Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet işçilik hakkında

REKLAM ALANI

Selamlar arkadaşlar, motosiklet hakkında çok tecrübem yok. ustaların tamir ücretleri hakkında da bilgim pek yok maalesef. motosikletimi götürdüğüm usta akü ve regulatör değişimi için 250 tl işçilik aldı. Fazla gibi geldi ama sizlerin fikrini almak istedim piyasayı bilmediğim için. Motosikletim yamaha virago 250

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    malzeme dahil ise iyi fiyat. malzeme hariç ise ve uydurma iş yapılmayacaksa yarım saatlik iş. 50-100 tl idi hakkı.

yok, maalesef akü ve regulatör ün fiyatının dışında 250tl idi. akü 450, regulatör 130, işçilik 250

Motosikleti
    2022 DL650A
    Biraz fazla olmuş sanki; Honda servislerde işçilik en son saatlik 80₺ + KDV idi. (Geçen sene bu zamanlar, hadi şimdi 100₺ olsun...) Oradan hesaplayın artık...
    oldcockroach bunu beğendi.

oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Alıntı Superlow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok, maalesef akü ve regulatör ün fiyatının dışında 250tl idi. akü 450, regulatör 130, işçilik 250
    250 ney ? serviste bile o fiyat yok :D neredeyse servisin 2 katı fiyat almış

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:36 ----------

Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz fazla olmuş sanki; Honda servislerde işçilik en son saatlik 80₺ + KDV idi. (Geçen sene bu zamanlar, hadi şimdi 100₺ olsun...) Oradan hesaplayın artık...
    85 tl işçilik stator değişti akü değişti yağ değişti 110 tl toplam işçilik :D

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun, uçuk bir fiyat. 100 TL en fazla.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, fikir sahibi olmuş oldum, sağ olun

mitmuallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    Alıntı Superlow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar arkadaşlar, motosiklet hakkında çok tecrübem yok. ustaların tamir ücretleri hakkında da bilgim pek yok maalesef. motosikletimi götürdüğüm usta akü ve regulatör değişimi için 250 tl işçilik aldı. Fazla gibi geldi ama sizlerin fikrini almak istedim piyasayı bilmediğim için. Motosikletim yamaha virago 250
    İzmitte mi?
    "Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi

Hangi yer söyle oraya gitmeyelim
    espresso bunu beğendi.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    valla kardeş iyi kazıklamışlar. 50 liralık işlem bilemedin 100

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    akü değişimi için para veriyorsan az bile almışlar (2 tane sonu sök yeni yi tak olay bu)
    2 tane somun sökemeyen bi arkadaşımdan kazakistan da 80 usd almışlar iyi olmuş sana diyorum sen kalk burdan çin e git ama afrika twin in ön tekeri maşadan ayırmayı bilmiyorum de adamı öperler

Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    akü değişimi için para veriyorsan az bile almışlar (2 tane sonu sök yeni yi tak olay bu)
    2 tane somun sökemeyen bi arkadaşımdan kazakistan da 80 usd almışlar iyi olmuş sana diyorum sen kalk burdan çin e git ama afrika twin in ön tekeri maşadan ayırmayı bilmiyorum de adamı öperler
    hocam cok sacma bir mantık değil mi?

Teknik kısımlara ilgi duymuyor yapmak istemiyor olabilir. Bu nedenle kazıklanmayı haketmiyor insanşar.

Bana göre de klima ile ilgili ve pişirici cihazlarla ilgili tüm herşey cocuk oyuncagı, evinde kullanıyorsun diye klima arıza yaptıgında gelip seni kazıklasalar iyi mi olur
    ucar98 bunu beğendi.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696
    Hocam motosikletinizde bi sıkıntı varsa öncesinde internetten araştırın nasıl çözüldüğünü. Youtube'dan videolar izleyin vs. Böylece hangi işlemin basit hangisinin daha komplike oldugunu öğrenmeye başlarsınız ve ustalara daha bilinçli gidersiniz. Tavsiyem ustaların yanında çok konuşmayın "ya bu ne kadar olur ki" tarzı şeyler söylememeye çalışın. Sadece "kaça yaparsın" gibi kısaca sorun ve bilmediğinizi çaktırmayın derim.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam cok sacma bir mantık değil mi?

Teknik kısımlara ilgi duymuyor yapmak istemiyor olabilir. Bu nedenle kazıklanmayı haketmiyor insanşar.

Bana göre de klima ile ilgili ve pişirici cihazlarla ilgili tüm herşey cocuk oyuncagı, evinde kullanıyorsun diye klima arıza yaptıgında gelip seni kazıklasalar iyi mi olur
    BU ARAÇ KİŞİSEL BİR HOBİ ARACI
    mantık saçma değil siz hiç kanca bağlamayı bilmeyen balıkçı fişek doldurmayı bilmeyen bi avcı sigara sarmayı bilmeyen bi keş gördünüz mü ?
    motosiklet hobi si de böyle birşey azcık merak et bızıkla karıştır sök tak temizle evet komple motor indirip toplamayı bende bilmiyorum ama en azından zincir germe ampül balata yağ filtre akü buji değişimi tekerleri motosikletten ayırıp gidip tamir ettirebiliyorum
    bu kış boş zamanım da da iç lastik değişimi için pratik yapacağım bana lazım olmasa da bi arkadaşa lazım oluyor
    kullandığım cub motorun komple kaporta söktak yaparak parçalayıp temizleyebiliyorum canım sıkılınca karıştırıyorum
    ferhatkars bunu beğendi.
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BU ARAÇ KİŞİSEL BİR HOBİ ARACI
    mantık saçma değil siz hiç kanca bağlamayı bilmeyen balıkçı fişek doldurmayı bilmeyen bi avcı sigara sarmayı bilmeyen bi keş gördünüz mü ?
    motosiklet hobi si de böyle birşey azcık merak et bızıkla karıştır sök tak temizle evet komple motor indirip toplamayı bende bilmiyorum ama en azından zincir germe ampül balata yağ filtre akü buji değişimi tekerleri motosikletten ayırıp gidip tamir ettirebiliyorum
    bu kış boş zamanım da da iç lastik değişimi için pratik yapacağım bana lazım olmasa da bi arkadaşa lazım oluyor
    kullandığım cub motorun komple kaporta söktak yaparak parçalayıp temizleyebiliyorum canım sıkılınca karıştırıyorum

