yanlış yağ koymuş olablirim
Reklamlar
-
25 Ağustos 2021, 19:44
merhabalar abilerim,
motorumun yağ değişim vakti geldi, içindeki yağ 'motul 5100 10w40'
babamla gidip rastgele bir motor yedek parça dükkanına girdik. direkt motul 5100 varmı dedim,kalmadı dedi. sonra motosikletimi sordu 50 lik cup dedim.
sorduğum yağın cup için fazla kaliteli olduğunu söyledi,zaten kalmamış.
bana hybrid marka 20w40 yağ verdi.cuplara ve ybr'lere bu yağdan verdiğini söyledi 1 Litre yağa 40 tl istedi.
bir tanede wiwi marka buji aldık.
eve geldik bujisiyle yağını değiştirdik.yaklaşık 20 km sonra sıkıntılar çıkmaya başladı,
1)vitesler geçmiyor
2)ışıklarda falan stop etme sorunu var.
3)mesela 2. viteste giderken 3'e atıyorum devir olması gerektiği gibi düşüyor ama gücü yok birkaç saniye sonra sanki nitro basmış gibi fırlıyor.
bunlar eskiden yoktu. %90 ihtimalle sorunun yağ olduğunu düşünüyorum. geri kalan %10'luk ihtimal buji sıkıntılı olabilir.
sizce ne yapmalıyım.
Reklamlar
-
25 Ağustos 2021, 20:00
niye böyle yapıyosunuz ki
5100 yoksa çık dükkandan gir n11 e sipariş ver
neyse geçmiş olsun
-
25 Ağustos 2021, 20:02
Birader teknoloji çağındayız, internet üzerinden verdiğin sipariş 1 gün sonra kapında. Neden hala kendi Tc kimliğini bile ezbere okuyamayacak malları usta diye dinliyorsun? 40 TL vermişsin çöpe, yazık değil mi? S.k surat bir de "o yağ, senin motor için fazla kaliteli" demiş, küfretse daha iyi.
-
25 Ağustos 2021, 20:54
uyumsuz buji veya buji tırnak aralığı gibi duruyor eski bujini dene ya da kaliteli resistor bujilerden kullanabilirsin
-
25 Ağustos 2021, 21:01
kasırga genç adlı üyeden alıntı
sorduğum yağın cup için fazla kaliteli olduğunu söyledi.
Cuplar suyla mı çalışıyor? Neden değersiz olsun ki…
-
25 Ağustos 2021, 21:17
Kardeşim mal senin malın 5100de koyarsın 7100de power 1de yada zeytin yağıda o adama kalmamış malının değerini biçmek.
Bu tiplere lütfen para kazandırmayın artık
-
26 Ağustos 2021, 00:45
Vitesler yağdan olabilir ama diğerleri büyük ihtimal bujiden.
-
26 Ağustos 2021, 01:16
Elinde ne varsa onu satmış.
Bence yağı boşalt bujiyi sök İnternetten motosikletine uygun ürünleri al 2 gün motor yatsın. Giden 100 200 olsun tecrübe oldu umarım daha büyük bir soruna yol açmamıştır.
-
26 Ağustos 2021, 10:32
"Cup için fazla kaliteli"
Duyduğun anda uzaklaşmak isteyeceğin cümlelerden biri olmalı...
"FAZLA KALİTE"
-
26 Ağustos 2021, 10:45
Pahalı motor olsa tamam diyeceğim de cup gibi motorlarda usta denilen hırsızlara götürmeyin.Oturun evde kendiniz yarım saatte yapın.Emin olun %99.9'unun lafına güvenilmez.
-
26 Ağustos 2021, 17:03
Yeni yağ aldım (motul 5100 ) tekrar yağını değiştireceğim
-
31 Ağustos 2021, 21:15
Hem motora kalitesiz derler hem de iyi yağ koyma derler, madem motor kalitesiz daha iyi yağ koymak gerek motor daha iyi dayansın.. en küçük cc en ucuz motora bile en iyi yağı koyarım. şahsi görüşümdür katılmayabilirsiniz.
-
kasırga genç adlı üyeden alıntı
Yeni yağ aldım (motul 5100 ) tekrar yağını değiştireceğim
Yağdan önce eski bujisini takıp deneyin derim. Sorunun nereden kaynaklandığnı anlamak için adım adım gidin, ve önce basit/masrafsız olandan başlayın.
Ha, eski bujiyi attıysanız yağ değiştirip görmekten başka yapacak bir şey kalmıyor tabii.
-
Söylediginiz şeyleri yağdan dolayı pek yapmaz , buji agırlıklı bujiyi sökerken başka yerleri de değip yerinden çıkarmış olabilirisiniz .
-
6 yıl cub kullandım 3 yıldır da 100 Luk Lifan kullanıyorum ben yağı hep 4 litrelik kaliteli araba yağı alır öyle kullanırım Castrol, Liqui Moly,Elf gibi markaların 4 litrelik yağlarını kullanıyorum hiç bir sorun da yaşamadım yağın kalitesi çok önemli sakin saçma sapan yağ kullanma ve mutlaka bujiyi NGK marka al yoksa motor sapıtıyor
-
Yağ kalın gelmiş herhangi bişr marka 10w40 yağ koyun.Buji klavuzunda ne diyorsa o olmalı yada orjinalse üzerinden çıkan neyse o.Durduk yere buji değiştirmeyin 20 25 bine kadar bujisi kullanılır.Performans bujisi diye birşey yoktur.
İstediğiniz ürün yoksa onun yerine başka birşey satmaya çalışan adamlara tokat atasım var...
-
5100 kalmamış değil aslında olay. 5100 tercih edecek kitle adamın müşterisi değil. Çünkü bisikletçi diye tabir ettiğimiz çalıntı motor ustası bozuntularından birine gitmişsin.
-
-
ero__ adlı üyeden alıntı
mağazadan aldıklarının gerçek olduğuna eminsin demek
-
Castrol 10 40 bp den alın yıllardır kullanıyorum harika...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)