı farklı satıcılardan baktım hep hesaplanıyor.
-
Ben alçak sele aldın daha yeni.Baktığım satıcılar hepsi ayrı fiyat hesaplamışlar.Ürünü ucuz tutup kargoyu acayip yazanı var.Ürün normal yine yüksek kargo yazanı var.Ürün ve kargo normal yüksek vergi yazanı var.Ben vergisiz kargosu normal fiyatı biraz pahalı bir satıcıdan aldım.Çok satış yapmış bu üründen ve geri dönüşler olumluydu.
-
okanbagiscan adlı üyeden alıntı
Ben alçak sele aldın daha yeni.Baktığım satıcılar hepsi ayrı fiyat hesaplamışlar.Ürünü ucuz tutup kargoyu acayip yazanı var.Ürün normal yine yüksek kargo yazanı var.Ürün ve kargo normal yüksek vergi yazanı var.Ben vergisiz kargosu normal fiyatı biraz pahalı bir satıcıdan aldım.Çok satış yapmış bu üründen ve geri dönüşler olumluydu.
Ücretin yüksek olması mantıklı oluyor o halde vergisiz ve kargosuz olursa iadede hepsini alabilirsiniz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)