Bir ürünü kullanım amacına dahil değilse teknik detayı bilmenize gerek yok. Motosiklet sürmek hobisidir, motosiklet mekaniği değil. Arada cok fark var.

Bizim burada sarılmış cigaralar satılıyor, keş in bilmesine gerek yok. Kullanım için bilinmesi gerekmiyor ise kimse moturun sök-tak kısmını bilmek zorunda değil.

Motosiklet sürmek ile motosiklet mekaniği aynı değil demiştim, ayrıca motosiklet ulaşım cihazı ya da iş makinası da olabilir. Adam parasını verip aldıgı motora benzinini atıp sürmek ister sadece, 5binde bir bakımına götürür, arıza verirse ustaya götürür yaptırır. İsterse verir parasını zincirini bile yağlatır. Ama bunları yapmak istemiyor diye kazıklamaya calısmak sağlıklı bir zihniyet değil.

Bilgisayarda oyun oynama hobisi olan gamer tayfalarında sanırım bilgisayar yazılımı ve donanımı bilmesini bekliyorsunuzdur. 2 el COD atacak diye yazılım mı ögrensinler
    espresso bunu beğendi.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Virago 250'de regulator arızası kronik bir sorun bu arada, yan kapagin icindeki regulator, fazla hava almadigi icin isinip yaniyor, bir de aku sarji azken regulator sarji tamamlamak icin cok isiniyor bazen. Tekrar yanarsa, sanel marka regulatorle degistirmeyi deneyin. Ben oyle yaptim, bir daha sorun cikarmadi. Ucuz ve faydali bir cozum.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    MT-09 SP
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir ürünü kullanım amacına dahil değilse teknik detayı bilmenize gerek yok. Motosiklet sürmek hobisidir, motosiklet mekaniği değil. Arada cok fark var.

Bizim burada sarılmış cigaralar satılıyor, keş in bilmesine gerek yok. Kullanım için bilinmesi gerekmiyor ise kimse moturun sök-tak kısmını bilmek zorunda değil.

Motosiklet sürmek ile motosiklet mekaniği aynı değil demiştim, ayrıca motosiklet ulaşım cihazı ya da iş makinası da olabilir. Adam parasını verip aldıgı motora benzinini atıp sürmek ister sadece, 5binde bir bakımına götürür, arıza verirse ustaya götürür yaptırır. İsterse verir parasını zincirini bile yağlatır. Ama bunları yapmak istemiyor diye kazıklamaya calısmak sağlıklı bir zihniyet değil.

Bilgisayarda oyun oynama hobisi olan gamer tayfalarında sanırım bilgisayar yazılımı ve donanımı bilmesini bekliyorsunuzdur. 2 el COD atacak diye yazılım mı ögrensinler
    Bulunduğu şehirden dışarıya adımını atmayan birisinin hiçbir şey öğrenmesine gerek yok ama arkadaş ilk yorumunda Kazakistan’a gitmekten bahsetmiş. Binlerce km yol yaparak yabancı bir ülkeye seyahat edecek birisi meraklı olsun veya olmasın, bazı kötü durumlardan sıyrılıp günü kurtarabilmek için bazı temel sök tak işlerini bilmek ve ona göre hazırlıklı şekilde yola çıkmak zorunda. Tornavida ile bir civatayı çeviremiyim ama buradan kalkıp 10 bin km ötedeki yabancı ülkeye gideyim anlayışı en başta yanlış. Yerleşim yerleri dışında kimsenin gelip geçmediği ıssız bir yolun ortasında lastik patlayabilir. Ön tekeri söküp İç lastik değişimi, basit bir fitil tamiri veya bollaşan zinciri germek gibi şeyleri bilmeden ve pratiğini yapmadan uzun yolculuklara gitmek bile bile lades olmak demek.
    espresso ve ferhatkars bunu beğendiler.

Adamın tamir yeteneği yoksa ya da uğraşmak istemiyorsa tamirci yapsın daha sağlıklı olur diyorsa arkadaş kazığı yemiş inşallah o yeri ifşa ederde bizde kazık yemeyiz

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    içiniz rahatlasın diye yamaha işçiliğinden örnek vereyim

ön arka balata ve periyodik bakım yapılacak

ön balataya ayrı işçilik arka balataya ayrı genel bakıma ayrı işçilik yazılıyor

not: yıkamaya 25 tl ücret alınmaktadır.
    espresso bunu beğendi.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Aku degisimi aslinda o kadar kolay değil, virago'nun orijinal aküsü sulu akü, yani asidinin doldurulması gerekiyor sonra da 8-10 saat şarj edilmesi lazım.
    Tabi usta bu prosedürü yapti mi bilmiyoruz.
    Asidi doludurup taktiysa, o aku ancak %70-80 kapasiteyle calisiyormus ömrü boyunca.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)