Motosiklet işçilik hakkında
Reklamlar
-
29 Ağustos 2021, 12:13
fazil adlı üyeden alıntı
Aku degisimi aslinda o kadar kolay değil, virago'nun orijinal aküsü sulu akü, yani asidinin doldurulması gerekiyor sonra da 8-10 saat şarj edilmesi lazım.
Tabi usta bu prosedürü yapti mi bilmiyoruz.
Asidi doludurup taktiysa, o aku ancak %70-80 kapasiteyle calisiyormus ömrü boyunca.
İŞTE BÖYLE İŞLER İÇİN YA GÜVENDİK USTAN OLACAK YADA KENDİN USTA OLACAKSIN
ha bende akü suyu tamamlamayı bilmiyorum ama yerinden söküp akü cüye gidip suyunu tamamlayıp şarj a evde bağlardım (şarj aletim var )
piyasa o kadar berbat ki elektrik ve motor dağıtma dışında herşeyi öğrenmek lazım yoksa ustaya gittiğin zaman hiç affetmiyor bi somun sıksa 20 tl zincir gerse 20 tl alıyor
adam gibi 2 3 tane usta ya gidiyorum kışın boş vaktim çok tamirhanede takılıyorum kendi motorum için olmasa bile onun tamir ettiği motorlardan birşeyler öğrenmeye çalışıyorum güzel bi meslek 2 iş yapmasam boş vakitlerimde kesinlikle motosiklet tamiri öğrenmek isterdim
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Reklamlar
-
29 Ağustos 2021, 13:50
Her işimi kendim yaparım. Çocukken bisikletçinin yanında çalıştığım için elim anahtar tutuyor. Evdeki kombiyi bile tamir ettim. Çok şükür 3 yıl oldu hala havaya uçmadık
Instagram: Ekremalp85
Youtube: Ekrem Alp
-
31 Ağustos 2021, 08:28
Ozan arıcı adlı üyeden alıntı
Bulunduğu şehirden dışarıya adımını atmayan birisinin hiçbir şey öğrenmesine gerek yok ama arkadaş ilk yorumunda Kazakistan’a gitmekten bahsetmiş. Binlerce km yol yaparak yabancı bir ülkeye seyahat edecek birisi meraklı olsun veya olmasın, bazı kötü durumlardan sıyrılıp günü kurtarabilmek için bazı temel sök tak işlerini bilmek ve ona göre hazırlıklı şekilde yola çıkmak zorunda. Tornavida ile bir civatayı çeviremiyim ama buradan kalkıp 10 bin km ötedeki yabancı ülkeye gideyim anlayışı en başta yanlış. Yerleşim yerleri dışında kimsenin gelip geçmediği ıssız bir yolun ortasında lastik patlayabilir. Ön tekeri söküp İç lastik değişimi, basit bir fitil tamiri veya bollaşan zinciri germek gibi şeyleri bilmeden ve pratiğini yapmadan uzun yolculuklara gitmek bile bile lades olmak demek.
hocam 3 mesajı var kazakistan kısmını göremedim.
mekanik bilmeden böyle birşeyi yapması tabi ki cok yanlış ancak bu durum yinede ustanın adamı kazıklaması gerekiyor anlamına gelmez.
Burada arkadaşa en fazla bilmeden gitme diyebiliriz, oh olmus iyi kazıklamışlar demek insanlıga sıgmaz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)