Köprüden geçerken kamera plakayı görüp eve fatura gönderiyormuş doğru mu
Köprüden geçerken kamera plakayı görüp eve fatura gönderiyormuş doğru mu
"Hgs veya ogs olmadan ödeme yapılabiliyor mu" mudur soru ?
Eger hgs ogs yoksa ve parayi yola girersen 15 gun icince cezasiz olarak online odeyebilirsin.
Hgs alman sart degil nasir kullaniyorsan (sadece duzenli takip etmen lazim)
https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/Web...alar/Sorgulama
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Geçen ay motosikleti alırken Bolu'daki paralı yolu kullandım, takip ediyorum halen ceza vb bir şey yok.
ilk gişede baya yavaşladım hatta bilmediğimden gişede satıyorlarsa falan alayım diye, sonra gece Kızılcahamam çıkışında hiç hız kesmedim bile
O soyle bildigim kadariyla sistem bazen algilamaya biliyor.hgs varsa algiladiysa otomatik duser hgs yoksa ihlal varsa arkadasin verdigi sayfadan bakip odeyebilirsin.
Otoyol inşaatı sektöründe çalışan bir elektrik mühendisi olarak bir açıklama yapayım.
OGS ve HGS kalmadı. Kalkmayacak.
Devlet otoyol başlangıç ve bitiş gişelerini kulvarsız "serbest geçiş sistemi" denilen sisteme döndürüyor ama sistem özünde aynı.
Köprülerde de bu serbest geçiş sistemi var.
Serbest geçiş sistemlerinde hem OGS hem HGS anteni vardır.
Ayrıca hem ön plakayı hem arka plakayı okumak için kameralar vardır.
Merkezde ise bir "manuel olay doğrulama ekibi" vardır.
OGS ve HGS antenlerinin okuma yapamadığı araçların fotoğrafları çekilir.
Bu fotoğraflar manuel olay doğrulama ekibine gider.
Onlar plaka üzerinden kontrol yaparlar.
O plakanın OGS veya HGS hesabı varsa o hesaptan tahsilat yapılır.
Hesapları yoksa veya hesaplarında yeterli para yoksa ihlalli geçiş tutanağı tutulur.
Eskiden eşkıyalar yol keser para alırmış şimdi de devlet yol kesiyor
Devleti eşkiyaya benzetmenizi kınıyorum. Bazen haddinizi aşıyorsunuz. O yolu yapan var, devlet Allah değil sizden bir şeyler almadan bir şeyler veremez.
Arkadaş niye haddini aşmış olsun ki? Devlet denen kurum bizden aldığı vergiler kaşılığında bize bazı hizmetleri vermekle yükümlü olan bir kurum altı üstü, yani sıradan vatandaştan üstün, amir konumda falan değil ki eleştirmek haddini aşmak olsun. Asıl devlet haddini bilmeli vatandaş karşısında. Kutsal devlet söylemleri osmanlı zamanında kaldı, modern devlet anlayışında yeri yok bunların.
Peki,devlet (yönetenler) acaba bazen haddini aşmıyor mu?
Şimdi, o yolu kullanmak için,
Araba alıyorsun, ötv-kdv ödüyorsun,
Sahip olduktan sonra mtv ödüyorsun, sigortanın içinde kdv ödüyorsun,
Yakıt alıyorsun kdv ödüyorsun,
Yine o araca sarf malzemesi alıyorsun, yine kdv ödüyorsun. Uzaaar gider.
Her şeye rağmen, yine ücret alsın tamam ama biraz insaflı bir rakam alsın.
Mesela sen hiç yeni yapılan İzmir-İstanbul otobanını kullandın mı?
Devletin kendi yaptığı yolların fiyatları ucuz, müteahhitlere peşkeş çektiği ve bizlerin geçmesek dahi dolaylı yoldan ödeme yaptığımız yolların fiyatları fahiş, eski otoyolları yapanlardan allah razı olsun, geçiş garantisi adı altında soygun yaptıranları da allah bildiği gibi yapsın.
Millet ne kafalar yaşıyor ya, kanka ben niye vergi veriyorum? Yol yapsın da bir yere gideyim diye.
Sence benim paramla yapılan yolu ''fahiş, kazık'' artık hangisini beğenirsen bir ücretle kullanmam mantıklı mı? Verdiğim vergiyi dünya üzerinde veren hiçbir devlet vatandaşı yok. Şu yol ücretleri, vergiler Fransa'da olsa Macron dahil sarı yelek giyer, savaş çıkar.
Arkadaşa yüklenmeyin. Belki ihale alıyordur.
Birader, 19 senedir devleti yöneten partiye ve yöneticisine "Devlet ayrı, hükümet ayrı" diyemezsin. Devlet elbet Allah değil ama Kütahya gibi tırt bir şehre havalimanı yapıp 1.232.000 (Bir milyon iki yüz otuz iki bin), Gümüşhane-Bayburt için havalimanı yapıp 1.000.000 (Bir milyon) üstü yolcu garantisini kötü niyeti olmayıp 4 işlem matematik bilen kimse vermez. Aksi durumda her medeni ülkede senin partinin içinden geçerler, daha nah oy alırsınız. O yüzden vatan severlik; yanlışa yanlış, g.te g.t diyebilmektir. Yok öyle uzaktan kınamak.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)